AppleTV 2 not using advancedsettings.xml

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
T800 Offline
Posting Freak
Posts: 1,002
Joined: Jan 2011
Reputation: 6
Post: #1
Does anything need changing for the advancedsettings.xml for the AppleTV 2?

I have just set up a MySQL database on my main HTPC and now trying to get it to work on my ATV2 running Eden.

On start up I get this in the log:
Code:
22:07:51 T:119607296  NOTICE: Loading player core factory settings from special://masterprofile/playercorefactory.xml.
22:07:51 T:119607296  NOTICE: special://masterprofile/playercorefactory.xml does not exist. Skipping.
[b]22:07:51 T:119607296  NOTICE: No settings file to load (special://xbmc/system/advancedsettings.xml)
22:07:51 T:119607296   ERROR: Error loading special://profile/advancedsettings.xml, Line 0
                                            Failed to open file[/b]
22:07:51 T:119607296  NOTICE: Default DVD Player: dvdplayer
22:07:51 T:119607296  NOTICE: Default Video Player: dvdplayer
22:07:51 T:119607296  NOTICE: Default Audio Player: paplayer

I'm using the same xml on my main HTPC running Windows Ultimate 7 64bit - (Eden RC2) but without the Thumbnail path substitution.
I'm also using it on my OSX Intel 32bit and 64bit builds running Eden and on Crystalbuntu without any problems.

This is the advancedsettings.xml:
Code:
<advancedsettings>
  
    <sorttokens>
    
        <token>the</token>
    
        <token>a</token>
    
        <token>an</token>
  
    </sorttokens>
    <musiclibrary>
        <albumssortbyartistthenyear>true</albumssortbyartistthenyear>
    </musiclibrary>
    <videodatabase>
            <type>mysql</type>
            <host>192.168.0.9</host>
            <port>3306</port>
            <user>xbmc</user>
            <pass>xbmc</pass>
        </videodatabase>

        <musicdatabase>
            <type>mysql</type>
            <host>192.168.0.9</host>
            <port>3306</port>
            <user>xbmc</user>
            <pass>xbmc</pass>
        </musicdatabase>
    <pathsubstitution>
          <substitute>
                <from>special://masterprofile/playlists/</from>
                <to>smb://192.168.0.9/userdata/playlists/</to>
          </substitute>
        <substitute>
                <from>special://masterprofile/addon_data/</from>
                <to>smb://192.168.0.9/userdata/addon_data/</to>
          </substitute>
        <substitute>
                <from>special://masterprofile/keymaps/</from>
                <to>smb://192.168.0.9/userdata/keymaps/</to>
          </substitute>
          <substitute>
                <from>special://masterprofile/sources.xml</from>
                <to>smb://192.168.0.9/userdata/sources.xml</to>
          </substitute>
          <substitute>
                <from>special://masterprofile/favourites.xml</from>
                <to>smb://192.168.0.9/userdata/favourites.xml</to>
          </substitute>
          <substitute>
                <from>special://masterprofile/Thumbnails</from>
                <to>smb://192.168.0.9/userdata/Thumbnails</to>
          </substitute>
    </pathsubstitution>



</advancedsettings>

Even though it works on all them other machines could it be the spacing between lines?

Living Room i3 • W7 Ultimate x64 • 120GB SSD • HD 7750 • 2x TBS8922 tuners • Aeon Nox 4.0
Bedroom A6 3500 • W7 Ultimate x64 • 40GB SSD • HD 6550 • Aeon Nox 4.0
Servers unRAID server for Movies (22TB) • unRAID server for TV Shows/Music (11TB)
HTPC http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=99831
unRAID Server http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=106786
(This post was last modified: 2012-04-05 12:42 by T800.)
find quote
Memphiz Offline
Team-Kodi Developer
Posts: 11,056
Joined: Feb 2011
Reputation: 113
Location: germany
Post: #2
Could be the windows line endings. Or just the folder. Where did you put that file? Could also be permission issue.

