XBMC Eden crashing

  Thread Rating:
  • 2 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Japaja Offline
Fan
Posts: 515
Joined: May 2010
Reputation: 2
Location: Croatia
Post: #31
I have the same thing happening. Tried it on my desktop PC with Win 7x86, Nvidia graphics and my laptop Win7x64, AMD graphics, same thing.
Repeatedly pressing left/right arrows to seek causes a crash and when I turn on Debug Logging it doesn't happen.
find quote
mcgarnagle Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Post: #32
I thought I'd just add to the advice about enabling debugging. Today I enabled debugging in the GUI settings to check if it solved my freezing problems, and it did indeed.

However, when I then tried to set loglevel to 1 using an advancedsettings.xml file in my userdata folder I found that it was being ignored. In order to get my advancedsettings.xml loglevel value to be reflected by XBMC I had to

1. Set loglevel to -1 or 2 in my advancedsettings.xml file (i.e. one of the settings available in the GUI)
2. Start XBMC
3. Twiddle thumbs
4. Close XBMC
5. Set loglevel to 1 in my advancedsettings.xml file

Only then was the loglevel setting applied correctly.
find quote
cityboy Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Jan 2012
Reputation: 0
Post: #33
I get this error all the time on all my XBMC machines of various hardware. The problem I think relates to slow Network Disk IO. So if you skip to quickly, the disk hasn't caught up with the last skip and it crashes. So if you press Skip once a second, rather than many times a second it is okay. Press skip many times a second and it crashes. It's like you have to wait for the screen to catch up with the skip, doing it too soon crashes. Okay this isn't a bug log, but I think describing the symptoms specifically can help
find quote
SJSquishy Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Post: #34
I get the same issue on local disks though. I can reproduce it time and time again.
find quote
doclucas Offline
Junior Member
Posts: 15
Joined: Jul 2011
Reputation: 0
Post: #35
Guys, description of the issue is not really enough or very helpful. The developers need full debug log and your settings used in system\video output, system\audio output and video\playback? The more info you provide the better. Have a look at my post #28 for example: http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid...pid1069074
find quote
Japaja Offline
Fan
Posts: 515
Joined: May 2010
Reputation: 2
Location: Croatia
Post: #36
(2012-04-15 00:20)Japaja Wrote:  ..when I turn on Debug Logging it doesn't happen.

(2012-04-15 17:01)doclucas Wrote:  Guys, description of the issue is not really enough or very helpful. The developers need full debug log..

Did u even read? I tried to reproduce it, but it doesn't happen when I turn on the option for full debug log.
find quote
doclucas Offline
Junior Member
Posts: 15
Joined: Jul 2011
Reputation: 0
Post: #37
(2012-04-16 00:20)Japaja Wrote:  
(2012-04-15 00:20)Japaja Wrote:  ..when I turn on Debug Logging it doesn't happen.

(2012-04-15 17:01)doclucas Wrote:  Guys, description of the issue is not really enough or very helpful. The developers need full debug log..

Did u even read? I tried to reproduce it, but it doesn't happen when I turn on the option for full debug log.

Yes, I did read of course and I wasn't replying to you in person, it was a reply for everyone.
Just a recommendation tho, don't turn on debugging via the GUI. Just turn it on and leave it on via advancedsettings.xml as suggested by mcgarnagle and if and when it crashes again - use the log for reporting.
find quote
PKOneTwo Offline
Senior Member
Posts: 145
Joined: Jan 2008
Reputation: 1
Post: #38
Since the days of XBMC 11 (alpah, beta and now final) i have this strange problem too!!!

When i seek videos, XBMC crashes. Sometimes after a few minutes in the video, sometimes when i'm seeking the 3rd or 4th video (in a row).
The problem is i can't see a damn thing in the log!
Now i have activated loglevel 3 in advancedsettings and waiting for it to happen (hopefully i will get a xbmc crash file too).

FYI: : no crashing whatsoever with xbmc dharma!!! And crashing mostly occur with WMV files and avi files. less with mp4/mkv!

