How to Install XBMC PVR Xvba for AMD/Nvidia/Intel GPUs

  Thread Rating:
  • 23 Votes - 4.52 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Thread Closed
thctlo Offline
Member
Posts: 70
Joined: Dec 2011
Reputation: 0
Post: #166
Hai,

for the few debian users, i updated the packages for wheezy.
I added also some extra info how to setup/install for wheezy.

look here : http://thuis.van-belle.nl/
added ati fglrx install info.
lightdm bug fix info, autologon does not work out of the box in wheezy.

More to come.
find
EmuMannen Offline
Junior Member
Posts: 18
Joined: Aug 2008
Reputation: 0
Post: #167
mkone Wrote:- ALSA error resolved with creating a .asoundrc file setting HDMI output as default
- sensors error resolved by installing lm-sensors package
FYI, I also had to create a .asoundrc for xbmc (since I'm not using HDMI for sound) and I also got sensors installed (I use phpSysInfo for easy web access to sysinfo like S.M.A.R.T etc. on my htpc). I also use Monit to monitor sshd (don't want to be without it when running nodm), tvheadend, forked-daapd and nodm. Here's a copy of my .asoundrc (I'm using 2 ch analog output):
Code:
pcm.!default {
type hw
card 1
}

ctl.!default {
type hw
card 1
}
find
wsnipex Online
Team-Kodi Member
Posts: 3,833
Joined: Jun 2011
Reputation: 94
Post: #168
thctlo Wrote:Hai,

for the few debian users, i updated the packages for wheezy.
I added also some extra info how to setup/install for wheezy.

look here : http://thuis.van-belle.nl/
added ati fglrx install info.
lightdm bug fix info, autologon does not work out of the box in wheezy.

More to come.

nice job. If you repackage the Xvba branch as is(with the same configure flags) you might want to add a note, that it only works with ATI hardware, as I purposefully disable Vdpau and Vaapi.
find
.:B:. Online
Fan
Posts: 423
Joined: Mar 2010
Reputation: 0
Post: #169
I'll chime in as well then Smile.

Arch packages are here:
Eden (beta 1)
GIT

* Netgear WNDR3700, OpenWrt Barrier Breaker 14.07+ git :: HP Procurve V1410-8G switch
* OpenELEC 4: HTPC Zotac Nano AD10 with Pulse-Eight CEC adapter, Sony KDL52-NX800 :: Desktop Phenom II X4 980 BE / AMD HD6950 / 23" Dell Full HD
* Debian Jessie x86_64: Celeron G1610, HTTP/NFS/MySQL/ZFS server
* Blog
find
wsnipex Online
Team-Kodi Member
Posts: 3,833
Joined: Jun 2011
Reputation: 94
Post: #170
.:B:. Wrote:I'll chime in as well then Smile.

Arch packages are here:
Eden (beta 1)
GIT

great stuff Smile
You might want to change the GIT link of the xvba package to https://github.com/FernetMenta/xbmc/tree/xvba as the official xbmc does not support xvba yet.
find
Tikken Baxter Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Jan 2012
Reputation: 0
Post: #171
Does any one have problems with Movie Library mode after doing this HowTo? I can't get movies added how much I even try.

TV Shows gets added to Library without any problems. In a previous XBMC Live installation Movies were added to Library.

I have searched the forum but found only one "guide" which I checked and copied how to enable Movie Library. Everything I could find is enabled.

Anyone with ideas?

Johan Pettersson - Sweden
XBMC Ubuntu Oneiric 64Bit - ASRock E350M1 - Nvidia GT520 - PCTV nanostick DVB-T2 - Pulse-eight CEC-adapter - LG 55LW450N - LG AF115 - LG M2350D
(This post was last modified: 2012-01-06 20:00 by Tikken Baxter.)
find
wsnipex Online
Team-Kodi Member
Posts: 3,833
Joined: Jun 2011
Reputation: 94
Post: #172
did you set the content on the movie source correctly? Also look if it's supposed to use the foldername or filename for scraping.
find
Tikken Baxter Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Jan 2012
Reputation: 0
Post: #173
Content is correct. I added a folder with Movies directly underneath it and another folder with a folder for each movie. I have a few hundred movies.

