It works, but there are some errors in the log file

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
selectany Offline
Member
Posts: 63
Joined: Jul 2011
Reputation: 0
Location: Bulgaria
Post: #1
I have noticed some pulseaudio related errors in my log file, after playing a DVD disc this morning,
http://pastebin.com/KSiSkbqX

Most important lines:
Code:
...
07:58:49 T:140464433112832 WARNING: could not find codec parameters for /dev/cdrom   # THIS LINE IS SUSPICIOUS, ALSO
...
07:58:51 T:140464078448384  NOTICE: Creating audio device with codec id: 65537, channels: 2, sample rate: 48000, no pass-through
07:58:51 T:140464078448384   ERROR: PulseAudio: Failed to connect context
07:58:51 T:140464078448384   ERROR: PulseAudio: Failed to create context
07:58:51 T:140464078448384   ERROR: Unable to open audio mixer
07:58:51 T:140464441505536  NOTICE:  fps: 25.000000, pwidth: 720, pheight: 576, dwidth: 720, dheight: 540
07:58:51 T:140464441505536  NOTICE: Display resolution ADJUST : HDMI-0: 1920x1080 @ 25.00Hz (17) (weight: 0.000)
...

I have to say that nevertheless audio works.
I have configured my Audio Output to Custom: plughw:1,7. Same for the passthrough. That way sound goes through the HDMI.

Is it possible that these errors are caused from unsuccessful downmixing?


PS: Just to mention that, some DVD discs are played with vibrating and lagging in video signal. No problem with the same DVD content (VIDEO_TS & AUDIO_TS folders) but played from my local hard drive.
(This post was last modified: 2012-07-16 09:24 by selectany.)
find quote