PS: Can it be: When i seek videos, sometimes XBMC crashes (decription above). But when i activate the debug logging, nothing crashes. Not even when i seek the same video?!?
This is the most strange thing i had and have been dealing with since a few months now!!! Since alpha of eden and thought: it's my hardware! But good to know there are more people!


PS: W7x64, 8GB, ATI 5450 and 6450 (xbmc on this one)
find quote
Japaja Offline
Fan
Posts: 515
Joined: May 2010
Reputation: 2
Location: Croatia
Post: #39
(2012-04-15 17:01)doclucas Wrote:  Just turn it on and leave it on via advancedsettings.xml as suggested by mcgarnagle and if and when it crashes again - use the log for reporting.

Thanks, I'll try it that way.
find quote
debennett2 Offline
Senior Member
Posts: 102
Joined: Jan 2006
Reputation: 0
Location: Cleveland, OH
Post: #40
I'm just amazed that no one has any idea what the problem is yet. This makes Eden Alpha in my opinion. I'd much like to think otherwise though.
find quote
musicguy980 Offline
Junior Member
Posts: 14
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Post: #41
I've got a strange problem i can't seem to fix. everytime i use pseudotv it crashes xbmc upon exiting. It only happen with eden 11.0- dsplayer. if intsall any other version of eden problem goes away. Heres a copy oof the debug log maybe someone could help me out. thanks






