XBMC Community Forum
New ZBOX Giga?! - Printable Version

+- XBMC Community Forum (http://forum.xbmc.org)
+-- Forum: Help and Support (/forumdisplay.php?fid=33)
+--- Forum: Hardware for XBMC (/forumdisplay.php?fid=112)
+--- Thread: New ZBOX Giga?! (/showthread.php?tid=113844)

Pages: 1 2


New ZBOX Giga?! - Beatzeps08 - 2011-11-03 19:57

Hey,
look what I just found on Zotacs Homepage:
http://www.zotac.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images-SRW.tpl&product_id=414&category_id=153&option=com_virtuemart&Itemid=100275&lang=de

It's new, isn't it?
Does anyone know anything about this pretty nice little box? (Price, Reviews)
I did not found anything about this yet, seems to be brandnew...


- Beer40oz - 2011-11-03 20:02

wow a gt 430 in it! That is a slick box too........ you think you will get Macroblocking on this? I know all the GT430's I tested get it with dxva2 enabled and win 7 while FF or Reverse...


[Image: ZBOX%20Giga%20ID70%20PLUS_5%20[800x600].jpg]


- Balinus - 2011-11-03 20:13

Nice! Just when I began to buy my parts....

But I guess it will be far from free.


- Japaja - 2011-11-03 20:18

Beer40oz Wrote:you think you will get Macroblocking on this? I know all the GT430's I tested get it with dxva2 enabled and win 7 while FF or Reverse...

Don't all NVIDA cards get that? Because I have it on my Geforce 8800GT too.


- CpTHOOK - 2011-11-03 20:18

Whooaa!


- Balinus - 2011-11-03 20:30

Japaja Wrote:Don't all NVIDA cards get that? Because I have it on my Geforce 8800GT too.

FF and reverse doesn't produce macroblocking on my GeForce 9600M GS.


- eskro - 2011-11-03 20:39

Balinus Wrote:FF and reverse doesn't produce macroblocking on my GeForce 9600M GS.

and it has only 32 Stream Cores o.O

you have DXVA2 enabled or disabled?


- Balinus - 2011-11-03 20:49

eskro Wrote:and it has only 32 Stream Cores o.O

you have DXVA2 enabled or disabled?

I've tested with OpenElec, XBMC Live, XBMC under Linux and Vista. All of them with VDPAU or DXVA2. Though, I must admit that it has been a long time that I haven't used XBMC under Vista. I'll test later on.


- wsume99 - 2011-11-03 20:58

It's a Zotac, just wait until they release pricing on the unit and it won't look so attractive anymore. I won't be holding my breath waiting for this one.


- Beer40oz - 2011-11-04 02:49

Balinus Wrote:I've tested with OpenElec, XBMC Live, XBMC under Linux and Vista. All of them with VDPAU or DXVA2. Though, I must admit that it has been a long time that I haven't used XBMC under Vista. I'll test later on.

Yes please tell us!


- Balinus - 2011-11-04 16:22

Beer40oz Wrote:Yes please tell us!

Ok, using latest Nvidia drivers on Vista :
  • Vista : There is macroblocking with DXvA2 enabled (didn't test without).
  • Linux : There is no macroblocking with VDPAU enabled. It is pretty smooth.

So, definitely a DXVA2 and Windows Nvidia drivers problem

edit : Short video : http://www.youtube.com/watch?v=58Ot7bu553k (Under Linux)


- Geeba - 2011-11-04 17:16

DXVA2 on my Win7 laptop is unusable whole screen ends up macroblocking just playing the movie... always has... gave up with swapping drivers etc.... nVidia 8600GT

But yes this box does look nice.... not sure I've had full use out of my Zotac ID11 yet thou.. Confused


- eskro - 2011-11-04 20:41

Balinus Wrote:So, definitely a DXVA2 and Windows Nvidia drivers problem

i guess this confirms the issue were all having then,,,

Win7 + DXVA2 + Nvidia = MacroBlocking

oh well,,, maybe ATI is preferable then...


- Japaja - 2011-11-05 03:51

eskro Wrote:i guess this confirms the issue were all having then,,,

Win7 + DXVA2 + Nvidia = MacroBlocking

Exactly. Sad


- bluray - 2011-11-05 03:59

zotac finally made htpc that interested me. the colorful case is gone. thank you!

it seem that they're trying to compete with asrock. congratulation on a job well done zotac!