Mac OS X - H264 performance issue.

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
brunoga Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Jun 2012
Reputation: 0
Post: #1
I have this old (2009) MacMini (still using an Intel chipset) with MacOS 10.7.x. I am able to play 720p h264 videos in it without problems.

Recently I tried to play a 1080p movie and it was stuttering a lot in high action scenes. At first I attributed that to "the machine can not handle it" but, jsut for the sake of it, I tried to play the same video under Plex and VLC on the same machine. In both cases the movie played fine as far as I can tell.

Is there any specific reason for XBMC being slower than than either Plex or VLC (as I underdstand it, they all end up using the same decoders, right?). Is there any hidden settings that could help improving performance in this case?

Thanks in advance.
find quote
Chris! Offline
Donor
Posts: 1,012
Joined: Apr 2010
Reputation: 16
Location: England
Post: #2
I think you're being too general when you say "they all end up using the same decoders" - i'm ery certain it's not as simple as that.

Anyway, what settings have you got on - is hardware acceleration on? (http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Vid...#Playback)

Chris!


Flirc now has a forum: forum.flirc.tv
find quote
WallyJ Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Jul 2011
Reputation: 0
Post: #3
I went into the settings for my linux box running Eden and turned off all hardware acceleration and my files started playing correctly.
find quote