ANTEC ISK300-65's hidden PSU Spec

  Thread Rating:
  • 5 Votes - 3.4 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Beer40oz Offline
Donor
Posts: 2,225
Joined: Dec 2010
Reputation: 54
Location: The Moon
Post: #61
Well I just found this interesting post on the A6-3500 ..... how many watts it uses..... Now I am thinking just to be safe I am going to order a 120w brick.....

Just to be safe...... awesome....

http://www.guru3d.com/article/amd-a6-3500-apu-review/8

We ran the AMD A6 3500 APU both with and without a dedicated graphics card. Without one (using the internal IGP) the PC idles at only 38 Watts, which is respectable. When we place load on the CPU and we see the power draw rise the system now consumes roughly 85 Watts. This is with merely an SSD and 8GB memory installed. Your average PC will draw a little more power if you add optical drives, HDDs, soundcards etc.

When we put a dedicated graphics card (above chart) into the PC (GeForce GTX 580) our IDLE power consumption immediately increases towards 93 Watts. And once we stress the CPU cores of the APU we get a 139 Watt power draw.

I want to make it very clear that power consumption measurements will differ per PC and setup. Your attached components use power but your motherboard can also have additional ICs installed like audio controller, LUCID chips, network controllers, extra SATA controllers, extra USB controllers, and so on. These parts all consume power.
(This post was last modified: 2012-04-10 01:49 by Beer40oz.)
find quote
waver123 Offline
Senior Member
Posts: 173
Joined: Jun 2011
Reputation: 2
Post: #62
(2012-04-10 01:01)Beer40oz Wrote:  So you going to build it? let me know how well it goes with the stock isk-100 case you have... I believe its 80w right?

Yes will see how it goes.
The brick was rated @ 90 and the internal DC board is 80w I believe, will see if it works (I do have a kill-a-watt to measure), if not I'll probably get a 300-65 with a 3rd party brick too.
find quote
Beer40oz Offline
Donor
Posts: 2,225
Joined: Dec 2010
Reputation: 54
Location: The Moon
Post: #63
(2012-04-10 02:12)waver123 Wrote:  
(2012-04-10 01:01)Beer40oz Wrote:  So you going to build it? let me know how well it goes with the stock isk-100 case you have... I believe its 80w right?

Yes will see how it goes.
The brick was rated @ 90 and the internal DC board is 80w I believe, will see if it works (I do have a kill-a-watt to measure), if not I'll probably get a 300-65 with a 3rd party brick too.

Take a look at my build..... I think it will interest you.... it looks like the A6-3500 at full load will go to 85W..... so I just bought a 120W brick just to be safe....
But I will love to know what your kill a watt tool says....
find quote
eskro Offline
Posting Freak
Posts: 8,474
Joined: Nov 2010
Reputation: 195
Post: #64
im sure it'll work waver...
find quote
waver123 Offline
Senior Member
Posts: 173
Joined: Jun 2011
Reputation: 2
Post: #65
Yes everything is here except the Shuriken 2....

will assembly with amd stock hs after dinner Smile

[Image: qILUK.jpg]
find quote
eskro Offline
Posting Freak
Posts: 8,474
Joined: Nov 2010
Reputation: 195
Post: #66
oh, thought you went for the ISK110...
hope the SHURIKEN fits.
Keep us up2date!
Dont forget to pop out some pics Tongue

EDIT
---------
if SHURIKEN doesnt fit,
remove its 120mm FAN,
and use ISK100's FAN for cooling...
(This post was last modified: 2012-04-10 03:48 by eskro.)
find quote
Beer40oz Offline
Donor
Posts: 2,225
Joined: Dec 2010
Reputation: 54
Location: The Moon
Post: #67
waver123 you gave me a Bon3r wait... lol Please post you killa watt numbers..... use Prime95 to test it and also just watching a 1080p vid see what you get,,
(This post was last modified: 2012-04-10 03:44 by Beer40oz.)
find quote
eskro Offline
Posting Freak
Posts: 8,474
Joined: Nov 2010
Reputation: 195
Post: #68
man, case aside, you guys bought the same hardware Tongue
find quote
eskro Offline
Posting Freak
Posts: 8,474
Joined: Nov 2010
Reputation: 195
Post: #69
waver123, can u look at the PSU inside the ISK100 case please?

do you see something like this written on it??

[Image: ir95e.png]

but instead saying MD-80 or MD-90??

thx
(This post was last modified: 2012-04-10 04:59 by eskro.)
find quote
Beer40oz Offline
Donor
Posts: 2,225
Joined: Dec 2010
Reputation: 54
Location: The Moon
Post: #70
(2012-04-10 03:59)eskro Wrote:  man, case aside, you guys bought the same hardware Tongue

Almost I have 1866 NOS........ Cool
find quote
eskro Offline
Posting Freak
Posts: 8,474
Joined: Nov 2010
Reputation: 195
Post: #71
True, but if both ram kits are 1.5V,
both builds will draw similar Watts!!
find quote
waver123 Offline
Senior Member
Posts: 173
Joined: Jun 2011
Reputation: 2
Post: #72
(2012-04-10 04:53)eskro Wrote:  waver123, can u look at the PSU inside the ISK100 case please?

do you see something like this written on it??

but instead saying MD-80 or MD-90??

thx

I'ts MD-80

[Image: ZF8ri.jpg]

Man this thing is so tight..... all assembled 1st power on ok! Time to install.
[Image: KGsDL.jpg]

(2012-04-10 03:59)eskro Wrote:  man, case aside, you guys bought the same hardware Tongue

Well..... I got into eskro & Beer40oz's reality distortion field, next thing I knew the ups guy is knocking at the door....

Wow in the bios screen staring at hw monitor I'm getting 75W from kill-a-watt....
(This post was last modified: 2012-04-10 06:11 by waver123.)
find quote
Beer40oz Offline
Donor
Posts: 2,225
Joined: Dec 2010
Reputation: 54
Location: The Moon
Post: #73
Wow 75W? I hope your 80w can take your stress test. Good thing I bought that 120W brick. More testing please....
find quote
eskro Offline
Posting Freak
Posts: 8,474
Joined: Nov 2010
Reputation: 195
Post: #74
im sure the 80W will prevail.

thanks for the PSU screenie...

its definitely 80W PSU and Power Brick is 90W...
(This post was last modified: 2012-04-10 06:29 by eskro.)
find quote
bluray Offline
Posting Freak
Posts: 8,298
Joined: May 2011
Reputation: 145
Post: #75
(2012-04-10 06:18)Beer40oz Wrote:  Wow 75W? I hope your 80w can take your stress test. Good thing I bought that 120W brick. More testing please....
That is what I thought. That is why I said 65W is not enough.... and I recommended the 150W version of the same case but you want a silent PSU (power brick)......for standard PSU you want to operate it at the most efficient ranges, which is at 50-70% of its spec. 120W PSU is the perfect PSU for A6-3500.....

>Alienware X51- do it all HTPC
>Simplify XBMC configurations
>HOW-TO Bitstreaming using XBMC
I refused to watch movie without bitstreaming HD audio!
find quote
Post Reply