ERROR: SQL: Attempt to write a readonly database

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
locomot1f Offline
Posting Freak
Posts: 928
Joined: Mar 2011
Reputation: 8
Location: ohio
Post: #1
Greetings,

Wondering why all of a sudden I'm getting these errors:

http://pastebin.com/7vCDcb8y

I just updated to iOS 5.1.1(4224), running 11.0.3

I was attempting to update my video library, and I'm starting to see this error pop-up.

I haven't changed anything on the remote server. I can browse the folder through XBMC. so, I know the ATV 2 can connect to the server.

Advanced Setting is still in place I saved it, and just copied it back to the same location.

Any advice would be great!

Thanks in advance.
find quote
Memphiz Offline
Team-Kodi Developer
Posts: 10,942
Joined: Feb 2011
Reputation: 113
Location: germany
Post: #2
read the ios faq about permission errors. I bet you've restored while using the user root and that fucked up your permissions ...

AppleTV2/iPhone/iPod: HowTo find debug logs and everything else which the devs like so much: click here
HowTo setup NFS for XBMC: Wiki NFS
HowTo configure avahi (zeroconf): Wiki Avahi
READ THE IOS FAQ!: iOS FAQ
find quote
locomot1f Offline
Posting Freak
Posts: 928
Joined: Mar 2011
Reputation: 8
Location: ohio
Post: #3
okay, so after doing the quick fix on my directories -- which, by the way, seemed to fixed one problem... so, BIG thanks on that!

now i'm running into this problem:
http://pastebin.com/fLTQL4pV

seems to be rooted by the same evil.

@ this point, i'm wondering if it's easier for me to start over... or is this something that intrigues you enough to take a stab at...?
(This post was last modified: 2012-05-29 14:47 by locomot1f.)
find quote
Ned Scott Offline
Team-Kodi Wiki Guy
Posts: 20,661
Joined: Jan 2011
Reputation: 266
Location: Arizona, USA
Post: #4
Can you get us a full debug log that includes startup (just enable debugging and then restart XBMC)?

You can make easy links to the XBMC wiki using double brackets around common XBMC words: [[debug log]] = debug log, [[Video library]] = Video library, [[SMB]] = SMB , [[userdata]] = userdata, etc
find quote
locomot1f Offline
Posting Freak
Posts: 928
Joined: Mar 2011
Reputation: 8
Location: ohio
Post: #5
here ya go, boieeee!

http://pastebin.com/Hzr06aS3

seems there's something funky with IMDb.

gonna try to remove it, and then reinstall it....

i'll keep ya posted!
find quote
Ned Scott Offline
Team-Kodi Wiki Guy
Posts: 20,661
Joined: Jan 2011
Reputation: 266
Location: Arizona, USA
Post: #6
You might also want to try to export your library, drop the mysql DBs, then remove the <name> tag in advancedsettings.xml, and then re-import. The <name> tag should work just fine, but there have been reports where people had problems when they included it. In XBMC v11 you no longer need to define the name, as it will default to MyVideos and MyMuisc.

You can make easy links to the XBMC wiki using double brackets around common XBMC words: [[debug log]] = debug log, [[Video library]] = Video library, [[SMB]] = SMB , [[userdata]] = userdata, etc
find quote
locomot1f Offline
Posting Freak
Posts: 928
Joined: Mar 2011
Reputation: 8
Location: ohio
Post: #7
Thank you both for your time and support on this matter.

I believe that my problem was going deeper than XBMC. I started getting problems with openssh and stopped being able to login to the ATV 2.

Long story short. I ended up having to re-jailbreak.
After that, I went through and only transferred files under the userdata folder -- left the addons folder alone to update normally.

everything is working fine now.

thanks again though! you guys are awesome!
find quote