How to get a seamless remote experience

  Thread Rating:
  • 7 Votes - 4.29 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
cable_guy Offline
Senior Member
Posts: 295
Joined: Aug 2008
Reputation: 0
Location: England
Post: #136
I simply cannot get irw to run, it just says connection refused. Any idea please?

Bedroom rig: HP N40L Microserver - 6GB DDR3, 250GB internal boot drive, 1TB internal storage drive, 2TB external USB storage drive with XBMC 12.3 XBMCbuntu & TVheadend

Lounge rig: Acer Aspire Revo R3610 - 2GB DDR2, 250GB internal boot drive XBMC OpenElec
find quote
Crazy_Land1 Offline
Junior Member
Posts: 11
Joined: Oct 2009
Reputation: 0
Post: #137
Hi all

Ok bear with me on this, i just upgraded to V13 Gotham and all seems to work very well other then my remote.

I did a clean fresh install and setup my media just fine. After 2 hours of scraping my media i was set and ready to watch movies, i selected a movie and start to watch it using my remote and after 5 mins i went to pause the movie to find out my remote no longer did any thing.

It will not pause/stop/fast-forward/rewind or any thing at all. Only way i can get it to work while playing the video or even after the video ends is to plug a mouse in or reboot the htpc.

This update was done on my htpc that ran Frodo 12.3 with no problems at all. no hardware changes no bios changes.

Im not sure what is going on and i would like help for others before i go in messing around and totally messing it up lol

Also forgot to say its a MCE remote with a RC6 reciver
(This post was last modified: 2014-05-10 06:52 by Crazy_Land1.)
find quote
HunterZ Offline
Member
Posts: 80
Joined: Dec 2010
Reputation: 0
Location: Seattle
Post: #138
@Crazy_Land1: Could your problem be something like what happened to me a while back? Here's my thread on the issue: http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=131181
find quote
Crazy_Land1 Offline
Junior Member
Posts: 11
Joined: Oct 2009
Reputation: 0
Post: #139
(2014-05-10 07:09)HunterZ Wrote:  @Crazy_Land1: Could your problem be something like what happened to me a while back? Here's my thread on the issue: http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=131181

Thanks for your reply HunterZ but it doesn't look like that is the problem.

Here's what i did to get that answer, Putty into xbmc, run irw and used the remote irw showed the commands.
Played with the remote moving around in xbmc adding some add-ons and going thru my movie list for about 10 mins and remote worked the hole time.

Left xbmc running and went for a walk to a coffee shop took about 20 mins to do that and when i got back picked up the remote hit ok on the movie list and remote work, played for 5 mins in xbmc with the remote and it worked and irw showed the commands. Started a movie and hit pause and info button every now and then and remote worked and irw showed the commands.

Waited about 20 mins into the movie and hit pause and the movie kept going, hit all kinds of buttons on the remote and nothing work and irw didn't show any cammands at all.

Its like the usb port stops working but i unplug the ir reciver and plug a mouse in and the mouse works right away....... Sad

im at a loss lol
find quote
retali8 Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: May 2014
Reputation: 0
Post: #140
I've been trying all day to get my Zotac remote (that came with my Zbox ID80) working in Debian Wheezy (kernel 3.2.0.4) and keep running into the same issue no matter what I try. Basically I can get irw to receive commands from the remote fine but once I launch XBMC the directional buttons (up, down, left, right) get stuck in a temporary and/or infinite loop until I stop inputlirc. I don't know what is causing it but the other buttons (vol+, vol-, play, pause, etc.) seem to be fine. I currently have this in a config file in my xorg.conf.d directory..

Section "InputClass"
Identifier "PHILIPS MCE USB IR Receiver- Spinel plus"
MatchProduct "PHILIPS MCE USB IR Receiver- Spinel plus"
MatchIsKeyboard "true"
Option "Ignore" "true"
EndSection

[ 1677.851] (II) config/udev: Adding input device PHILIPS MCE USB IR Receiver- Spinel plus (/dev/input/event0)
[ 1677.851] (**) PHILIPS MCE USB IR Receiver- Spinel plus: Ignoring device from InputClass "PHILIPS MCE USB IR Receiver- Spinel plus"

root@zbox:/usr/share/X11/xorg.conf.d# irw
67 0 KEY_UP /dev/input/myremote
67 0 KEY_UP /dev/input/myremote
67 0 KEY_UP /dev/input/myremote
67 0 KEY_UP /dev/input/myremote
67 0 KEY_UP /dev/input/myremote
67 0 KEY_UP /dev/input/myremote
67 0 KEY_UP /dev/input/myremote
67 0 KEY_UP /dev/input/myremote
67 0 KEY_UP /dev/input/myremote
67 0 KEY_UP /dev/input/myremote
67 0 KEY_UP /dev/input/myremote
67 0 KEY_UP /dev/input/myremote
67 0 KEY_UP /dev/input/myremote
67 0 KEY_UP /dev/input/myremote
67 0 KEY_UP /dev/input/myremote
67 0 KEY_UP /dev/input/myremote
67 0 KEY_UP /dev/input/myremote
67 0 KEY_UP /dev/input/myremote
67 0 KEY_UP /dev/input/myremote
(on and on...)

