[RELEASE] Random and last items smartplaylist script for Skins

  Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
mikebzh44 Offline
Posting Freak
Posts: 1,769
Joined: Nov 2011
Reputation: 47
Location: Nantes - France
Post: #706
@Frozin : Please use xbmclogs.com instead of pastebin, I can't acces pastebin.com from my office (blocked by firewall Sad )

@Johnb : Add a property=RandomAlbum parameter to be sure that the script will populate properties using RandomAlbum prefix. BTW, if you don't use smart playlist, you should have a look at this thread

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=176864

Sorry for my english, but, you know, I'm French so ...

find quote
Frozin Offline
Senior Member
Posts: 155
Joined: Aug 2012
Reputation: 2
Post: #707
(2014-07-23 08:41)mikebzh44 Wrote:  @Frozin : Please use xbmclogs.com instead of pastebin, I can't acces pastebin.com from my office (blocked by firewall Sad )

@Johnb : Add a property=RandomAlbum parameter to be sure that the script will populate properties using RandomAlbum prefix. BTW, if you don't use smart playlist, you should have a look at this thread

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=176864

Here ya go... http://xbmclogs.com/show.php?id=252772

[Image: all-clearlogo.jpg]
find quote
mikebzh44 Offline
Posting Freak
Posts: 1,769
Joined: Nov 2011
Reputation: 47
Location: Nantes - France
Post: #708
Thanks.

Which skin did you use ?

Can you post a screenshot of your smart playlist ?

In your log file, script abort because of videodb://tvshows/tags/85/ path but I don't know how a smart playlist can use this kind of path.

Can you also share your guisettings.xml file on xbmclogs.com ?

Sorry for my english, but, you know, I'm French so ...

find quote
Frozin Offline
Senior Member
Posts: 155
Joined: Aug 2012
Reputation: 2
Post: #709
i"m using aeon nox 4.1.9.9. and I don't have an advancedsettings.xml. Also does this script handle latest movies widget? Because that won't populate either.



[img][Image: screenshot000.png][/img]

[Image: all-clearlogo.jpg]
find quote
revalex Offline
Junior Member
Posts: 14
Joined: Aug 2014
Reputation: 0
Post: #710
Could the script be used with Gotham 13.1 and its default skin -- Confluence to populate 10 last movies from a smartplaylist (e.g., kids movies) to skin widgets that are shown above the main menu bar?

By default, Confluence shows 10 recently added movies from the whole movie folder.
(This post was last modified: 2014-08-06 07:15 by revalex.)
find quote
mikebzh44 Offline
Posting Freak
Posts: 1,769
Joined: Nov 2011
Reputation: 47
Location: Nantes - France
Post: #711
@Frozin : Did you smart playlist display the right TV shows / episodes when browsing ? And you are talking about Latest movie widget and your screen shot is a TV show smart playlist.

I think that you should ask on Aeon MQ5 thread how to set up this skin.

@revalex : No, this script can't be used with default Confluence skin. You have to use Confluence skin mod like :

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=160184

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=145080

Sorry for my english, but, you know, I'm French so ...

(This post was last modified: 2014-08-06 08:33 by mikebzh44.)
find quote
Frozin Offline
Senior Member
Posts: 155
Joined: Aug 2012
Reputation: 2
Post: #712
Mikebzh44: it does display the correct tvshows, the latest movie widget is now working somehow, but using a custom playlist widget in aeon nox gotham does not.

[Image: all-clearlogo.jpg]
find quote
mikebzh44 Offline
Posting Freak
Posts: 1,769
Joined: Nov 2011
Reputation: 47
Location: Nantes - France
Post: #713
Did you follow the tuto in the video on Aeon Nox 4 FAQ :

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=146727

Sorry for my english, but, you know, I'm French so ...

find quote
ferdinand Offline
Junior Member
Posts: 13
Joined: Sep 2014
Reputation: 0
Post: #714
Hi, I'm getting "Fail on script: Random and Last Item script" message, It has started when I add a smart playlist to the home menu.
I'm using Gotham 13.2 and I try with Ace and Aeon MQ 5 skins and both drop me that message. It's only failing with the smart playlist cause if I point to my default Movie menu it shows the movies normally.
find quote
mikebzh44 Offline
Posting Freak
Posts: 1,769
Joined: Nov 2011
Reputation: 47
Location: Nantes - France
Post: #715
Please, set XBMC into debug mode, restart XBMC and after this error occur, share your xbmc.log file on xbmclogs.com and paste the URL here, Thanks.

Sorry for my english, but, you know, I'm French so ...

find quote
ferdinand Offline
Junior Member
Posts: 13
Joined: Sep 2014
Reputation: 0
Post: #716
Thanks for your reply.

Here is my log http://xbmclogs.com/show.php?id=307490 I just start XBMC then wait to error occur (wich was almost instantly), close XBMC and share log.
Hope you can help me.
find quote
mikebzh44 Offline
Posting Freak
Posts: 1,769
Joined: Nov 2011
Reputation: 47
Location: Nantes - France
Post: #717
You are using accented characters in your smart playlist name :

Code:
C:\\Users\\Angel\\AppData\\Roaming\\XBMC\\userdata\\playlists\\video\\Pel\xc3\xa​dculas.xsp

As your are Spanish (or use spanish language), you name your smartplaylist película (with a í). Rename it Peliculas.xsp and you will fix this issue Wink

Sorry for my english, but, you know, I'm French so ...

find quote
ferdinand Offline
Junior Member
Posts: 13
Joined: Sep 2014
Reputation: 0
Post: #718
Thanks, solved.

Only one thing more, now I'm not getting the Last Item thumb/preview.
See the image below:

http://u.cubeupload.com/ferdinand/B34ItZ.png

Here is what normally it should show (bottom pic and plot):

http://u.cubeupload.com/ferdinand/mWLAv1.png

Is it normal? How can I do to get that thumb?
(This post was last modified: Yesterday 20:52 by ferdinand.)
find quote
mikebzh44 Offline
Posting Freak
Posts: 1,769
Joined: Nov 2011
Reputation: 47
Location: Nantes - France
Post: #719
Don't know, maybe skin related.

Sorry for my english, but, you know, I'm French so ...

find quote
ferdinand Offline
Junior Member
Posts: 13
Joined: Sep 2014
Reputation: 0
Post: #720
Oh, ok. I'll cleanse my previous message to not take much space.

Thanks for your help.
find quote
Post Reply