[RELEASE] Radio Add-on (rad.io, radio.de, radio.fr) Music Plugin

  Thread Rating:
  • 4 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
MeC!as Offline
Junior Member
Posts: 23
Joined: Nov 2010
Reputation: 0
Post: #16
The Radiostation that isn't working is YFM. (South African Station) I think it is not a problem with the plugin, on radio.de it doesn't work as well.

I would love to test some new functions, the problem right now is that I am travelling a lot and just get all 14 days the possibility of proper internet network. If that isn't a problem then you are welcome to send me a pm.

Regards

MeC!as
find quote
boba23 Offline
Fan
Posts: 359
Joined: Nov 2007
Reputation: 0
Post: #17
Hey Sphere,

I really like your addon so far very much. Since Shoutcast is kinda broken for ages already, this is by far the best radio plugin.
I just wanted to report a problem with one of my favorite stations:

181.fm - The Buzz

In the list of stations, its shown, but without bitrate. You can play it though, but upon launch, it seems to switch to another station, 3WK underground radio. So basically you won't get 181.fm - The Buzz. Other 181 sub stations seem to work just fine though.
Could you look into this?

Thanks,

boba

Antec Black Fusion 430, Gigabyte GA-73PVM-S2H, NVIDIA 9400GT 1GB - passive, Intel E8400 @ 3ghz C0 Stepping, 2x 1024MB DDR2-667, Samsung DVD-ROM - Ubuntu Lucid Beta2 AMD64, XBMC switching between Camelot and SVN.
find quote
sphere Offline
Team-XBMC Member
Posts: 1,204
Joined: Jul 2009
Reputation: 50
Location: Germany
Post: #18
Hi,

boba23 Wrote:I just wanted to report a problem with one of my favorite stations:
181.fm - The Buzz
MeC!as Wrote:YFM. (South African Station) I think it is not a problem with the plugin, on radio.de it doesn't work as well.

Both problems are not related to the plugin itself - I reported it to the aggregator - they should be able to report it to the stations.

regards,
sphere

My GitHub. My Add-ons:
[Image: IOoywq0.jpg]
find quote
boba23 Offline
Fan
Posts: 359
Joined: Nov 2007
Reputation: 0
Post: #19
sphere Wrote:Hi,




Both problems are not related to the plugin itself - I reported it to the aggregator - they should be able to report it to the stations.

regards,
sphere

Alright man, thanks :-)

Antec Black Fusion 430, Gigabyte GA-73PVM-S2H, NVIDIA 9400GT 1GB - passive, Intel E8400 @ 3ghz C0 Stepping, 2x 1024MB DDR2-667, Samsung DVD-ROM - Ubuntu Lucid Beta2 AMD64, XBMC switching between Camelot and SVN.
find quote
sphere Offline
Team-XBMC Member
Posts: 1,204
Joined: Jul 2009
Reputation: 50
Location: Germany
Post: #20
sphere Wrote:Both problems are not related to the plugin itself - I reported it to the aggregator - they should be able to report it to the stations.

I just received the message that both streams got fixed - they should work "in the next hour" - thanks to the good radio.de support.

regards,
sphere

My GitHub. My Add-ons:
[Image: IOoywq0.jpg]
find quote
boba23 Offline
Fan
Posts: 359
Joined: Nov 2007
Reputation: 0
Post: #21
sphere Wrote:I just received the message that both streams got fixed - they should work "in the next hour" - thanks to the good radio.de support.

regards,
sphere

Great news man, thx a lot :-) Is there any E-Mail or other contact to report defect streams to radio.de in the future?

boba

Antec Black Fusion 430, Gigabyte GA-73PVM-S2H, NVIDIA 9400GT 1GB - passive, Intel E8400 @ 3ghz C0 Stepping, 2x 1024MB DDR2-667, Samsung DVD-ROM - Ubuntu Lucid Beta2 AMD64, XBMC switching between Camelot and SVN.
find quote
sphere Offline
Team-XBMC Member
Posts: 1,204
Joined: Jul 2009
Reputation: 50
Location: Germany
Post: #22
boba23 Wrote:Great news man, thx a lot :-) Is there any E-Mail or other contact to report defect streams to radio.de in the future?

boba

Yes: contact@rad.io

But my addon is not official supported by them. To be sure that it isn't an addon-related issue it would be better to let me check first.