age OnSeek
22:01:50 T:3832 ERROR: exception in CApplication::FrameMove()
22:01:50 T:3760 DEBUG: CAnnouncementManager - Announcement: OnSeek from xbmc
22:01:50 T:3760 DEBUG: GOT ANNOUNCEMENT, type: 1, from xbmc, message OnSeek
22:01:50 T:2064 ERROR: CThread::staticThread : Access violation at 0x014d0933: Reading location 0x00000024
22:01:50 T:2064 DEBUG: Thread CGraphManagementThread 2064 terminating
22:01:50 T:3760 DEBUG: script.pseudotv-TVOverlay: Finished, unmuting
22:01:50 T:3760 DEBUG: script.pseudotv-TVOverlay: showChannelLabel 7
22:01:50 T:3760 DEBUG: script.pseudotv-TVOverlay: hideChannelLabel
22:01:50 T:3832 DEBUG: Error: Requested setting (pvrplayback.signalquality) was not found. It must be case-sensitive
22:01:50 T:3832 ERROR: exception in CApplication::FrameMove()
22:01:50 T:3760 DEBUG: script.pseudotv-TVOverlay: hideChannelLabel return
22:01:50 T:3760 DEBUG: script.pseudotv-TVOverlay: setShowInfo
22:01:50 T:3832 DEBUG: Error: Requested setting (pvrplayback.signalquality) was not found. It must be case-sensitive
22:01:50 T:3832 ERROR: exception in CApplication::FrameMove()
22:01:50 T:3760 DEBUG: script.pseudotv-TVOverlay: setShowInfo return
22:01:50 T:3832 DEBUG: Error: Requested setting (pvrplayback.signalquality) was not found. It must be case-sensitive
22:01:50 T:3832 ERROR: exception in CApplication::FrameMove()
22:01:50 T:3832 DEBUG: Error: Requested setting (pvrplayback.signalquality) was not found. It must be case-sensitive
22:01:50 T:3760 DEBUG: script.pseudotv-TVOverlay: startNotificationTimer
22:01:50 T:3832 ERROR: exception in CApplication::FrameMove()
22:01:50 T:3760 DEBUG: script.pseudotv-TVOverlay: showChannelLabel return
22:01:50 T:3760 DEBUG: script.pseudotv-TVOverlay: runActions 256 on channel 7
22:01:50 T:3760 DEBUG: script.pseudotv-TVOverlay: setChannel return
22:01:50 T:3760 DEBUG: script.pseudotv-TVOverlay: startNotificationTimer
22:01:50 T:3524 DEBUG: script.pseudotv-ChannelListThread: Starting
22:01:50 T:3760 DEBUG: script.pseudotv-TVOverlay: onInit return
22:01:50 T:3524 DEBUG: script.pseudotv-ChannelList: Channel Reset Setting is 0
22:01:50 T:3524 DEBUG: script.pseudotv-ChannelList: Force Reset is False
22:01:50 T:3524 DEBUG: script.pseudotv-ChannelList: Start Mode is 1
22:01:50 T:3524 DEBUG: script.pseudotv-ChannelList: IceLibrary is False
22:01:50 T:3524 DEBUG: script.pseudotv-ChannelList: findMaxChannels
22:01:50 T:3524 DEBUG: script.pseudotv-ChannelList: findMaxChannels return 16
22:01:50 T:3832 DEBUG: Error: Requested setting (pvrplayback.signalquality) was not found. It must be case-sensitive
22:01:50 T:3832 ERROR: exception in CApplication::FrameMove()
22:01:50 T:3832 DEBUG: Error: Requested setting (pvrplayback.signalquality) was not found. It must be case-sensitive
22:01:50 T:3832 ERROR: exception in CApplication::FrameMove()
22:01:50 T:3832 DEBUG: Error: Requested setting (pvrplayback.signalquality) was not found. It must be case-sensitive
22:01:50 T:3832 ERROR: exception in CApplication::FrameMove()
22:01:50 T:3832 DEBUG: Error: Requested setting (pvrplayback.signalquality) was not found. It must be case-sensitive
22:01:50 T:3832 ERROR: exception in CApplication::FrameMove()
22:01:50 T:3832 DEBUG: Error: Requested setting (pvrplayback.signalquality) was not found. It must be case-sensitive
22:01:50 T:3832 ERROR: exception in CApplication::FrameMove()
22:01:50 T:3832 DEBUG: Error: Requested setting (pvrplayback.signalquality) was not found. It must be case-sensitive
22:01:50 T:3832 ERROR: exception in CApplication::FrameMove()
22:01:50 T:3832 ERROR: CApplication::FrameMove(), too many exceptions
22:01:56 T:740 DEBUG: script.pseudotv-FileLock: refreshLocks
22:01:56 T:3652 DEBUG: script.pseudotv-TVOverlay: hideChannelLabel
22:01:56 T:3652 DEBUG: script.pseudotv-TVOverlay: hideChannelLabel return
22:01:56 T:128 DEBUG: script.pseudotv-TVOverlay: notificationAction
22:01:56 T:128 DEBUG: script.pseudotv-TVOverlay: startNotificationTimer
find quote
bradgy Offline
Junior Member
Posts: 19
Joined: Feb 2012
Reputation: 1
Post: #42
I believe I've narrowed the crashing problem down in my case. Like a lot of others I recently switched to eden from dharma; Win 7 x64 build, and I'm using cirrus extended v2 atm.

It seemed like logging the debug fixed the crashing in my case, however I eventually managed to replicate the crash with logging on, once I realised that the crashes happened at the same time my XBOX 360 wireless controller (which I have mapped to XBMC controls using Xpadder) was going to sleep (after a period of inactivity to save battery life ie. no button presses)

