Is this normal? - Green screen for a second when starting video etc

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
henrikyo Offline
Fan
Posts: 317
Joined: Jan 2009
Reputation: 0
Post: #1
Hello

So when starting to play a video with "adjust display refresh rate to match video" to ON
I notice that the TV first displays a green screen for 0.2 seconds, then shows osx desktop for 0.2 seconds then starts the video at 24fps. Is this normal?

I dont mind it if its normal, but i cant recall this ever happening on the windows side of things. Also the wives complain it isnt working right since its happening. sigh.

If i turn off "adjust display...." it doesnt happen, but then i get not smooth playback when panning etc.

Picture: Samsung LE46A656
Reciever: Onkyo TX-SR607B
Front Spkeakers: Yamaha NS-555
Computer: Asrock Ion 330, 4gb ram, OCed 2.0Ghz.

My Ht(havnt updated pictures)
http://minhjemmekino.no/Henrikr
find quote
SpaceMonkey Offline
Posting Freak
Posts: 1,160
Joined: Aug 2008
Reputation: 24
Location: Finland
Post: #2
I guess seeing the green flash depends on your display device. On my previous tv it didn't happen but with the new projector it flashes green. Seeing the OSX desktop for a fraction of a second is more annoying though, seems to happen with both devices.
find quote
davilla Offline
Retired-Team-XBMC Developer
Posts: 11,479
Joined: Feb 2008
Reputation: 64
Post: #3
When the display is changed, default osx behavior is to output a black view. However, since the actual display setting is changed causing the display device to change it's output, results actually depend on our display device. Some will output a green image when it senses that output is changing. Nothing we can do here, move along, these are not the devices your are looking for.


MediaInfo : http://mediainfo.sourceforge.net/
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
find quote