[RELEASE] Weather Underground (default xbmc weather addon)

  Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Shinu Offline
Posting Freak
Posts: 789
Joined: Jul 2010
Reputation: 3
Location: Trinidad & Tobago
Post: #91
yeah, the script has been failing for me too. hope it gets fixed soon.

[Image: sigpic_71695_ea6badd43f8af70382024c3e138d01b9.jpg]
[Image: watched-fanart.jpg]
[Image: widget]
find quote
pierocol Offline
Junior Member
Posts: 29
Joined: Nov 2009
Reputation: 0
Post: #92
I hope someone can help me. I installed Eden few days ago, happy that the weather feature would work again...it does not for me. No location appears (based on IP recognition), and if I set "location" as the largest town close to me (Rotterdam, or even New ork), nothing happens. It does the same with Weather Plus.
Thank you!
find quote
ronie Offline
Team-XBMC Member
Posts: 9,096
Joined: Jan 2009
Reputation: 157
Post: #93
(2012-04-06 17:46)pierocol Wrote:  I hope someone can help me. I installed Eden few days ago, happy that the weather feature would work again...it does not for me. No location appears (based on IP recognition), and if I set "location" as the largest town close to me (Rotterdam, or even New ork), nothing happens. It does the same with Weather Plus.
Thank you!

maybe xbmc can't connect to the internet?
check if you didn't enable a proxy: System > Network > Internet connection > Use http proxy...

post a Debug Log if you can't figure it out.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-XBMC members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
(This post was last modified: 2012-04-06 22:43 by ronie.)
find quote
pierocol Offline
Junior Member
Posts: 29
Joined: Nov 2009
Reputation: 0
Post: #94
(2012-04-06 22:42)ronie Wrote:  
(2012-04-06 17:46)pierocol Wrote:  I hope someone can help me. I installed Eden few days ago, happy that the weather feature would work again...it does not for me. No location appears (based on IP recognition), and if I set "location" as the largest town close to me (Rotterdam, or even New ork), nothing happens. It does the same with Weather Plus.
Thank you!

maybe xbmc can't connect to the internet?
check if you didn't enable a proxy: System > Network > Internet connection > Use http proxy...

post a debug log if you can't figure it out.

Indeed! I am sure it was not the case before I upgraded. The option "use Proxy server" was turned on with no server. Now everything works. I am really grateful.
find quote
falafael Offline
Fan
Posts: 498
Joined: Aug 2006
Reputation: 1
Location: Nottinghamshire, united kingdom
Post: #95
glad this is working again, missed this addon for the weather!
Thanks

[Image: widget]
find quote
ialand Offline
Senior Member
Posts: 234
Joined: May 2011
Reputation: 0
Post: #96
still broken here, and no update showing.
find quote
Martijn Offline
Team-XBMC
Posts: 11,032
Joined: Jul 2011
Reputation: 158
Location: Dawn of time
Post: #97
(2012-04-11 01:45)ialand Wrote:  still broken here, and no update showing.

Try a force refresh on the XBMC repo

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forums before posting.
Do NOT e-mail Team-XBMC members asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting, make sure you read this first

For your mediacenter artwork go to
[Image: fanarttv.png]
find quote
ialand Offline
Senior Member
Posts: 234
Joined: May 2011
Reputation: 0
Post: #98
(2012-04-11 01:49)Martijn Wrote:  
(2012-04-11 01:45)ialand Wrote:  still broken here, and no update showing.

Try a force refresh on the XBMC repo

Tried that, didn't help. Showing v 0.1.1, failing on every refresh.
find quote
ronie Offline
Team-XBMC Member
Posts: 9,096
Joined: Jan 2009
Reputation: 157
Post: #99
(2012-04-11 22:49)ialand Wrote:  Tried that, didn't help. Showing v 0.1.1, failing on every refresh.



(2012-04-06 22:42)ronie Wrote:  maybe xbmc can't connect to the internet?
check if you didn't enable a proxy: System > Network > Internet connection > Use http proxy...

post a debug log if you can't figure it out.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-XBMC members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
ialand Offline
Senior Member
Posts: 234
Joined: May 2011
Reputation: 0
Post: #100
if connects just fine for everything else - streaming, scraping, time Smile etc... doing it on all skins I'll clean things up and get a log.

addendum: well it's not a full log, but this barfs into it every time it fails...

