[RELEASE] Official XBMC boblight Addon

  Thread Rating:
  • 2 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Memphiz Offline
Team-Kodi Developer
Posts: 10,827
Joined: Feb 2011
Reputation: 113
Location: germany
Post: #1171
chmod a+rw /dev/bus/usb/004/002 might have fixed it but whatever...

AppleTV2/iPhone/iPod: HowTo find debug logs and everything else which the devs like so much: click here
HowTo setup NFS for XBMC: Wiki NFS
HowTo configure avahi (zeroconf): Wiki Avahi
READ THE IOS FAQ!: iOS FAQ
find quote
Furby8704 Offline
Junior Member
Posts: 42
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Location: South Central LA
Post: #1172
(2014-08-16 16:06)Memphiz Wrote:  chmod a+rw /dev/bus/usb/004/002 might have fixed it but whatever...

im going back to openelec
just wanted to actually see the lights in action lol




EDIT:
hmmm still running into "LightPack: error detaching interface 0, error:-5 LIBUSB_ERROR_NOT_FOUND"
ill try your permission

also notice that boblightd wont run my config from userdata anymore have manually type in boblightd -c path/boblight.conf
or else i get ERROR: /etc/boblight.conf: No such file or directory and openelec wont let me write into /etc

TV: 60" Sharp 60le640u

HTPC:
Openelec 4.1.3
Intel Pentium E6500
ZOTAC GF9300
2GB RAM
64GB SSD Crucial M4

STORAGE:
Unraid 5.0.5
Intel Celeron G1610 Ivy Bridge
Asrock B75 Pro3-M
8GB G.SKILL Ripjaws (2GB x 4)
26TB Storage + 4TB Parity

REMOTE: Logitech Harmony Smart Hub & Control
AVR: Onkyo HT-S3500 5.1 Surround
find quote
Furby8704 Offline
Junior Member
Posts: 42
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Location: South Central LA
Post: #1173
got my lights working. config was all jacked up so had to manually build it
pretty much light pack can only do 30 channels while every config app i used put 270 because i have 90 leds
lightlack doesnt go by how much leds it has but by each strip

TV: 60" Sharp 60le640u

HTPC:
Openelec 4.1.3
Intel Pentium E6500
ZOTAC GF9300
2GB RAM
64GB SSD Crucial M4

STORAGE:
Unraid 5.0.5
Intel Celeron G1610 Ivy Bridge
Asrock B75 Pro3-M
8GB G.SKILL Ripjaws (2GB x 4)
26TB Storage + 4TB Parity

REMOTE: Logitech Harmony Smart Hub & Control
AVR: Onkyo HT-S3500 5.1 Surround
(This post was last modified: 2014-08-18 23:17 by Furby8704.)
find quote
bry- Offline
Donor
Posts: 1,005
Joined: Jan 2011
Reputation: 10
Post: #1174
(2014-08-18 23:13)Furby8704 Wrote:  got my lights working. config was all jacked up so had to manually build it
pretty much light pack can only do 30 channels while every config app i used put 270 because i have 90 leds
lightlack doesnt go by how much leds it has but by each strip

single or dual lightpack?

[Image: gn.php?u=bry-&fs=10&l=180&t=...;q=_L+-+_T]
find quote
Furby8704 Offline
Junior Member
Posts: 42
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Location: South Central LA
Post: #1175
(2014-08-19 00:11)bry- Wrote:  single or dual lightpack?

single

TV: 60" Sharp 60le640u

HTPC:
Openelec 4.1.3
Intel Pentium E6500
ZOTAC GF9300
2GB RAM
64GB SSD Crucial M4

STORAGE:
Unraid 5.0.5
Intel Celeron G1610 Ivy Bridge
Asrock B75 Pro3-M
8GB G.SKILL Ripjaws (2GB x 4)
26TB Storage + 4TB Parity

REMOTE: Logitech Harmony Smart Hub & Control
AVR: Onkyo HT-S3500 5.1 Surround
find quote
fault Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Sep 2013
Reputation: 0
Post: #1176
Can someone who is familiar with this all please let me know if this kit has everything that I would need? Im new to this all, but I am really excited for the possibilities. I am currently running a Win7 HTPC btw

http://www.amazon.com/Adalight-Ambient-L...DPTBYNZHPJ
find quote
Tommix Offline
Junior Member
Posts: 13
Joined: Jul 2014
Reputation: 0
Post: #1177
Hello dear people.... Can anyone help me?