Here's the last bit of my log file:
Code:
11:14:15 T:2080   DEBUG: Thread XBPyThread 2080 terminating
11:14:15 T:2876   DEBUG: ------ Window Deinit (DialogBusy.xml) ------
11:14:15 T:2876   DEBUG: CGUIInfoManager::SetCurrentMovie(H:\TV A-O\American Dad!\Season 2\American Dad! - 2x08 - Star Trek.avi)
11:14:15 T:2876   DEBUG: CVideoDatabase::GetMovieId (H:\TV A-O\American Dad!\Season 2\American Dad! - 2x08 - Star Trek.avi), query = select idMovie from movie where idFile=24510
11:14:15 T:2876   DEBUG: CVideoDatabase::GetEpisodeId (H:\TV A-O\American Dad!\Season 2\American Dad! - 2x08 - Star Trek.avi), query = select idEpisode from episode where idFile=24510
11:14:15 T:5828   DEBUG: CDVDPlayer::HandleMessages - player started 2
11:14:15 T:2876   DEBUG: CVideoDatabase::LoadVideoInfo, got episode info!
11:14:15 T:2876   DEBUG:   Title = Star Trek
11:14:15 T:2876   DEBUG: CAnnouncementManager - Announcement: OnPlay from xbmc
11:14:15 T:2876   DEBUG: GOT ANNOUNCEMENT, type: 1, from xbmc, message OnPlay
11:14:15 T:2876   DEBUG: waiting for python thread 320 to stop
11:14:15 T:2876   DEBUG: python thread 320 destructed
11:14:16 T:7300   DEBUG: CDVDPlayerAudio:: Discontinuity - was:1093695.985190, should be:1072011.193782, error:-21684.791408
11:14:17 T:7300   DEBUG: CDVDPlayerAudio:: Discontinuity - was:2098047.768121, should be:2059856.054284, error:-38191.713837
11:14:20 T:8028   DEBUG: CPullupCorrection: detected pattern of length 1: 41708.38, frameduration: 41708.333333
11:14:20 T:2876   DEBUG: SDLKeyboard: scancode: 56, sym: 005c, unicode: 005c, modifier: 0
11:14:20 T:2876   DEBUG: CApplication::OnKey: backslash (f05c) pressed, action is ToggleFullScreen
11:14:20 T:2876   DEBUG: CWinSystemWin32::SetFullScreen (true fullscreen) on screen 0 with size 1920x1080, refresh 60.000000
11:14:20 T:2876   DEBUG: CWinSystemWin32::ResizeInternal - resizing due to size change (974,101,1845,648)->(0,0,1920,1080 fullscreen)
11:14:20 T:2876   DEBUG: CWinEventsWin32::WndProc: window move event
11:14:20 T:2876   DEBUG: CWinEventsWin32::WndProc: window resize event
11:14:20 T:2876   DEBUG: CWinEventsWin32::WndProc: window move event
11:14:20 T:2876   DEBUG: CWinEventsWin32::WndProc: window resize event
11:14:21 T:2876   DEBUG: CRenderManager::UpdateDisplayLatency - Latency set to 0 msec
11:14:21 T:2876   DEBUG: ------ Window Init (VideoOSD.xml) ------
11:14:21 T:2876    INFO: Loading skin file: VideoOSD.xml
11:14:21 T:2876   ERROR: Window Translator: Can't find window pvrosdchannels
11:14:21 T:2876   ERROR: Window Translator: Can't find window pvrosdguide
11:14:21 T:2876   DEBUG: ------ Window Init (Pointer.xml) ------
11:14:23 T:2876   DEBUG: SDLKeyboard: scancode: 4d, sym: 0113, unicode: 0000, modifier: 0
11:14:23 T:2876   DEBUG: CApplication::OnKey: right (f083) pressed, action is Right
11:14:23 T:2876   DEBUG: Joystick 0 hat 1 Down
11:14:23 T:2876   DEBUG: ------ Window Deinit (Pointer.xml) ------
11:14:23 T:2876   DEBUG: Joystick 0 hat 4294967295 Centered
11:14:23 T:2876   DEBUG: ------ Window Deinit (VideoOSD.xml) ------
11:14:40 T:2876   DEBUG: SDLKeyboard: scancode: 0d, sym: 003d, unicode: 003d, modifier: 0
11:14:40 T:2876   DEBUG: CApplication::OnKey: equals (f03d) pressed, action is VolumeUp
11:14:40 T:2876   DEBUG: ------ Window Init (DialogVolumeBar.xml) ------
11:14:40 T:2876   DEBUG: SDLKeyboard: scancode: 0d, sym: 003d, unicode: 003d, modifier: 0
11:14:40 T:2876   DEBUG: CApplication::OnKey: equals (f03d) pressed, action is VolumeUp