AppleTV2/iPhone/iPod: HowTo find debug logs and everything else which the devs like so much: click here
HowTo setup NFS for XBMC: Wiki NFS
HowTo configure avahi (zeroconf): Wiki Avahi
READ THE IOS FAQ!: iOS FAQ
find quote
T800 Offline
Posting Freak
Posts: 1,002
Joined: Jan 2011
Reputation: 6
Post: #3
(2012-04-05 13:20)Memphiz Wrote:  Could be the windows line endings. Or just the folder. Where did you put that file? Could also be permission issue.

var/mobile/Library/Preferences/XBMC/userdata

Just dropped it in via Cyberduck on OSX.

Living Room i3 • W7 Ultimate x64 • 120GB SSD • HD 7750 • 2x TBS8922 tuners • Aeon Nox 4.0
Bedroom A6 3500 • W7 Ultimate x64 • 40GB SSD • HD 6550 • Aeon Nox 4.0
Servers unRAID server for Movies (22TB) • unRAID server for TV Shows/Music (11TB)
HTPC http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=99831
unRAID Server http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=106786
find quote
prae5 Offline
Team-XBMC Forum Moderator
Posts: 2,064
Joined: Jan 2009
Reputation: 34
Location: Cambridge, UK
Post: #4
I might be mistaken, but I think the path should be:

Code:
/private/var/mobile/Library/Preferences/XBMC/userdata/

You might want to double check file permissions too.
(This post was last modified: 2012-04-05 14:49 by prae5.)
find quote
T800 Offline
Posting Freak
Posts: 1,002
Joined: Jan 2011
Reputation: 6
Post: #5
(2012-04-05 14:49)prae5 Wrote:  I might be mistaken, but I think the path should be:

Code:
/private/var/mobile/Library/Preferences/XBMC/userdata/

You might want to double check file permissions too.

I just checked there and they seem to be the same place as the advancedsettings.xml is there.

I will look into permissions.

Living Room i3 • W7 Ultimate x64 • 120GB SSD • HD 7750 • 2x TBS8922 tuners • Aeon Nox 4.0
Bedroom A6 3500 • W7 Ultimate x64 • 40GB SSD • HD 6550 • Aeon Nox 4.0
Servers unRAID server for Movies (22TB) • unRAID server for TV Shows/Music (11TB)
HTPC http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=99831
unRAID Server http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=106786
find quote
T800 Offline
Posting Freak
Posts: 1,002
Joined: Jan 2011
Reputation: 6
Post: #6
Correcting file permissisions sorted it.
Thanks guys!

Living Room i3 • W7 Ultimate x64 • 120GB SSD • HD 7750 • 2x TBS8922 tuners • Aeon Nox 4.0
Bedroom A6 3500 • W7 Ultimate x64 • 40GB SSD • HD 6550 • Aeon Nox 4.0
Servers unRAID server for Movies (22TB) • unRAID server for TV Shows/Music (11TB)
HTPC http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=99831
unRAID Server http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=106786
find quote
seth.feinberg Offline
Donor
Posts: 232
Joined: May 2011
Reputation: 2
Post: #7
(2012-04-05 20:27)T800 Wrote:  Correcting file permissisions sorted it.
Thanks guys!

I'm having a similar issue, may I ask @T800, where exactly you fixed the permissions? On the ATV2 or somewhere at the source?
find quote
Ned Scott Offline
Team-Kodi Wiki Guy
Posts: 20,902
Joined: Jan 2011
Reputation: 274
Location: Arizona, USA
Post: #8
(2012-04-17 02:31)seth.feinberg Wrote:  
(2012-04-05 20:27)T800 Wrote:  Correcting file permissisions sorted it.
Thanks guys!

I'm having a similar issue, may I ask @T800, where exactly you fixed the permissions? On the ATV2 or somewhere at the source?

ATV2. See iOS FAQ.

You can make easy links to the XBMC wiki using double brackets around common XBMC words: [[debug log]] = debug log, [[Video library]] = Video library, [[SMB]] = SMB , [[userdata]] = userdata, etc
find quote