My lights (using Lightpack) comes more quicker then video on screen, so the lightning always goes first & then video changes... this kinda spoils the video a bit Big Grin and i want to sync it so lights will be in sych with video, is there possibility to make lights delay a bit?
I know there is parameter delayafteropen but it doesnt apply to Lightpack.

2nd question:

I don't like that boblight plugin for XBMC works bad.. I mean i see almost grey/black scene and LEDs are red, or violet..which is stupid. I want leds to not glow if scene is black (it doesnt if scene indeed is very black and almost no images). It works nice with OpenELEC they have good plugin, but with Boblight addon for non OpenElec -it sucks...How to make leds to be acurate? Dim leds if scene almost have no colors?
(This post was last modified: Yesterday 16:01 by Tommix.)
find quote
Bub4 Offline
Member
Posts: 50
Joined: Aug 2011
Reputation: 0
Location: Germany
Post: #1178
Tommix

not familiar with lightpack and your delay problem... Should be configurable...
Boblight indeed isn't "stupid" but works perfect after correct config - the value you are looking for is threshold

never blame the addon ^^
find quote
Tommix Offline
Junior Member
Posts: 13
Joined: Jul 2014
Reputation: 0
Post: #1179
(Yesterday 16:38)Bub4 Wrote:  Tommix

not familiar with lightpack and your delay problem... Should be configurable...
Boblight indeed isn't "stupid" but works perfect after correct config - the value you are looking for is threshold

never blame the addon ^^

Never blame add-on? Big Grin sorry but very stupid quote Big Grin Am developer i know that there is no developer who creates without bugs Smile
But thanks for replay will try threshold.
find quote
Memphiz Offline
Team-Kodi Developer
Posts: 10,827
Joined: Feb 2011
Reputation: 113
Location: germany
Post: #1180
You don't know what you are talking. OpenElec uses the same addon as the one we are talking about here in that thread. Its all about configuring the backend/daemon correctly. Surely there are bugs everywhere - but trust me - that addon is pretty good as is already Wink

AppleTV2/iPhone/iPod: HowTo find debug logs and everything else which the devs like so much: click here
HowTo setup NFS for XBMC: Wiki NFS
HowTo configure avahi (zeroconf): Wiki Avahi
READ THE IOS FAQ!: iOS FAQ
find quote
Tommix Offline
Junior Member
Posts: 13
Joined: Jul 2014
Reputation: 0
Post: #1181
(Yesterday 22:12)Memphiz Wrote:  You don't know what you are talking. OpenElec uses the same addon as the one we are talking about here in that thread. Its all about configuring the backend/daemon correctly. Surely there are bugs everywhere - but trust me - that addon is pretty good as is already Wink

No it is not the same. It works absolutely different. the boblight binarry is the same, but not it's controlling. I dont use this plugin in OpenElec. OpenElec have it's own. It doesnt have any configuration option via XBMC as this one does.
OpenElec version is much better. Maybe it's all in the config, and i agree it's in config bu with this plugin i can't make any changes..whatever i change in settings-leds works the same. When i see brown video..night, caves...LEds are ORANGE! With OpenELEC they are dimmed to almost off, which is the correct way to be.
Looks like this ADD-on takes WHOLE video and uses it for LED color, but not the small amount of video in top, left, bottom, right. Led's shouldnt show color which is NOT in their position. LEFT leds shoud not show the color of middle of video. it have to show the color of left side. Smile

With this addon lightpack is just ambilight..which is boring and not responsive. BUT this Addon is good, but it should have option to switch to responsive mode and do not take colors from whole video.
(This post was last modified: Today 09:55 by Tommix.)
find quote
Post Reply