[WIP] PVR Client Addon for XBMC for EPG and full control of Dreambox and DBox2

  Thread Rating:
  • 17 Votes - 4.47 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
jdembski Offline
Fan
Posts: 502
Joined: Feb 2012
Reputation: 12
Post: #271
(2012-04-07 23:06)trans Wrote:  Yes, each time the end of XBMC

see http://www.mediafire.com/?cxaaarfwrf5rdrl

(2012-04-10 00:25)markus625 Wrote:  Any of you guys have one of these Raspberry Pi's or maybe a CuBox thats running xbmc would be interested to know if the pvr client would run ok as i believe the Raspberry Pi has only 256Mb where as the CuBox has 1Gb memory but i believe they are both Arm processors, but I read on openelec that they have developed a port to Raspberry Pi.

For anyone that is interested and may have a CuBox lying around, solid run have released a ready to flash xbmc image,

I'm on preorder for the cubox now and I'm also planning on getting a r-pi - so I will at least try to get this work on them (shouldn't be too hard I guess).

VU+ / Enigma2 PVR Client: Documentation | Development | Discussion
find quote
trans Offline
Junior Member
Posts: 46
Joined: Mar 2012
Reputation: 2
Post: #272
I have another error in the current git master branch.
After the enebled Live TV crashes XBMC. The settings are ok.
The last line of the logfile:
Code:
AddOnLog: VU+ Client: ADDON_Create - Creating VU+ PVR-Client
CAddonCallbacksAddon - ADDON::CAddonCallbacksAddon::GetAddonSetting - add-on 'VU+ Client' requests setting 'host'
CAddonCallbacksAddon - ADDON::CAddonCallbacksAddon::GetAddonSetting - add-on 'VU+ Client' requests setting 'user'


The German letter "Ü ü" in the settings are not displayed


Sorry for my english, I use google translate.
(This post was last modified: 2012-04-10 18:23 by trans.)
find quote
jdembski Offline
Fan
Posts: 502
Joined: Feb 2012
Reputation: 12
Post: #273
Seems that once I edit a file on my linux box it screws up the special characters (umlauts).

Also I can reproduce the segmentation fault - which is strange as I did only change the settings.xml...

VU+ / Enigma2 PVR Client: Documentation | Development | Discussion
find quote
jdembski Offline
Fan
Posts: 502
Joined: Feb 2012
Reputation: 12
Post: #274
This fixes it - but I don't know really why. Did I use the seperators incorrectly?

Code:
diff --git a/addons/pvr.vuplus/resources/settings.xml b/addons/pvr.vuplus/resources/settings.xml
index 5e66c90..b0721b0 100644
--- a/addons/pvr.vuplus/resources/settings.xml
+++ b/addons/pvr.vuplus/resources/settings.xml
@@ -17,18 +17,13 @@

   <!-- Advanced -->
   <category label="30020">
-    <setting label="30021" type="lsep" />
-    <setting type="sep" />
     <setting id="streamport" type="number" label="30002" default="8001" />
     <setting id="webport" type="number" label="30012" default="80" />
     <setting id="user" type="text" label="30003" default="" />
     <setting id="pass" type="text" label="30004" option="hidden" default="" />
-    <setting label="30022" type="lsep" />
-    <setting type="sep" />
     <setting id="recordingpath" type="text" label="30023" default="" />
     <setting label="30017" type="bool" id="onlycurrent" default="false"/>
     <setting label="30009" type="bool" id="showcompleted" default="false"/>
     <setting label="30011" type="bool" id="timerlistcleanup" default="false"/>
-
   </category>
</settings>

Also pushed it to the fix to the master branch..

Code:
0.1.12 add: support to specify the folder for storing recordings
       fix: fix crash due to invalid settings.xml

VU+ / Enigma2 PVR Client: Documentation | Development | Discussion
(This post was last modified: 2012-04-10 19:34 by jdembski.)
find quote
trans Offline
Junior Member
Posts: 46
Joined: Mar 2012
Reputation: 2
Post: #275
(2012-04-10 19:28)jdembski Wrote:  This fixes it - but I don't know really why. Did I use the seperators incorrectly?

Code:
diff --git a/addons/pvr.vuplus/resources/settings.xml b/addons/pvr.vuplus/resources/settings.xml
index 5e66c90..b0721b0 100644
--- a/addons/pvr.vuplus/resources/settings.xml
+++ b/addons/pvr.vuplus/resources/settings.xml
@@ -17,18 +17,13 @@

   <!-- Advanced -->
   <category label="30020">
-    <setting label="30021" type="lsep" />
-    <setting type="sep" />
     <setting id="streamport" type="number" label="30002" default="8001" />
     <setting id="webport" type="number" label="30012" default="80" />
     <setting id="user" type="text" label="30003" default="" />
     <setting id="pass" type="text" label="30004" option="hidden" default="" />
-    <setting label="30022" type="lsep" />
-    <setting type="sep" />
     <setting id="recordingpath" type="text" label="30023" default="" />
     <setting label="30017" type="bool" id="onlycurrent" default="false"/>
     <setting label="30009" type="bool" id="showcompleted" default="false"/>
     <setting label="30011" type="bool" id="timerlistcleanup" default="false"/>
-
   </category>
</settings>

Also pushed it to the fix to the master branch..

Code:
0.1.12 add: support to specify the folder for storing recordings
       fix: fix crash due to invalid settings.xml

ok, the fix works well


Sorry for my english, I use google translate.
find quote
trans Offline
Junior Member
Posts: 46
Joined: Mar 2012
Reputation: 2
Post: #276
Hi jdembski,

a note, under "add-on information", there is the menu item "change log" which is unfortunately empty.
If that is "chanegelog.txt" copied into the addon directory, it will be displayed under this menu point. Then everybody can see what changes.


