Music Library Export Broken?

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
curtis-r Offline
Donor
Posts: 462
Joined: Feb 2009
Reputation: 3
Location: San Francisco, USA
Post: #1
For a while I have not been able to export my music library. I use separate file option. Just updated to nightly build for 12-19-2011 but didn't fix it.

Updating my music library works fine, so the path isn't a problem.

No log errors except for a bunch of these, which I think might be unrelated
Code:
09:29:05 T:3976 WARNING: 'xbmcgui.unlock()' is depreciated and serves no purpose anymore, it will be removed in future releases

Win7x64. Intel Core2Duo E8500 3.26GHz on Gigabyte GA-EP43-UD3L. 4GB RAM. Nvidia GT240 512MB PCIx16. Pioneer 60" Kuro plasma + Epson Pro Cinema 7500UB projector + 100" Da-Lite screen.
(This post was last modified: 2011-12-23 19:46 by curtis-r.)
find quote
isamu.dragon Offline
Posting Freak
Posts: 980
Joined: Feb 2009
Reputation: 7
Location: T.A.R.D.I.S.
Post: #2
Did you get the nightly from here or another place?

Reason I ask is that there has not been a new nightly since the 10th.

[Image: all-thin-banner@2x.jpg]
XBMC Server/Client:
Database Type: MySQL
OS: WIN7 64-Bit/XBMCbuntu CPU: i7/Intel Atom (Dual Core)
GPU: Nvidia GeForce GTX 760/Nvidia GeForce GT 520M RAM: 16GB/2GB (512MB GPU)
XBMC Version: Gotham/XBMCbuntu Gotham
find quote
curtis-r Offline
Donor
Posts: 462
Joined: Feb 2009
Reputation: 3
Location: San Francisco, USA
Post: #3
That's odd. I got the alleged December 19 build from Kricker. Just downloaded the Dec 10th build from xbmc.org but it did not fix the music export. Is it working for you?

Win7x64. Intel Core2Duo E8500 3.26GHz on Gigabyte GA-EP43-UD3L. 4GB RAM. Nvidia GT240 512MB PCIx16. Pioneer 60" Kuro plasma + Epson Pro Cinema 7500UB projector + 100" Da-Lite screen.
find quote
philipacentaur Offline
Member
Posts: 63
Joined: Nov 2008
Reputation: 0
Post: #4
I'm also having this problem on 11.0-PRE git builds from this/last week, single file export and individual file export. I don't know when it cropped up first though, because I don't export my music library very often.
find quote
curtis-r Offline
Donor
Posts: 462
Joined: Feb 2009
Reputation: 3
Location: San Francisco, USA
Post: #5
Unless someone can find music library export working, I'll create a ticket.

Win7x64. Intel Core2Duo E8500 3.26GHz on Gigabyte GA-EP43-UD3L. 4GB RAM. Nvidia GT240 512MB PCIx16. Pioneer 60" Kuro plasma + Epson Pro Cinema 7500UB projector + 100" Da-Lite screen.
find quote
philipacentaur Offline
Member
Posts: 63
Joined: Nov 2008
Reputation: 0
Post: #6
I looked, but since this is such a general problem, most of the old ones probably don't apply. I actually just noticed that this is in the Windows forum, but I've been seeing this on Linux builds (my own builds from git and OpenELEC development builds) recently. I think a recent git build I made yesterday fixed it, but I can't be sure yet.

I'll update here when I know more, but feel free to submit a new ticket if you want.
find quote
curtis-r Offline
Donor
Posts: 462
Joined: Feb 2009
Reputation: 3
Location: San Francisco, USA
Post: #7
http://trac.xbmc.org/ticket/12408

Win7x64. Intel Core2Duo E8500 3.26GHz on Gigabyte GA-EP43-UD3L. 4GB RAM. Nvidia GT240 512MB PCIx16. Pioneer 60" Kuro plasma + Epson Pro Cinema 7500UB projector + 100" Da-Lite screen.
find quote
sstavross Offline
Senior Member
Posts: 106
Joined: Nov 2010
Reputation: 1
Post: #8
I can't export my music library too! Windows 7 and Xbmc 11.0 (eden). Also I noticed that if I have an album.nfo in an album folder, xbmc doesn't read it. When I select album info I see nothing and I have to press "refresh" in order to see the album.nfo informations.
find quote
thomash72 Offline
Senior Member
Posts: 147
Joined: Mar 2009
Reputation: 0
Location: Norway
Post: #9
I am also not able to export music library : Windows 7 and Eden 11.0.
Trying to export only creates a 1kb musicdb.xml file with the following content:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="true"?>
<musicdb/>

Debug log here: http://pastebin.com/Kx8EB6WK
find quote
luca_c Offline
Junior Member
Posts: 13
Joined: Oct 2010
Reputation: 0
Location: Rome - Italy
Post: #10
Sigh!
Same problem on win XBMC ... while on ATV2 it works fine
find quote
luca_c Offline
Junior Member
Posts: 13
Joined: Oct 2010
Reputation: 0
Location: Rome - Italy
Smile  RE: Music Library Export Broken?
Post: #11
solution found! I think (on win 7)... it work for me
It is a security problem, try to execute XBMC as ad administrator and everythink goes fine (click with dx mouse button on xbmc icon and execute as administrator)

permanently: rigth click on xbmc icon ->property then Advanced and check execute asadministrator ... ok...ok

I hope goes well for you also

Smile Luca
(This post was last modified: 2012-04-18 16:56 by luca_c.)
find quote