"Cound not download information"

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
mrfatboy Offline
Senior Member
Posts: 196
Joined: Jun 2011
Reputation: 0
Post: #1
I just upgraded from Darma to Eden Beta. I added my movies as a source and I am getting this error.

Could not download information.

Unable to connect to remote server
Would you like to continue scanning?


Is the movie database scraper website getting pounded or is something else going on? Music scraped perfectly.
find quote
Ned Scott Offline
Team-Kodi Wiki Guy
Posts: 21,202
Joined: Jan 2011
Reputation: 276
Location: Arizona, USA
Post: #2
I would image there is a spike in traffic for tmdb.org right now due to the beta announcement.
find quote
Helge Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: May 2011
Reputation: 0
Post: #3
Getting the same message.
No issues for connection the tmdb.org i Dharma - so something else might be wrong?
find quote
matzer Offline
Junior Member
Posts: 24
Joined: Dec 2011
Reputation: 0
Post: #4
I have the very same problem, according to debug log it's not a connection problem but loading the scraper (see log lines fpr thread 5180)

Code:
12:57:47 T:5180   DEBUG: VideoInfoScanner: Scanning dir 'Z:\HD\' as not in the database
12:57:47 T:5180   DEBUG: VideoInfoScanner: No NFO file found. Using title search for 'Z:\HD\21.mkv'
12:57:50 T:5180   DEBUG: ADDON::CScraper::FindMovie: Searching for '21' using The MovieDB scraper (path: 'C:\Program Files (x86)\XBMC\addons\metadata.themoviedb.org', content: 'movies', version: '2.0.1')
12:57:50 T:5180 WARNING: failed to load scraper XML
12:57:50 T:5180    INFO: Loading skin file: DialogYesNo.xml
12:57:51 T:5180   DEBUG: VideoInfoScanner: No NFO file found. Using title search for 'Z:\HD\28 Weeks Later.mkv'
12:57:51 T:5180   DEBUG: ADDON::CScraper::FindMovie: Searching for '28 Weeks Later' using The MovieDB scraper (path: 'C:\Program Files (x86)\XBMC\addons\metadata.themoviedb.org', content: 'movies', version: '2.0.1')
12:57:51 T:5180 WARNING: failed to load scraper XML
12:57:51 T:5180    INFO: Loading skin file: DialogYesNo.xml

Debug Log: http://pastebin.com/mLedJZKC

I am able to open both addon.xml and tmdb.xml in Internet Explorer 9 so the files and xml interpretation by the system should be ok.

I've now tried the IMDB scraper, it is working, so this has to be related to tmdb scraper(xml) (Win7 Ult 64bit, German, IE9, XBMC Eden Beta1, no upgrade, clean install of xbmc, had removed any old stuff in first place)
(This post was last modified: 2011-12-25 14:32 by matzer.)
find quote
ronie Offline
Team-Kodi Member
Posts: 9,331
Joined: Jan 2009
Reputation: 162
Post: #5
there's one known issue in xbmc eden beta1:
you need to install the youtube addon in order to use the tmdb scraper.

Always read the Kodi online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-Kodi members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
>>X<< Offline
Alaska Group
Posts: 2,901
Joined: Jun 2009
Location: On a farm trying to catch a fox
Post: #6
To add to what ronie said if you have it installed from a previous build and it still doesn't work then remove it and then install it again

Current HTPC Lian-Li PC-C37 • Gigabyte GA-E7AUM-DS2H • Intel C2D E8400 E0 Stepping • OCZ Vertex SSD • 4GB Corsair TwinX XMS2 DDR2 • Corsair HX650W Modular PSU (Free Upgrade) • LG CH08LS10 Blu-Ray Drive • Scythe Big Shuriken • Acousti DustPROOF 70mm Fan
find quote
Freestyler Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Apr 2010
Reputation: 0
Post: #7
ronie Wrote:there's one known issue in xbmc eden beta1:
you need to install the youtube addon in order to use the tmdb scraper.
Done, but it doesn't work here. Tried also to add imdb but nothing. Tried to delete the tmdb scrape but I can't (it's hardcoded?).

I've done a fresh installation on a W7 x64 machine.
find quote
ronie Offline
Team-Kodi Member
Posts: 9,331
Joined: Jan 2009
Reputation: 162
Post: #8
Freestyler Wrote:Done, but it doesn't work here. Tried also to add imdb but nothing. Tried to delete the tmdb scrape but I can't (it's hardcoded?).

I've done a fresh installation on a W7 x64 machine.

could you post a Debug Log?

do you also get the 'Unable to connect to remote server' notification
or are you having a different issue?

Always read the Kodi online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-Kodi members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
matzer Offline
Junior Member
Posts: 24
Joined: Dec 2011
Reputation: 0
Post: #9
Installing YouTube-AddOn did work for me, no problems scraping movie files with themoviedb.


off-topic question: How can I identify movies which weren't recognized by the scraper? When trying tmdb with Dharma first time, a lot of files weren't found and didn't show up in library mode.
find quote
matbor Offline
Senior Member
Posts: 147
Joined: Jun 2004
Reputation: 0
Location: Melbourne, Australia
Post: #10
matzer Wrote:Installing YouTube-AddOn did work for me, no problems scraping movie files with themoviedb.

+1, thx for that everyone.

4x ATV2's (v4.3) XBMC Frodo12.2. Raspberry Pi running MYSQL 5.5.31-0+wheezy1. NAS is a Drobo FS
find quote
Martijn Offline
Team Kodi
Posts: 11,614
Joined: Jul 2011
Reputation: 167
Location: Dawn of time
Post: #11
ronie Wrote:there's one known issue in xbmc eden beta1:
you need to install the youtube addon in order to use the tmdb scraper.

Why is that?
Is it missing some dependency and if so should that be fix by adding that to the addon.xml?

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forums before posting.
Do NOT e-mail Team-XBMC members asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting, make sure you read this first

For your mediacenter artwork go to
[Image: fanarttv.png]
find quote
ronie Offline
Team-Kodi Member
Posts: 9,331
Joined: Jan 2009
Reputation: 162
Post: #12
Martijn Wrote:Why is that?
Is it missing some dependency and if so should that be fix by adding that to the addon.xml?

tmdb needs youtube for scraping trailer url's.
the dependency is defined correctly, but dependencies for addons included with xbmc aren't being checked properly.

Always read the Kodi online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-Kodi members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
Thomss Offline
Member
Posts: 87
Joined: Apr 2009
Reputation: 0
Post: #13
I get it too even though I do all my NFO's with ember before they go in to XBMC.
find quote
pokkiri Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Dec 2011
Reputation: 0
Post: #14
it works with youtube add onWink..but get disconnected frequently.

and in eden sharethe.tv is missing too... but they informed it will be added to repo soon.
find quote
mrfatboy Offline
Senior Member
Posts: 196
Joined: Jun 2011
Reputation: 0
Post: #15
Woo Hoo. Installing the Youtube addon fixed the problem for me!

I have a feeling this is going to stump a lot of people!
find quote
Post Reply