Remote Controllers for XBMC

  Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
willp2003 Offline
Junior Member
Posts: 30
Joined: May 2012
Reputation: 0
Location: Lancaster
Post: #121
Had a quick go on my lunch hour and it's working. Sometimes it doesn't respond to a key press but on the whole it's working as I want it to.
I just ordered a receiver from ebay (search for usb receiver mce) and I got one of the silver ones for about £8/9. Took two weeks to come from Hong Kong though. You just add it as a device in the Logitech software as a Media Centre PC:Microsoft:MCE Keyboard, and then customise the buttons as you want them.

Don't think it's possible to boot from the remote, but I can use my phone to Wake on Lan, or just get of my bum! Shut down didn't work, but I don't think I've enabled it in the xbmc settings (as I've normally just exited xbmc).
find quote
anthony74700 Offline
Member
Posts: 77
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Post: #122
perfect thaks for the feedback !
By the way have you ever try to play 1080p 3D content on the lenovo?
find quote
willp2003 Offline
Junior Member
Posts: 30
Joined: May 2012
Reputation: 0
Location: Lancaster
Post: #123
Not 3D content sorry. TV upgrade is next on the list, but that will be a while off.
find quote
ivseenbetter Offline
Junior Member
Posts: 26
Joined: Aug 2011
Reputation: 1
Post: #124
For option 8 you can repin the Inteset CIR receiver and use it with Asrock motherboards that support CIR. When installing it on the Asrock will it still show up as a microsoft certifed device under ehome?
find quote
zulebg Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: May 2012
Reputation: 0
Post: #125
Hi, just one question. Can I use my Remote from my Bose V25 Home Cinema 5.1 system ? I use it already instead of all remotes (ADSL box, TV, PS3, BD player etc.).

that would be amazing if possible
find quote
stacked Offline
Skilled Python Coder
Posts: 802
Joined: Jun 2007
Reputation: 18
Post: #126
(2012-01-11 15:18)Laibr Wrote:  I bought myself this one. Big Grin
Its a rii mini i6 irf
Much like a boxee box remote.
I'll give my experiences later.
[Image: Rii-Mini-I6-2ND-Bluetooth-Wireless-Keybo...-Black.jpg]

Has anyone with a Rii Mini i6 able to get the remote side to work with XBMC? If so, with what IR receiver?
find quote
eskro Offline
Posting Freak
Posts: 8,473
Joined: Nov 2010
Reputation: 197
Post: #127
doesn't the rii mini i6 have its own receiver O.O ??
find quote
stacked Offline
Skilled Python Coder
Posts: 802
Joined: Jun 2007
Reputation: 18
Post: #128
(2012-07-08 21:58)eskro Wrote:  doesn't the rii mini i6 have its own receiver O.O ??

If I'm not mistaken, I believe the receiver (RF or Bluetooth) it comes with only controls the keyboard side. The remote sides uses IR.

I wonder if that $7 Rosewell dongle will work.
(This post was last modified: 2012-07-08 22:51 by stacked.)
find quote
argh! Offline
Fan
Posts: 356
Joined: Jun 2011
Reputation: 0
Post: #129
I'm sure it will. Though I'm surprised it didn't come with one. .. I have always assuem it had both included, or maybe even a combination IR/RF receiver

I've been in contact with Rosewill about getting myself one. The replies ahve been fast and concise, but since getting my last email about them contacting their warehouse about stock status, I've heard nothing :/
find quote
scoobysnacks84h Offline
Junior Member
Posts: 9
Joined: Sep 2012
Reputation: 0
Post: #130
Just ordered this ir reciever/ blaster for use with my harmony 300 HP 5070 2584 Media Center Remote Control IR Reciever wBlaster Cable

Can anyone confirm it works for the harmony 300?
find quote
eskro Offline
Posting Freak
Posts: 8,473
Joined: Nov 2010
Reputation: 197
Post: #131
should be fine
find quote
osx-addict Offline
Junior Member
Posts: 33
Joined: Oct 2012
Reputation: 0
Post: #132
Ok.. After stumbling around and buying an Antec 30123 VERIS E-Z Multimedia Station remote + receiver, I found it would not work with any PC software I threw at it (EventGhost, IR Server Suite and a few others) -- the receiver was getting stuff but was discarding it.. Apparently something to do with the iMon firmware (which is not upgradable apparently).. Anyway I will be returning it in favor of the PS-3 Bluetooth remote I bought last night at Best Buy... Anyway, it seems to work just fine with my mobo that has BT onboard.. Not sure why I didn't notice this thread sooner! It'd be nice if it was a sticky!
find quote
illiac4 Offline
Fan
Posts: 521
Joined: May 2009
Reputation: 3
Post: #133
What about this one?

http://www.ebay.com/itm/Lenovo-Y330-Y430...fresh=true
find quote
mattchapman Offline
Senior Member
Posts: 171
Joined: Jul 2011
Reputation: 0
Post: #134
Is anyone using the Inteset remote for multi devices like the Harmony?
I'm fed up with the Harmony's lag and looking for an alternative but it seems there is nothing.
(and yes, I have tweaked it to *reduce* lag but it doesn't eliminate it)
(This post was last modified: 2012-11-05 05:05 by mattchapman.)
find quote
eskro Offline
Posting Freak
Posts: 8,473
Joined: Nov 2010
Reputation: 197
Post: #135
which harmony you have?
which IR receiver?
find quote
Post Reply