ANTEC ISK300-65's hidden PSU Spec

  Thread Rating:
  • 5 Votes - 3.4 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Beer40oz Offline
Donor
Posts: 2,225
Joined: Dec 2010
Reputation: 54
Location: The Moon
Post: #76
(2012-04-10 06:37)bluray Wrote:  
(2012-04-10 06:18)Beer40oz Wrote:  Wow 75W? I hope your 80w can take your stress test. Good thing I bought that 120W brick. More testing please....
That is what I thought. That is why I said 65W is not enough.... and I recommended the 150W version of the same case but you want a silent PSU (power brick)......for standard PSU you want to operate it at the most efficient ranges, which is at 50-70% of its spec. 120W PSU is the perfect PSU for A6-3500.....

Cool thanx.... Big Grin Can't wait to build it.
find quote
eskro Offline
Posting Freak
Posts: 8,473
Joined: Nov 2010
Reputation: 197
Post: #77
lets give the 80W PSU a chance guys...

and the guys over pugetsystems.com also use this 80W PSU in their ECHO builds

http://www.pugetsystems.com/nav/echo/I_AMD/specs.php

and if u look closely, they even let you choose the A6-3500 APU when u customize your build!

http://www.pugetsystems.com/nav/echo/I_A...tomize.php
(This post was last modified: 2012-04-10 07:16 by eskro.)
find quote
waver123 Offline
Senior Member
Posts: 173
Joined: Jun 2011
Reputation: 2
Post: #78
well I'd openelec installed and configured....man scraping and loading thumbnails is blazing fast compare to my e350/SU2300 box Smile it's hardly breaking a sweat and seems pretty much got throttled down to 800mhz playing some of the videos off my nas..... 1080ts/bluray mkv I'm getting ~29W, menu screen I'm getting ~35W and some 720p rmvb I get spikes to ~35-40W.

[Image: ZkJWY.jpg]

[Image: EF9fr.jpg]
(This post was last modified: 2012-04-10 07:37 by waver123.)
find quote
eskro Offline
Posting Freak
Posts: 8,473
Joined: Nov 2010
Reputation: 197
Post: #79
numbers match this http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=128384
(This post was last modified: 2012-04-10 07:47 by eskro.)
find quote
waver123 Offline
Senior Member
Posts: 173
Joined: Jun 2011
Reputation: 2
Post: #80
During reboot I can see a short spike to 65-70 and then quickly settle down to the 40s.

I didn't know I hardly has any clearance though, the stock fan is pretty much close to the top cover even after I removed the top fan.... ha the Shuriken 2 probably won't fit.

[Image: oUab4.jpg]

I hate the ISK100 though the backplate seems a little off so my ports is a little off center to the plate. Maybe I'll end up getting a ISK300-65 and give this old case to my buddies...
find quote
eskro Offline
Posting Freak
Posts: 8,473
Joined: Nov 2010
Reputation: 197
Post: #81
i know about the clearance...

the ISK110 model has more room there
since it has no top fans like on the ISK100..

just remove the 120mm SHURIKEN FAN....
find quote
Beer40oz Offline
Donor
Posts: 2,225
Joined: Dec 2010
Reputation: 54
Location: The Moon
Post: #82
So from your tests.... does it mean you can use a 65W power brick? or is it better to go 80W? Oh man I just ordered a 120W brick. Oh well it does not hurt.
find quote
bluray Offline
Posting Freak
Posts: 8,315
Joined: May 2011
Reputation: 145
Post: #83
(2012-04-10 15:52)Beer40oz Wrote:  So from your tests.... does it mean you can use a 65W power brick?
I doubt it....as he said, it hit the spike at 65-70W during bootup....

(2012-04-10 15:52)Beer40oz Wrote:  or is it better to go 80W? Oh man I just ordered a 120W brick. Oh well it does not hurt.
120W should be perfect.....you don't want to operate it at 100% of the PSU max spec anyway.....

>Alienware X51- do it all HTPC
>Simplify XBMC configurations
>HOW-TO Bitstreaming using XBMC
I refused to watch movie without bitstreaming HD audio!
find quote
wsume99 Offline
Fan
Posts: 577
Joined: Feb 2011
Reputation: 18
Location: USA
Post: #84
(2012-04-10 01:34)Beer40oz Wrote:  Well I just found this interesting post on the A6-3500 ..... how many watts it uses..... Now I am thinking just to be safe I am going to order a 120w brick.....

Just to be safe...... awesome....

http://www.guru3d.com/article/amd-a6-3500-apu-review/8

We ran the AMD A6 3500 APU both with and without a dedicated graphics card. Without one (using the internal IGP) the PC idles at only 38 Watts, which is respectable. When we place load on the CPU and we see the power draw rise the system now consumes roughly 85 Watts. This is with merely an SSD and 8GB memory installed. Your average PC will draw a little more power if you add optical drives, HDDs, soundcards etc.

