Windows - Subtitle problem (built-in PGS, external ASS)

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
qknet Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Aug 2012
Reputation: 0
Post: #1
Hi you guys,

I installed xbmc only last night and I am basically happy with how it works, except for obvious subtitle issues. When it played bluray remuxed with new added pgs subtitles, the "added" one just kept flashing on and off. The built-in pgs subtitle is fine. I created the PGS by using EasySup and used TsRemux to make the Bluray structure. The new subtitle displayed well in Total MediaTheater and my home Network Tank Player.

I also tried to call for external ass subtitles, but XBMC made them all out of sync.

Since this is my first try with XBMC, so there is a good chance that I did something not right?
find quote
TRaSH Online
Fan
Posts: 653
Joined: Jul 2011
Reputation: 1
Location: Holland, The Netherlands
Post: #2
are you using eden or a nightly ?
if it's eden check this

Windows 7, 64-bit | XBMC Gotham | Aeon Nox | MONEUAL 320B | Intel® Core™ i5 CPU 661 | Sapphire HD 6570 1GB DDR3
Onkyo TX-SR875 | Teufel System 5 THX Cinema 5.1
HP Microserver N40L WHS 2011 8TB
[Image: all-banner@2x.jpg]
find quote
qknet Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Aug 2012
Reputation: 0
Post: #3
It happens in both stable and a nightly versions. But I will try your suggestion. Thank you.
It happens in both stable and a nightly versions. But I will try your suggestion. Thank you.
(This post was last modified: 2012-08-05 04:39 by qknet.)
find quote
TRaSH Online
Fan
Posts: 653
Joined: Jul 2011
Reputation: 1
Location: Holland, The Netherlands
Post: #4
well with the nighly's the subs are completly broken up when using it with blu-ray even the .srt subs,
they are off like 10 minutes,
when switching to eden the same subs work without a problem.
the nighly subs issue is only marked as low-priority perhaps because not much people use subs with blu-ray.
you can find the report here
perhaps it would help if you also give a reply to the TRAK to give it a higher priority.
since the subs got borked with the nightly's i stopped testing the nighly's because it's not useable for my home situation.

Windows 7, 64-bit | XBMC Gotham | Aeon Nox | MONEUAL 320B | Intel® Core™ i5 CPU 661 | Sapphire HD 6570 1GB DDR3
Onkyo TX-SR875 | Teufel System 5 THX Cinema 5.1
HP Microserver N40L WHS 2011 8TB
[Image: all-banner@2x.jpg]
find quote
DoomBot Offline
Member
Posts: 75
Joined: May 2012
Reputation: 0
Post: #5
I hope too see the is problem fixed as well. It should be up there at the top the to do list.
find quote
TRaSH Online
Fan
Posts: 653
Joined: Jul 2011
Reputation: 1
Location: Holland, The Netherlands
Post: #6
well it doesn't seem to be on the top of there todo list,
PGS subs already had issues with all xbmc releases,
but .srt subs did work and i could live with it.
but that got also broken with frodo the subs are like 10 minutes off.

Nightly Builds have subs issues with blu-ray's
TRAK report about .srt subs not working with nightly builds (3 months ago)
TRAK report about PGS subs not working on any xbmc build (12 months ago)

perhaps because not much people use subs or watch full/remux blu-rays (m2ts)
if more people would response here in the topics and on the TRAK perhaps then it would go up in there todo list.

Windows 7, 64-bit | XBMC Gotham | Aeon Nox | MONEUAL 320B | Intel® Core™ i5 CPU 661 | Sapphire HD 6570 1GB DDR3
Onkyo TX-SR875 | Teufel System 5 THX Cinema 5.1
HP Microserver N40L WHS 2011 8TB
[Image: all-banner@2x.jpg]
find quote
DoomBot Offline
Member
Posts: 75
Joined: May 2012
Reputation: 0
Post: #7
Well for people who speak English only there are many movies that need PGS subs for the foreign speaking parts.
That's why this really surprises me that it's not a priority issue.
I'm bringing up the issue over at ffmpeg along with others since it really is on their end.
Hope to see a patch from them and get this thing resolved.

https://ffmpeg.org/trac/ffmpeg/ticket/598

Not that i wrote this ticket up it was someone else i'm just posting down below.

edit:Here's a new ticket opened up... https://ffmpeg.org/trac/ffmpeg/ticket/1722
(This post was last modified: 2012-09-15 15:15 by DoomBot.)
find quote
DoomBot Offline
Member
Posts: 75
Joined: May 2012
Reputation: 0
Post: #8
Ok looks like the patch that was made is for ffplay so it needs to be patched in libffmpeg itself first.
(This post was last modified: 2012-09-15 14:55 by DoomBot.)
find quote