Code:
14:40:43 T:2755369840  NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
14:40:50 T:2755369840   ERROR: Error Type: <type 'exceptions.TypeError'>
14:40:50 T:2755369840   ERROR: Error Contents: unsupported operand type(s) for +: 'int' and 'unicode'
14:40:50 T:2755369840   ERROR: Traceback (most recent call last):
                                              File "/home/xbmc/.xbmc/addons/weather.wunderground/default.py", line 564, in <module>
                                                forecast(location)
                                              File "/home/xbmc/.xbmc/addons/weather.wunderground/default.py", line 180, in forecast
                                                properties(data)
                                              File "/home/xbmc/.xbmc/addons/weather.wunderground/default.py", line 249, in properties
                                                set_property('Current.HeatIndex'     , data['current_observation']['heat_index_f'] + TEMPUNIT)
                                            TypeError: unsupported operand type(s) for +: 'int' and 'unicode'
14:40:50 T:3017127696   ERROR: Control 402 in window 10107 has been asked to focus, but it can't

I'll do a clean one later if this doesn't point to the problem.
(This post was last modified: 2012-04-12 00:23 by ialand.)
find quote
ronie Offline
Team-XBMC Member
Posts: 9,096
Joined: Jan 2009
Reputation: 157
Post: #101
(2012-04-12 00:03)ialand Wrote:  if connects just fine for everything else - streaming, scraping, time Smile etc... doing it on all skins I'll clean things up and get a log.

addendum: well it's not a full log, but this barfs into it every time it fails...

Code:
14:40:43 T:2755369840  NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
14:40:50 T:2755369840   ERROR: Error Type: <type 'exceptions.TypeError'>
14:40:50 T:2755369840   ERROR: Error Contents: unsupported operand type(s) for +: 'int' and 'unicode'
14:40:50 T:2755369840   ERROR: Traceback (most recent call last):
                                              File "/home/xbmc/.xbmc/addons/weather.wunderground/default.py", line 564, in <module>
                                                forecast(location)
                                              File "/home/xbmc/.xbmc/addons/weather.wunderground/default.py", line 180, in forecast
                                                properties(data)
                                              File "/home/xbmc/.xbmc/addons/weather.wunderground/default.py", line 249, in properties
                                                set_property('Current.HeatIndex'     , data['current_observation']['heat_index_f'] + TEMPUNIT)
                                            TypeError: unsupported operand type(s) for +: 'int' and 'unicode'
14:40:50 T:3017127696   ERROR: Control 402 in window 10107 has been asked to focus, but it can't

I'll do a clean one later if this doesn't point to the problem.
hehe, noticed that one myself a few days ago :-)
will be fixed in v0.1.2

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-XBMC members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
ronie Offline
Team-XBMC Member
Posts: 9,096
Joined: Jan 2009
Reputation: 157
Post: #102
this one should fix all issues reported so far:
weather.wunderground-0.1.2

please test and let me know if you spot any bugs :-)

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-XBMC members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
pkscout Offline
Posting Freak
Posts: 1,043
Joined: Jan 2011
Reputation: 22
Location: Honolulu, HI
Post: #103
I've updated the Confluence test files to account for the fact that all the percent signs are now included with the info label. You can get the updated files here.
find quote
nessus Offline
Skilled Skinner
Posts: 777
Joined: Apr 2009
Reputation: 22
Post: #104
[Image: 10ft6oo.jpg]

Yes. All the labels are working fine.

The only part that remains now to make this addon perfect replacement for weather+ is the full support for maps and video.

Cheers
Nessus
find quote
pkscout Offline
Posting Freak
Posts: 1,043
Joined: Jan 2011
Reputation: 22
Location: Honolulu, HI
Post: #105
(2012-04-16 19:39)nessus Wrote:  The only part that remains now to make this addon perfect replacement for weather+ is the full support for maps and video.

Weather+ was, I believe, just screenscrapping weather.com to get maps and video. That meant a great deal of maintenance, as you have to update the screen scrapper every time the web site changes. You can get a map (yes, map singular) for the US based on your region. Right now I suspect that's all we're going to get.

Speaking of the map, I've having an odd issue that I was hoping someone could try and duplicate. The original map from wunderground is an animated gif, and ronie splits that up into individual png files so that the skin can display them as a slideshow. That all seems to work, but very frequently my map displays the images out of order (I'm using the hacked confluence files I created for testing). I checked the debug log, and there is nothing in there indicating an issue, and the individual png files are definitely in the right order. Here's the chuck of the skin file that creates the map:
Code:
<control type="multiimage">
    <description>maps multiimage</description>
    <posx>15</posx>
    <posy>80</posy>
    <width>620</width>
    <height>349</height>
    <imagepath>$INFO[Window.Property(MapPath)]</imagepath>
    <timeperimage>500</timeperimage>
    <pauseatend>1000</pauseatend>
    <fadetime>0</fadetime>
    <randomize>false</randomize>
    <loop>yes</loop>
    <aspectratio>keep</aspectratio>
</control>

Seems like to me it should be showing them in the correct order...
find quote
Post Reply