Windows - My hardware isn't enough?

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
bluray Offline
Posting Freak
Posts: 8,316
Joined: May 2011
Reputation: 145
Post: #16
(2012-04-03 22:59)LuisMack Wrote:  What do I do then?
Have try post #10?




(2012-04-03 22:40)onizuka Wrote:  
(2012-04-03 22:21)jdwoods Wrote:  Is it possible that its a 24 frame vs 60 frame issue?

Good point. That a strong possibility. What's funny to me is the thought that these Quad-Core 2.0ghz+ APU's we can't expect 1080p to run smooth as silk without DXVA. I know XBMC (FFMPEG) could use some more multi-threaded optimization.....BUT REALLY?!?! Frown
It is not so much problem with the core power. My E350 with 1.6GHz core can playback 1080P with DTS-HD/TrueHD using W7+XBMC fine......

Playback is relying heavily on GPU, and APU A6-3650 with HD6530D.....should be able to do it better than my less than powerful component!

>Alienware X51- do it all HTPC
>Simplify XBMC configurations
>HOW-TO Bitstreaming using XBMC
I refused to watch movie without bitstreaming HD audio!
(This post was last modified: 2012-04-03 23:10 by bluray.)
find quote
LuisMack Offline
Junior Member
Posts: 15
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Post: #17
(2012-04-03 23:04)bluray Wrote:  
(2012-04-03 22:59)LuisMack Wrote:  What do I do then?
Have try post #10?

I have a 47 inch screen, maybe the 1820x1024 is too low?
find quote
bluray Offline
Posting Freak
Posts: 8,316
Joined: May 2011
Reputation: 145
Post: #18
(2012-04-03 23:19)LuisMack Wrote:  
(2012-04-03 23:04)bluray Wrote:  
(2012-04-03 22:59)LuisMack Wrote:  What do I do then?
Have try post #10?

I have a 47 inch screen, maybe the 1820x1024 is too low?
It might not be your screen resolution, but I'm just giving you an idea on how to configure it. The screen resolution is best to select the recommended resolution in your Windows display/screen resolution, and then select the same screen resolution in XBMC video output......you can enable/disable all the options in XBMC playback and video output as shown in post #10.....

>Alienware X51- do it all HTPC
>Simplify XBMC configurations
>HOW-TO Bitstreaming using XBMC
I refused to watch movie without bitstreaming HD audio!
(This post was last modified: 2012-04-04 00:10 by bluray.)
find quote
LuisMack Offline
Junior Member
Posts: 15
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Post: #19
Ok, I'll try it. Thanks.

More sugestions? =)
find quote
henrikyo Offline
Fan
Posts: 319
Joined: Jan 2009
Reputation: 0
Post: #20
i got almost the same setup, allthough with a a6 3500

and i experience no lag at all. hell even without dxva on

Picture: Samsung LE46A656
Reciever: Onkyo TX-SR607B
Front Spkeakers: Yamaha NS-555
Computer: Asrock Ion 330, 4gb ram, OCed 2.0Ghz.

My Ht(havnt updated pictures)
http://minhjemmekino.no/Henrikr
find quote
eskro Offline
Posting Freak
Posts: 8,473
Joined: Nov 2010
Reputation: 197
Post: #21
a6 3500 is wild man, im telling yah
find quote
onizuka Offline
Senior Member
Posts: 141
Joined: Mar 2011
Reputation: 0
Post: #22
(2012-04-04 00:12)henrikyo Wrote:  i got almost the same setup, allthough with a a6 3500

and i experience no lag at all. hell even without dxva on


Now that's a relief to hear. The CPU alone should be enough. DVXA should be icing, not the cake.
find quote
eskro Offline
Posting Freak
Posts: 8,473
Joined: Nov 2010
Reputation: 197
Post: #23
Mmmm,,, cake Tongue
find quote
Kirky99 Offline
Fan
Posts: 610
Joined: Oct 2010
Reputation: 1
Post: #24
The fullscreen window and sync refresh rate to video are probably the important settings... Happened to me again after a fresh build for my Eden upgrade.
find quote
LuisMack Offline
Junior Member
Posts: 15
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Post: #25
I keep getting the same tiny freezes/lag in my movies! Don't know what to do
find quote
bluray Offline
Posting Freak
Posts: 8,316
Joined: May 2011
Reputation: 145
Post: #26
(2012-04-08 17:25)LuisMack Wrote:  I keep getting the same tiny freezes/lag in my movies! Don't know what to do
You can turn on the Debug Log and post it here......there might be something in "Services" that can be disabled.....

>Alienware X51- do it all HTPC
>Simplify XBMC configurations
>HOW-TO Bitstreaming using XBMC
I refused to watch movie without bitstreaming HD audio!
find quote
LuisMack Offline
Junior Member
Posts: 15
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Post: #27
Tonight I'll show you my settings. Keeps with image dragging!

I don't know what to do Tongue
find quote
LuisMack Offline
Junior Member
Posts: 15
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Wink  RE: My hardware isn't enough?
Post: #28
[Image: 1sEcq.jpg]
[Image: jpn5U.jpg]
[Image: 5ZLMz.jpg]

And xbmc log file:

http://www.datafilehost.com/download-59d74c0f.html
find quote
LuisMack Offline
Junior Member
Posts: 15
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Wink  RE: My hardware isn't enough?
Post: #29
[Image: vuqwF.jpg]

It's working a lot better now but I get a border while playing movies. If I change overscan my desktop will be out of the lcd.

And if I set the render method to dxva, the movie plays better (or it's just me? xD)
(This post was last modified: 2012-06-08 19:25 by LuisMack.)
find quote
bluray Offline
Posting Freak
Posts: 8,316
Joined: May 2011
Reputation: 145
Post: #30
(2012-06-08 19:20)LuisMack Wrote:  It's working a lot better now but I get a border while playing movies. If I change overscan my desktop will be out of the lcd.
You can click Video Settings button during playback movie to change "View Mode"......if view mode still don't fill the screen, you can try to zoom it and then set it to "Default for all movies".....

>Alienware X51- do it all HTPC
>Simplify XBMC configurations
>HOW-TO Bitstreaming using XBMC
I refused to watch movie without bitstreaming HD audio!
find quote