Linux - HOW-TO The Complete Linux N00bs' Guide To Installing ZSNES on XMBCbuntu

  Thread Rating:
  • 3 Votes - 4.67 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
verybigleen Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Aug 2013
Reputation: 0
Post: #91
So i just tried something else. If I load xbmc, and then run retroarch from a command line while xbmc is running, it works perfectly. But as soon as i launch from xvmc whether it be RCB or Advanced Launcher...no sound....this is driving me crazy :/
find quote
Angelscry Online
Skilled Python Coder
Posts: 3,303
Joined: Sep 2010
Reputation: 53
Location: MTL, Canada
Post: #92
Have you try ti disable XBMC navigation sounds? Also are using Pulse Audio on your XBMCbuntu system? If not, try to install it. It will allow you to control audio sound for each application independently.
find quote
teeedubb Offline
Donor
Posts: 2,613
Joined: Mar 2010
Reputation: 62
Location: Down Under
Post: #93
You need to setup the emulator audio output correctly (which I know isn't so easy in some emulators). See here for a lesson in linux sound that fritsch gave me

http://trac.xbmc.org/ticket/15112

My Add-ons, only available for XBMC:
Steam Launcher|Music Party Mode|Reboot2oOS|Triple J Radio
find quote
verybigleen Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Aug 2013
Reputation: 0
Post: #94
(2014-06-12 03:11)Angelscry Wrote:  Have you try ti disable XBMC navigation sounds? Also are using Pulse Audio on your XBMCbuntu system? If not, try to install it. It will allow you to control audio sound for each application independently.

I have tried to install and run pulse audio but i get this:

Quote:xbmc@XBMCServer:~$ pulseaudio
E: [pulseaudio] core-util.c: Home directory not accessible: Permission denied

Im an pretty new to linux and this is all new to me..thank for your help everyone[/quote]
find quote
verybigleen Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Aug 2013
Reputation: 0
Post: #95
(2014-06-12 03:28)teeedubb Wrote:  You need to setup the emulator audio output correctly (which I know isn't so easy in some emulators). See here for a lesson in linux sound that fritsch gave me

http://trac.xbmc.org/ticket/15112

I have been through this but it seems very confusing to me. I kinda need an "idiots guide to installing and configuring pulse audio with xbmc and emulators"

Sorry guys, i really appreciate your help
find quote
teeedubb Offline
Donor
Posts: 2,613
Joined: Mar 2010
Reputation: 62
Location: Down Under
Post: #96
How exactly are you running xbmc? In its own session or in a desktop environment? Easiest way i have found is to quit xbmc before running your emulator - for me it solves any sound and focus issues. Rcb has 'solo mode' and you need a basic script for advanced launcher, but you can't be running xbmc in its own session for it to work.

My Add-ons, only available for XBMC:
Steam Launcher|Music Party Mode|Reboot2oOS|Triple J Radio
find quote
Mattfox27 Offline
Member
Posts: 54
Joined: Apr 2014
Reputation: 0
Post: #97
When I try to edit the X11.org file its blank im running Ubuntu 13.10 so do I still just add the sugessted lines?

Thanks
find quote
wiz561 Offline
Senior Member
Posts: 219
Joined: Feb 2009
Reputation: 0
Post: #98
(2013-09-29 01:51)staticn0de Wrote:  I normally use 1080p when watching movies and this is also the resolution which xbmx is running at, so I don't think that resolution is the problem. I think it is more likely the OpenGL.

I get the same thing. When I run it out of XBMC, zsnes works fine. When I start it from advanced launcher, black screen and no sound.

EDIT: added the bash script for run_zsnes and it works fine.
(This post was last modified: 2014-09-05 21:18 by wiz561.)
find quote
Post Reply