Fonts used?

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
sladinki007 Offline
Member
Posts: 61
Joined: Jul 2010
Reputation: 0
Post: #1
Hi,

Since upgrading to eden are my Thai movies unreadable
i hacked the font xml 's to only use Arialuni.ttf
but still the thai is not readable

see screenshot
[Image: transperance.jpg]

I have the same issue with confluence skin

put arialuni.ttf in font folder in the skin and in the media folder in addons in the root of the program... in the skin settings i choose arialuni ...so not sure what i am doing wrong ?

debug log -> http://pastebin.ca/OpWX1uqZ
password: xbmc

[Image: watched-fanart.jpg]
(This post was last modified: 2012-02-05 16:42 by sladinki007.)
find quote
ronie Online
Team-Kodi Member
Posts: 9,321
Joined: Jan 2009
Reputation: 161
Post: #2
well, it's still using the default font included in Transparency!
i don't really know what you did wrong..

but have you tried the 'Arial' font in Transparency!?
that one should work for most (if not all) languages.

Always read the Kodi online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-Kodi members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
sladinki007 Offline
Member
Posts: 61
Joined: Jul 2010
Reputation: 0
Post: #3
well it is weird
same mysql database but a computer i didn't update to eden yet still running dharma

[Image: dharmashot.png]

skin settings

[Image: dharmashotapp.png]

language settings
[Image: dharmashotinter.png]

piece of Butchered Font.xml
Code:
<fonts>
    <fontset id="Default" unicode="true">
    <!-- Normal Fonts -->
         <font>
            <name>font10</name>
            <filename>ARIALUNI.ttf</filename>
            <size>12</size>
        </font>
         <font>
            <name>font12</name>
            <filename>ARIALUNI.ttf</filename>
            <size>16</size>
        </font>
         <font>
            <name>font12caps</name>
            <filename>DefaultCaps.ttf</filename>
            <size>16</size>
        </font>
         <font>
            <name>font13</name>
            <filename>ARIALUNI.ttf</filename>
            <size>20</size>
        </font>
         <font>
            <name>font13caps</name>
            <filename>DefaultCaps.ttf</filename>
            <size>20</size>
        </font>
         <font>
            <name>font16caps</name>
            <filename>DefaultCaps.ttf</filename>
            <size>25</size>
        </font>
         <font>
            <name>font30</name>
            <filename>ARIALUNI.ttf</filename>
            <size>30</size>
        </font>
         <font>
            <name>fontContextMenu</name>
            <filename>ARIALUNI.ttf</filename>
            <size>18</size>
        </font>
just to show it worked
next post same info but eden

[Image: watched-fanart.jpg]
find quote
kyotocafe Offline
Senior Member
Posts: 210
Joined: Jul 2011
Reputation: 0
Location: kyoto, Japan
Post: #4
ronie Wrote:well, it's still using the default font included in Transparency!
i don't really know what you did wrong..

but have you tried the 'Arial' font in Transparency!?
that one should work for most (if not all) languages.

Indeed, Arial font in Transparency! works great with Japanese and Korean for instance. I think that if you select Arial on the settings screen | appearace | font, you should be all set as well for Thai.
find quote
sladinki007 Offline
Member
Posts: 61
Joined: Jul 2010
Reputation: 0
Post: #5
well her is transparancy in eden

Same movie

[Image: screenshotapf.jpg]

Appearance
[Image: appearance.jpg]

international

[Image: international.jpg]

only thing i can think off is that the upgrade of the mysql database when i installed eden screwed up something ?

[Image: watched-fanart.jpg]
find quote
sladinki007 Offline
Member
Posts: 61
Joined: Jul 2010
Reputation: 0
Post: #6
well checked the char set and collation from the 2 DB and they are same
so i assume i can ignore the db as being the problem Sad

which db is eden using anyway ? video58 and music18 ?
if i upgrade my remaining computer can i delete the old db ?

[Image: watched-fanart.jpg]
find quote
sladinki007 Offline
Member
Posts: 61
Joined: Jul 2010
Reputation: 0
Post: #7
well issue solved .... dropped my DB and rescanned my whole library into a new mysql db
i assume that the upgrade screwed it up.... Sad

[Image: watched-fanart.jpg]
find quote