Sorry for my english, I use google translate.
find quote
sb206 Offline
Member
Posts: 79
Joined: May 2010
Reputation: 0
Post: #277
Is it possible to take the bouquets from the satbox to the Plugin in xbmc?

[Image: sysp-145750.png][Image: widget][Image: widget]
find quote
trans Offline
Junior Member
Posts: 46
Joined: Mar 2012
Reputation: 2
Post: #278
(2012-04-10 21:41)sb206 Wrote:  Is it possible to take the bouquets from the satbox to the Plugin in xbmc?

normally when you click on "TV channels" repeatedly to switch between the bouquets


Sorry for my english, I use google translate.
(This post was last modified: 2012-04-10 22:08 by trans.)
find quote
sb206 Offline
Member
Posts: 79
Joined: May 2010
Reputation: 0
Post: #279
Now i See it. Thanks trans

[Image: sysp-145750.png][Image: widget][Image: widget]
find quote
Roocket Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Dec 2008
Reputation: 0
Post: #280
Is there any plan to add more support to teletext? Now if i enable teletext sub, the xbmc skin it's in the way.
find quote
trans Offline
Junior Member
Posts: 46
Joined: Mar 2012
Reputation: 2
Post: #281
I'm currently (version 0.1.12) the vuplus-addon designed for installation "Install from zip file" for:

Windows http://www.mediafire.com/download.php?1c5w3yo9r2gbirb

Linux http://www.mediafire.com/download.php?z9i1pt1r525js93


Sorry for my english, I use google translate.
find quote
marlin Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Oct 2011
Reputation: 0
Post: #282
I'm on 0.1.12, and really happy with this addon! Thanks a lot jdembski, and all you others who has helped!

But I have noticed one issue; changing bouquets within the addon is not working all the time. That is, after the initial set up, channel scan, and EPG scan, everything is working fine. But after restarting XBMC, the switching between bouquets is not working anymore. To get it working again, I have to reset the EPG database. Then it is working fine until next restart of XBMC. Anyone else have this issue?

I'm running the windows version of the addon within Op den Kamp's pvr build 73, and Aeon MQ3 skin.
find quote
jdembski Offline
Fan
Posts: 502
Joined: Feb 2012
Reputation: 12
Post: #283
(2012-04-12 14:02)Roocket Wrote:  Is there any plan to add more support to teletext? Now if i enable teletext sub, the xbmc skin it's in the way.

You should address this to the maintainer of the PVR branch - this is nothing the addon can influence...

VU+ / Enigma2 PVR Client: Documentation | Development | Discussion
find quote
spewmozo Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Mar 2012
Reputation: 0
Post: #284
(2012-04-12 14:02)Roocket Wrote:  Is there any plan to add more support to teletext? Now if i enable teletext sub, the xbmc skin it's in the way.

Just use shortcut "v" to enable teletext, then the skin wont bother you!
find quote
Loki555 Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Dec 2011
Reputation: 0
Post: #285
(2012-04-12 20:55)trans Wrote:  I'm currently (version 0.1.12) the vuplus-addon designed for installation "Install from zip file" for:

Windows http://www.mediafire.com/download.php?1c5w3yo9r2gbirb

Linux http://www.mediafire.com/download.php?z9i1pt1r525js93

Hello,

I installed my xbmc from
Quote:http://packages.pulse-eight.net/UbuntuInstall
then I downloaded the zip file to add the addon, it´s shown as installed add-on pvr-clients. I can configure it (IP, Port) but I get an error after restarting xbmc "Add-on could not be loaded. An unknown error has occurred"

In the Debug Log I see:
DEBUG: ADDON: cpluff: 'Suspicious plug-in descriptor content in /home/xbmcpc/.xbmc/addons/pvr.vuplus-0.1.10/addon.xml, line $
INFO: ADDON: cpluff: 'Could not read plug-in directory /usr/lib/xbmc/addons: No such file or directory'

DEBUG: Thread EPG updater 140055453103872 terminating
DEBUG: Thread PVR add-on updater start, auto delete: 0
DEBUG: PVR - ResetProperties - creating PVR add-on instance 'VU+ Client'
DEBUG: InitialiseClient - initialising add-on 'VU+ Client'
DEBUG: ADDON: Dll Initializing - VU+ Client
DEBUG: SECTION:LoadDLL(/home/xbmcpc/.xbmc/addons/pvr.vuplus/XBMC_vuplus.pvr)
DEBUG: Loading: /home/xbmcpc/.xbmc/addons/pvr.vuplus/XBMC_vuplus.pvr
ERROR: Unable to load /home/xbmcpc/.xbmc/addons/pvr.vuplus/XBMC_vuplus.pvr, reason: /home/xbmcpc/.xbmc/addons/pvr.vuplus/XBMC_$
DEBUG: PVR - ResetProperties - creating PVR add-on instance 'VU+ Client'
INFO: Called Add-on status handler for '4' of clientName:VU+ Client, clientID:pvr.vuplus (same Thread=no)
ERROR: PVR - InitialiseClient - can't initialise add-on 'VU+ Client'
DEBUG: Thread CAddonStatusHandler:pvr.vuplus start, auto delete: 1


So I think I have to compile the add-on.
If I open a terminal session do I have to change into a specific directory?
(I´m in the home directory of the current user right?)

Greetings


Its running :-)
I deleded XBMC and reinstalled it.
Great add-on thank you very much.
(This post was last modified: 2012-04-13 21:27 by Loki555.)
find quote
Post Reply