lsmod output:
root@zbox:~# lsmod
Module Size Used by
nfsd 216170 13
nfs 308353 0
nfs_acl 12511 2 nfs,nfsd
auth_rpcgss 37143 2 nfs,nfsd
fscache 36739 1 nfs
lockd 67306 2 nfs,nfsd
sunrpc 173730 19 lockd,auth_rpcgss,nfs_acl,nfs,nfsd
ext2 59231 1
loop 22641 0
snd_hda_codec_hdmi 30824 1
nvidia 11264793 43
arc4 12458 2
iwlwifi 166761 0
snd_hda_codec_realtek 188851 1
snd_hda_intel 26259 3
snd_hda_codec 78031 3 snd_hda_intel,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_codec_hdmi
i2c_i801 16870 0
psmouse 69265 0
mac80211 192806 1 iwlwifi
btusb 17502 0
snd_hwdep 13186 1 snd_hda_codec
bluetooth 119455 1 btusb
snd_pcm 68083 4 snd_hda_codec,snd_hda_intel,snd_hda_codec_hdmi
i2c_core 23876 2 i2c_i801,nvidia
pcspkr 12579 0
cfg80211 137243 2 mac80211,iwlwifi
snd_page_alloc 13003 2 snd_pcm,snd_hda_intel
serio_raw 12931 0
evdev 17562 10
iTCO_wdt 17081 0
iTCO_vendor_support 12704 1 iTCO_wdt
rfkill 19012 2 cfg80211,bluetooth
snd_seq 45126 0
snd_seq_device 13176 1 snd_seq
snd_timer 22917 3 snd_seq,snd_pcm
coretemp 12898 0
video 17683 0
processor 28149 0
snd 52889 13 snd_timer,snd_seq_device,snd_seq,snd_pcm,snd_hwdep,snd_hda_codec,snd_hda_intel,s​nd_hda_codec_realtek,snd_hda_codec_hdmi
soundcore 13065 1 snd
button 12937 0
ext4 350763 3
crc16 12343 2 ext4,bluetooth
jbd2 62115 1 ext4
ses 13106 0
mbcache 13114 2 ext4,ext2
enclosure 13306 1 ses
usbhid 36418 0
hid 81372 1 usbhid
dm_mod 63645 9
sg 25874 0
sd_mod 36136 5
usb_storage 43870 1
crc_t10dif 12348 1 sd_mod
ata_generic 12479 0
ata_piix 29535 2
libata 140630 2 ata_piix,ata_generic
scsi_mod 162269 5 libata,usb_storage,sd_mod,sg,ses
fan 12674 0
thermal 17383 0
thermal_sys 18040 4 thermal,fan,processor,video
xhci_hcd 73434 0
uhci_hcd 26865 0
r8169 47008 0
ehci_hcd 40249 0
mii 12675 1 r8169
usbcore 128741 7 ehci_hcd,uhci_hcd,xhci_hcd,usb_storage,usbhid,btusb
usb_common 12354 1 usbcore
root@zbox:~#

nobody 3364 0.0 0.0 12496 380 ? Ss May10 0:01 /usr/sbin/inputlircd -g -m 0 -c /dev/input/myremote

root@zbox:~# ll /dev/input/myremote
lrwxrwxrwx 1 root root 6 May 10 23:47 /dev/input/myremote -> event0

root@zbox:~# cat /etc/udev/rules.d/10-persistent-ir.rules
KERNEL=="event*",ATTRS{idVendor}=="0471",ATTRS{idProduct}=="20cc",SYMLINK="input/myremote"

Bus 003 Device 002: ID 0471:20cc Philips (or NXP)

If I hit another button it will breakout of the loop unless it's another directional button then it will loop the new button I pressed. Any ideas? The kernel isn't loading any IR modules and I couldn't get this IR receiver to work with any of the kernel modules. I even tried to upgrade to a 3.12.x kernel to see if it would make any difference and it didn't.. please help!
find quote
Post Reply