XBMC Community Forum
IOError: (10, 'No child processes') - Printable Version

+- XBMC Community Forum (http://forum.xbmc.org)
+-- Forum: Development (/forumdisplay.php?fid=32)
+--- Forum: Python Add-on Development (/forumdisplay.php?fid=26)
+--- Thread: IOError: (10, 'No child processes') (/showthread.php?tid=131338)



IOError: (10, 'No child processes') - CuBone - 2012-05-11 23:52

I'm running XBMCUbuntu and I'm trying to develop a plugin that uses the deluge python api's. My problem is that I get IOError: (10, 'No child processes') as soon as I try to create a deluge client. The deluge client is using os.popen and I've managed to reproduce the same error with the below code snippet.

Code:
import os

f = os.popen('ls')
output = f.read()
rc = f.close()
print output


The script will run fine if invoked as a stand alone python script but when invoked inside xbmc I get the below error message.

Code:
23:40:27 T:3013217136    INFO: -->Python script returned the following error<--
23:40:27 T:3013217136   ERROR: Error Type: <type 'exceptions.IOError'>
23:40:27 T:3013217136   ERROR: Error Contents: (10, 'No child processes')
23:40:27 T:3013217136   ERROR: Traceback (most recent call last):
                                              File "/home/martin/.xbmc/addons/deluge.xbmc.client/default.py", line 5, in <module>
                                                rc = f.close()
                                            IOError: (10, 'No child processes')
23:40:27 T:3013217136    INFO: -->End of Python script error report<--

Since I'm calling a library that is doing a popen I can't just replace popen with something else. Is there any thing else I can do to avoid the above error when invoking the deluge python lib from within xbmc?


RE: IOError: (10, 'No child processes') - CuBone - 2012-05-14 07:57

Found a ticket for this, though it doesn't seem to get much love

http://trac.xbmc.org/ticket/12098