[RELEASE] Watchlist script (was 'Adding Plex's 'On Deck' feature to XBMC')

  Thread Rating:
  • 2 Votes - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Thread Closed
ronie Offline
Team-XBMC Member
Posts: 9,094
Joined: Jan 2009
Reputation: 157
Post: #616
ticket created: http://trac.xbmc.org/ticket/12936

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-XBMC members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find
Balinus Offline
Skilled Skinner
Posts: 1,121
Joined: Jul 2011
Reputation: 19
Location: Montréal
Post: #617
Hello,

what's the best way to use this script? Right now, I've the execution in Home.xml, with the <onload> command. Is there a better way?

Thanks a lot for any help!
find
Hitcher Offline
Skilled Skinner
Posts: 10,626
Joined: Aug 2007
Reputation: 91
Location: Eastleigh, UK
Post: #618
I think most of us are using this -

Code:
<onload condition="IsEmpty(Window(Home).Property(Watchlist_Running))">RunScript(script.watchlist,...)</onload>
(This post was last modified: 2012-04-18 22:23 by Hitcher.)
find
Balinus Offline
Skilled Skinner
Posts: 1,121
Joined: Jul 2011
Reputation: 19
Location: Montréal
Post: #619
ok, great! Thanks for the additional condition. I was using it without it.
find
ronie Offline
Team-XBMC Member
Posts: 9,094
Joined: Jan 2009
Reputation: 157
Post: #620
(2012-04-18 22:24)Balinus Wrote:  ok, great! Thanks for the additional condition. I was using it without it.

you should stick with what you had.
the script itself will (and should!) check if it's already running.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-XBMC members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find
Hitcher Offline
Skilled Skinner
Posts: 10,626
Joined: Aug 2007
Reputation: 91
Location: Eastleigh, UK
Post: #621
It just checks to see if it's already running in which case there's no need to run it again.
find
ronie Offline
Team-XBMC Member
Posts: 9,094
Joined: Jan 2009
Reputation: 157
Post: #622
(2012-04-18 22:27)Hitcher Wrote:  It just checks to see if it's already running in which case there's no need to run it again.

user uses Transparency!, which runs the script with limit=3

next, the user switches to xeebo.
xeebo checks if the script is already running, which it is, so doesn't run it again

result: user only sees 3 watchlist items on the xeebo home screen.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-XBMC members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
(This post was last modified: 2012-04-18 22:43 by ronie.)
find
Hitcher Offline
Skilled Skinner
Posts: 10,626
Joined: Aug 2007
Reputation: 91
Location: Eastleigh, UK
Post: #623
(2012-04-18 22:26)ronie Wrote:  
(2012-04-18 22:24)Balinus Wrote:  ok, great! Thanks for the additional condition. I was using it without it.

you should stick with what you had.
the script itself will (and should!) check if it's already running.

(2012-04-18 22:42)ronie Wrote:  
(2012-04-18 22:27)Hitcher Wrote:  It just checks to see if it's already running in which case there's no need to run it again.

user uses Transparency!, which runs the script with limit=3

next, the user switches to xeebo.
xeebo checks if the script is already running, which it is, so doesn't run it again

result: user only sees 3 watchlist items on the xeebo home screen.

Wont that be the same even without the running check though if the script checks if it's running itself?

EDIT: And if it checks that it's already running how do we force an update?
(This post was last modified: 2012-04-18 23:23 by Hitcher.)
find
ronie Offline
Team-XBMC Member
Posts: 9,094
Joined: Jan 2009
Reputation: 157
Post: #624
(2012-04-18 23:16)Hitcher Wrote:  Wont that be the same even without the running check though if the script checks if it's running itself?

nope, scripts are smart ;-)

the script will detect if there's already another instance of it running,
it will signal the first instance to quit, then start a new instance with the params you've passed to it.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-XBMC members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find
Hitcher Offline
Skilled Skinner
Posts: 10,626
Joined: Aug 2007
Reputation: 91
Location: Eastleigh, UK
Post: #625
Thanks for the clarification ronie.
find
ronie Offline
Team-XBMC Member
Posts: 9,094
Joined: Jan 2009
Reputation: 157
Post: #626
(2012-04-18 23:30)Hitcher Wrote:  Thanks for the clarification ronie.

lol, i hope it made sense this time as my previous attempts were obviously lost on some of you :-)

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid...#pid955654
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid...#pid957029

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-XBMC members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find
Balinus Offline
Skilled Skinner
Posts: 1,121
Joined: Jul 2011
Reputation: 19
Location: Montréal
Post: #627
hehehe ok, thanks for the clarification. Smile
find
Hitcher Offline
Skilled Skinner
Posts: 10,626
Joined: Aug 2007
Reputation: 91
Location: Eastleigh, UK
Post: #628
(2012-04-18 23:39)ronie Wrote:  
(2012-04-18 23:30)Hitcher Wrote:  Thanks for the clarification ronie.

lol, i hope it made sense this time as my previous attempts were obviously lost on some of you :-)

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid...#pid955654
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid...#pid957029

Forgot about that - old age!

Anyway I've updated my original post to include this info and the readme.

Thanks ronie.
find
ronie Offline
Team-XBMC Member
Posts: 9,094
Joined: Jan 2009
Reputation: 157
Post: #629
(2012-04-19 08:36)Hitcher Wrote:  Anyway I've updated my original post to include this info and the readme.

cheers mate :-)

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-XBMC members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find
Mudislander Offline
Skilled Skinner
Posts: 1,676
Joined: Jun 2009
Reputation: 39
Post: #630
Trying to debug a problem I've got, and thought i'd ask here as maybe? the script is part of the problem.

All working no problem under win7, but with openelec/linux I am missing watchlist album thumbs.

I know case sensitivity effects linux and I've got an unusual item list all of which needs going over but am trying to save a bit of work Wink and was wondering if anyone else had any issues with linux and album thumbs.

Noli illegitimi carborundum
find
Thread Closed