When we put a dedicated graphics card (above chart) into the PC (GeForce GTX 580) our IDLE power consumption immediately increases towards 93 Watts. And once we stress the CPU cores of the APU we get a 139 Watt power draw.

I want to make it very clear that power consumption measurements will differ per PC and setup. Your attached components use power but your motherboard can also have additional ICs installed like audio controller, LUCID chips, network controllers, extra SATA controllers, extra USB controllers, and so on. These parts all consume power.
Did you happen to notice that their test setup used a 1200w PSU (check page 8 of the review)? I'd bet you $100 that the efficiency of that PSU at that low power is < 50%. So you can effectively cut their numbers in half if you 're going to use a DC power supply. I'm very interested to see what your kill-a-watt says once your system is up and running. I don't think you will see more than 60w peak.

HTPC: Win 7 Home 64-bit | MB | CPU | GPU | RAM | Case | PSU | Tuner | HDDs: OS, Media | DVD Burner | Remote
Media server: unraid 4.7 | CPU | MB | RAM | Case | PSU | HDDs: Parity-2TB, Data-2x2TB
(This post was last modified: 2012-04-10 17:50 by wsume99.)
find quote
legiong Offline
Junior Member
Posts: 24
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Post: #85
I'm really interested to see how waver's build plays out.
I want to build a virtually identical HTPC but with:
ISK110
4GB Corsair (CMX4GX3M1A1600C9)
80GB 2.5 HDD (recycled from my PS3)
But with the problems of space and watts I'm not sure that'll be the right case for me now.

I can't find the ISK300-65 in Aus and it costs a mint off ebay. The ISK300-150 is readily available but it sounds like it isn't so good because of the internal PSU.

Can anyone recommend an alternative case to use if the ISK110 won't suit?
waver was it the fusion or generic build of openelec?
find quote
waver123 Offline
Senior Member
Posts: 173
Joined: Jun 2011
Reputation: 2
Post: #86
(2012-04-10 15:52)Beer40oz Wrote:  So from your tests.... does it mean you can use a 65W power brick? or is it better to go 80W? Oh man I just ordered a 120W brick. Oh well it does not hurt.

I think 65 would be cutting it depending on what you're going to use it for, I'm gonna install win7 and run prime, pretty sure that would go over 70.

legiong,
Can you order a 3rd party brick to use with the ISK300-65 in Aus? That's what a lot of us is thinking to do.
Oh btw it's generic build....that what the op told me to use.
(This post was last modified: 2012-04-10 22:18 by waver123.)
find quote
waver123 Offline
Senior Member
Posts: 173
Joined: Jun 2011
Reputation: 2
Post: #87
btw eskro why is the cpumark rating for the 3500/3600 dropped to 2118 and 4361 with links you've provided in the build page?
find quote
eskro Offline
Posting Freak
Posts: 8,473
Joined: Nov 2010
Reputation: 197
Post: #88
(2012-04-10 16:20)bluray Wrote:  
(2012-04-10 15:52)Beer40oz Wrote:  So from your tests.... does it mean you can use a 65W power brick?
I doubt it....as he said, it hit the spike at 65-70W during bootup....

(2012-04-10 15:52)Beer40oz Wrote:  or is it better to go 80W? Oh man I just ordered a 120W brick. Oh well it does not hurt.
120W should be perfect.....you don't want to operate it at 100% of the PSU max spec anyway.....

i think u need to check this thread --> http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=128384

specially post #2 --> http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid...pid1071421

(under full load, the A6-3500 draw'ed ~56W!!)
because the ratings aren't only about raw cpu power...
its also about value and stuff..
as more hardware comes into the market,
'old one' tends to drop rating....
(This post was last modified: 2012-04-10 23:05 by eskro.)
find quote
Beer40oz Offline
Donor
Posts: 2,225
Joined: Dec 2010
Reputation: 54
Location: The Moon
Post: #89
(2012-04-10 16:20)bluray Wrote:  
(2012-04-10 15:52)Beer40oz Wrote:  or is it better to go 80W? Oh man I just ordered a 120W brick. Oh well it does not hurt.
120W should be perfect.....you don't want to operate it at 100% of the PSU max spec anyway.....

+1 I got told by some techs this is true.
find quote
eskro Offline
Posting Freak
Posts: 8,473
Joined: Nov 2010
Reputation: 197
Post: #90
** 1st post updated **
(This post was last modified: 2012-04-11 03:12 by eskro.)
find quote
Post Reply