In previous XBMC Live installation I was just adding Movie folder and it were added directly. (XBMC with Lars GIT, if that matters)

Adding movies in same way as TV shows, so I can't understand what's going wrong.

Johan Pettersson - Sweden
XBMC Ubuntu Oneiric 64Bit - ASRock E350M1 - Nvidia GT520 - PCTV nanostick DVB-T2 - Pulse-eight CEC-adapter - LG 55LW450N - LG AF115 - LG M2350D
find
wsnipex Online
Team-Kodi Member
Posts: 3,833
Joined: Jun 2011
Reputation: 94
Post: #174
pastebin a debug.log plz
find
Tikken Baxter Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Jan 2012
Reputation: 0
Post: #175
"Failed to load scraper XML"?

Cutted out a short log:
http://pastebin.com/FZNnWZng

Johan Pettersson - Sweden
XBMC Ubuntu Oneiric 64Bit - ASRock E350M1 - Nvidia GT520 - PCTV nanostick DVB-T2 - Pulse-eight CEC-adapter - LG 55LW450N - LG AF115 - LG M2350D
find
wsnipex Online
Team-Kodi Member
Posts: 3,833
Joined: Jun 2011
Reputation: 94
Post: #176
try this please: http://forum.xbmc.org/showthread.php?p=975078

if it works, thank gleam for the hint on IRC
find
kobik Offline
Senior Member
Posts: 100
Joined: Jan 2009
Reputation: 4
Post: #177
fritsch Wrote:You could just select: Optical in xbmc and choose spdif. This should work fine.
Perhaps you need a .asoundrc which directly maps to your spdif.

pcm.!default spdif

Remember only one audio source at a time will be hearable. Should be good enough for xbmc.

This sounds like a gibberish to me, but I'll search a little info about this.
Thanks for the patience Smile

I had a hang while playing and navigating menus.
Here is the pastebin link, unfortunately I forgot to enable debug
http://paste.ubuntu.com/795319/
find
Tikken Baxter Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Jan 2012
Reputation: 0
Post: #178
wsnipex: Installing YouTube made it work! Many thanks for the guidence! And thanks for this thread!
And thanks kobik for this threads Howto!
And thanks glem for the hint!

And many thanks to everyone else who makes this a great forum!

Johan Pettersson - Sweden
XBMC Ubuntu Oneiric 64Bit - ASRock E350M1 - Nvidia GT520 - PCTV nanostick DVB-T2 - Pulse-eight CEC-adapter - LG 55LW450N - LG AF115 - LG M2350D
find
kobik Offline
Senior Member
Posts: 100
Joined: Jan 2009
Reputation: 4
Post: #179
You should thanks mostly to Robotica for the original guide and to wsnipex and fritsch for updating guide here.
I just copied-pasted stuff Smile
I really appreciate all the work done in this branch, thank you all involved souls for the great work.
find
.:B:. Online
Fan
Posts: 423
Joined: Mar 2010
Reputation: 0
Post: #180
wsnipex Wrote:great stuff Smile
You might want to change the GIT link of the xvba package to https://github.com/FernetMenta/xbmc/tree/xvba as the official xbmc does not support xvba yet.

I'll do that, thanks.

* Netgear WNDR3700, OpenWrt Barrier Breaker 14.07+ git :: HP Procurve V1410-8G switch
* OpenELEC 4: HTPC Zotac Nano AD10 with Pulse-Eight CEC adapter, Sony KDL52-NX800 :: Desktop Phenom II X4 980 BE / AMD HD6950 / 23" Dell Full HD
* Debian Jessie x86_64: Celeron G1610, HTTP/NFS/MySQL/ZFS server
* Blog
find
Thread Closed