Especially because there seems to be a xbmc bug which prevents some shoutcast-type streams to be played (http://trac.xbmc.org/ticket/12729) correctly.

regards,
sphere

My GitHub. My Add-ons:
[Image: IOoywq0.jpg]
find quote
boba23 Offline
Fan
Posts: 359
Joined: Nov 2007
Reputation: 0
Post: #23
Alright man ... btw I'd have another suggestion, that would make the addon even better in my eyes. Would it be possible to add some more sort options? I remember that the original shoutcast addon could sort by the number of listerners. You think that'd be possible? And maybe by the bitrate the stream plays at ...

boba

Antec Black Fusion 430, Gigabyte GA-73PVM-S2H, NVIDIA 9400GT 1GB - passive, Intel E8400 @ 3ghz C0 Stepping, 2x 1024MB DDR2-667, Samsung DVD-ROM - Ubuntu Lucid Beta2 AMD64, XBMC switching between Camelot and SVN.
find quote
sphere Offline
Team-XBMC Member
Posts: 1,204
Joined: Jul 2009
Reputation: 50
Location: Germany
Post: #24
boba23 Wrote:I remember that the original shoutcast addon could sort by the number of listerners.
No, this is not possible because radio.de is only an aggregator - it just gets the stream urls from the broadcasters - they don't know how much listeners a broadcaster has.
boba23 Wrote:And maybe by the bitrate the stream plays at ...
This is already available and should be visible. See the right column while in list view - this is the bitrate in kbit/s.

regards,
sphere

My GitHub. My Add-ons:
[Image: IOoywq0.jpg]
find quote
sdruon Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Mar 2012
Reputation: 0
Post: #25
Hi,

I got the following error whatever item I select in the list.
12:53:40 T:2954791792 M:2168549376 NOTICE: Radio addon: show_station_categories started with category_type=topic
12:53:40 T:2954791792 M:2168422400 NOTICE: Radio addon: __get_language has first run with xbmc_language=english
12:53:40 T:2954791792 M:2168561664 ERROR: Error Type: exceptions.AttributeError
12:53:40 T:2954791792 M:2168561664 ERROR: Error Contents: 'Plugin_mod' object has no attribute 'open_settings'
12:53:40 T:2954791792 M:2168532992 ERROR: Traceback (most recent call last):
File "/home/sdruon/.xbmc/addons/plugin.audio.radio_de/addon.py", line 286, in ?
plugin.run()
File "/home/sdruon/.xbmc/addons/script.module.xbmcswift/lib/xbmcswift/plugin.py", line 326, in run
self.dispatch(self.path)
File "/home/sdruon/.xbmc/addons/script.module.xbmcswift/lib/xbmcswift/plugin.py", line 129, in dispatch
return view_func(**items)
File "/home/sdruon/.xbmc/addons/plugin.audio.radio_de/addon.py", line 121, in show_station_categories
language = __get_language()
File "/home/sdruon/.xbmc/addons/plugin.audio.radio_de/addon.py", line 276, in __get_language
plugin.open_settings()
AttributeError: 'Plugin_mod' object has no attribute 'open_settings'
12:53:40 T:3014592384 M:2169196544 ERROR: GetDirectory - Error getting plugin://plugin.audio.radio_de/stations_by_category/topic
12:53:40 T:3014592384 M:2169196544 ERROR: CGUIMediaWindow::GetDirectory(plugin://plugin.audio.radio_de/stations_by_category/topic) failed
12:53:53 T:2954791792 M:2169843712 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
12:53:57 T:2954791792 M:2169135104 NOTICE: Radio addon: show_root_menu start
12:53:57 T:2954791792 M:2169135104 NOTICE: Radio addon: show_root_menu end
12:54:02 T:3014592384 M:2165899264 NOTICE: Storing total System Uptime


I have v0.0.5 of teh plugin and dharma on ubuntu 11.10.