11:14:40 T:3652   DEBUG: Thread Jobworker 3652 terminating (autodelete)
11:14:40 T:6548   DEBUG: Thread Jobworker 6548 terminating (autodelete)
11:14:40 T:5176   DEBUG: Thread Jobworker 5176 terminating (autodelete)
11:14:40 T:3636   DEBUG: Thread Jobworker 3636 terminating (autodelete)
11:14:41 T:2876   DEBUG: SDLKeyboard: scancode: 0d, sym: 003d, unicode: 003d, modifier: 0
11:14:41 T:2876   DEBUG: CApplication::OnKey: equals (f03d) pressed, action is VolumeUp
11:14:43 T:2876   DEBUG: ------ Window Deinit (DialogVolumeBar.xml) ------
11:14:43 T:2876   DEBUG: SDLKeyboard: scancode: 0d, sym: 003d, unicode: 003d, modifier: 0
11:14:43 T:2876   DEBUG: CApplication::OnKey: equals (f03d) pressed, action is VolumeUp
11:14:43 T:2876   DEBUG: ------ Window Init (DialogVolumeBar.xml) ------
11:14:44 T:2876   DEBUG: SDLKeyboard: scancode: 0d, sym: 003d, unicode: 003d, modifier: 0
11:14:44 T:2876   DEBUG: CApplication::OnKey: equals (f03d) pressed, action is VolumeUp
11:14:44 T:2876   DEBUG: SDLKeyboard: scancode: 0d, sym: 003d, unicode: 003d, modifier: 0
11:14:44 T:2876   DEBUG: CApplication::OnKey: equals (f03d) pressed, action is VolumeUp
11:14:45 T:2876   DEBUG: SDLKeyboard: scancode: 0d, sym: 003d, unicode: 003d, modifier: 0
11:14:45 T:2876   DEBUG: CApplication::OnKey: equals (f03d) pressed, action is VolumeUp
11:14:45 T:2876   DEBUG: SDLKeyboard: scancode: 0d, sym: 003d, unicode: 003d, modifier: 0
11:14:45 T:2876   DEBUG: CApplication::OnKey: equals (f03d) pressed, action is VolumeUp
11:14:46 T:2876   DEBUG: SDLKeyboard: scancode: 0d, sym: 003d, unicode: 003d, modifier: 0
11:14:46 T:2876   DEBUG: CApplication::OnKey: equals (f03d) pressed, action is VolumeUp
11:14:47 T:2876   DEBUG: ------ Window Deinit (DialogVolumeBar.xml) ------
11:22:32 T:7300   DEBUG: CDVDPlayerAudio:: Discontinuity - was:497410520.540733, should be:497420788.055974, error:10267.515242
11:29:51 T:2876   ERROR: exception in CApplication::FrameMove()
11:29:51 T:2876   ERROR: Previous line repeats 10 times.
11:29:51 T:2876   ERROR: CApplication::FrameMove(), too many exceptions
11:29:53 T:8028 WARNING: CRenderManager::FlipPage - timeout waiting for flip to complete
11:29:53 T:8028 WARNING: CRenderManager::FlipPage - timeout waiting for previous frame

I hope this is able to help some of the more knowledgable among you narrow the problem down further, because it's F%^&*ng annoying! Wink
find quote
momoz Offline
Junior Member
Posts: 18
Joined: Nov 2009
Reputation: 0
Post: #43
I wonder if it could be related to the IR driver? I just got a new ION2 box and it would blue screen randomly if I held a button down on the remote.

I found an updated version of the driver from some chinese site that ultimately fixed that problem.
find quote
AbRASiON Offline
Fan
Posts: 314
Joined: Jan 2004
Reputation: 0
Post: #44
The problem is not an IR driver or a controller.
I can re-create it sporadically simply by 'skipping around a lot' in a file - I suspect it's some kind of caching issue or something.
find quote
bradgy Offline
Junior Member
Posts: 19
Joined: Feb 2012
Reputation: 1
Post: #45
(2012-04-25 05:55)AbRASiON Wrote:  The problem is not an IR driver or a controller.
I can re-create it sporadically simply by 'skipping around a lot' in a file - I suspect it's some kind of caching issue or something.

Interesting... I can skip to my heart's content without crashing, but it crashes without fail as soon as the controller disconnects.
find quote
Post Reply