Any clue?

Thx in advance
find quote
sphere Offline
Team-XBMC Member
Posts: 1,204
Joined: Jul 2009
Reputation: 50
Location: Germany
Post: #26
Hi,

I'm not sure why this happens - can you create a full Debug Log update it to pastebin and send me a link to it?

regards,
sphere
Please try with this version:

Dharma: https://github.com/downloads/dersphere/p...-0.0.7.zip
Eden: https://github.com/downloads/dersphere/p...-1.0.7.zip

Please report back if this works or not (and also please upload a debug log if it doesn't solve the issue).

regards,
sphere

My GitHub. My Add-ons:
[Image: IOoywq0.jpg]
(This post was last modified: 2012-03-17 14:43 by sphere.)
find quote
Frank595 Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Mar 2012
Reputation: 0
Post: #27
I Run the Radio add-on on XBMC on a ATV2

Can anyone tell me the button combination I have to push to store a station in my favorite list ?
find quote
sphere Offline
Team-XBMC Member
Posts: 1,204
Joined: Jul 2009
Reputation: 50
Location: Germany
Post: #28
(2012-03-18 18:52)Frank595 Wrote:  Can anyone tell me the button combination I have to push to store a station in my favorite list ?

You can add stations to your list of "My Stations" by pressing the context menu (press and hold menu on ATV2-Remote) while this station is selected and chose "Add to My Stations".

You can also add stations to your xbmc-wide list of favorites by pressing the context menu and while this station is selected and chose "Add to favorites".

regards,
sphere

My GitHub. My Add-ons:
[Image: IOoywq0.jpg]
find quote
r2504 Offline
Junior Member
Posts: 20
Joined: Feb 2007
Reputation: 0
Post: #29
While the install (in Eden final )seemed to go fine, I can't find this add-on anywhere (should I see it on the main menu or in Music) ?

In the debug log I see...

18:00:42 T:1780 NOTICE: My Music: Scanning for music info using worker thread, operation took 00:06
18:01:46 T:3148 WARNING: XFILE::CFileCurl::CReadState::FillBuffer: curl failed with code 28
18:01:46 T:3148 ERROR: CFileCurl::CReadState::Open, didn't get any data from stream.
18:01:46 T:3148 ERROR: XFILE::CFileCache::Process, error 0 seeking. seek returned -1
18:02:09 T:2976 WARNING: XFILE::CFileCurl::CReadState::FillBuffer: curl failed with code 28
18:02:09 T:2976 ERROR: CFileCurl::CReadState::Open, didn't get any data from stream.
18:02:09 T:2976 ERROR: XFILE::CFileCache::Open - failed to open source <http://mirrors.xbmc.org/addons/eden/script.module.xbmcswift/script.module.xbmcswift-0.2.0.zip.md5>
18:02:24 T:2976 WARNING: XFILE::CFileCurl::CReadState::FillBuffer: curl failed with code 28
18:02:24 T:2976 ERROR: CFileCurl::CReadState::Open, didn't get any data from stream.
18:02:44 T:2188 WARNING: XFILE::CFileCurl::CReadState::FillBuffer: curl failed with code 28
18:02:44 T:2188 ERROR: CFileCurl::CReadState::Open, didn't get any data from stream.
find quote
sphere Offline
Team-XBMC Member
Posts: 1,204
Joined: Jul 2009
Reputation: 50
Location: Germany
Post: #30
(2012-03-25 18:11)r2504 Wrote:  While the install (in Eden final )seemed to go fine, I can't find this add-on anywhere (should I see it on the main menu or in Music) ?

In the debug log I see...

Hi,

when installed you should see it in addons/music or music/addons (depends on your skin).

Regarding your log: Looks like you have network problems, do you have proxy settings enabled but have no proxy?

regards,
sphere

My GitHub. My Add-ons:
[Image: IOoywq0.jpg]
find quote
Post Reply