Creating nfo´s...which codec for different sound formats

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
David1977 Offline
Fan
Posts: 542
Joined: Jan 2011
Reputation: 8
Location: Germany
Post: #1
Hi there...

Don´t know if I post this in the correct subforum, but I create my nfo´s for my files for myself. Everything works perfekt. Just one question....

If I use, for example, "dca" as sound codec in a "moviename.nfo" I got displayed "dts" in the skin while zapping through the movies. If I use "ac3" I got "DolbyDigital"....

What do I have to enter if I want XBMC to display DTS-HDMA or Dolby TrueHD in the skin (AEON Nox). What is the codec for that if I create the nfo´s for myself.

Code:
<fileinfo>
        <container></container>    
        <streamdetails>
            <video>
                <codec></codec>
                <aspect></aspect>
                <width></width>    
                <height></height>  
            </video>
            <audio>
                <codec></codec>
                <language></language>
                <channels></channels>
            </audio>
            <subtitle>
                <language></language>    
            </subtitle>
        </streamdetails>
    </fileinfo>

I need the info for what to enter in the

Code:
<audio>...
</audio>

section.

Thanks for help

Greetings
find quote
phil65 Online
Skilled Skinner
Posts: 4,695
Joined: Mar 2009
Reputation: 64
Location: Cologne, Germany
Post: #2
"dtsma"
find quote
David1977 Offline
Fan
Posts: 542
Joined: Jan 2011
Reputation: 8
Location: Germany
Post: #3
Thanks a lot....Wink

and for "Dolby TrueHD"?
find quote
ferl13 Offline
Junior Member
Posts: 11
Joined: Jan 2011
Reputation: 0
Location: Austria
Post: #4
I reply this post as i have a similar problem and I think my question fits to the original subject.
I use the aplication Filminfoorganizer wich uses mediainfo to read the av codecs from file and writes the info into the nfo. But it doesnt seem to use the same typo as xbmc.

A sample looks like this:
<fileinfo>
<streamdetails>
<video>
<codec>AVC</codec>
<framerate>24</framerate>
<aspect>16:9</aspect>
<height>1080</height>
<width>1920</width>
</video>
<audio>
<codec>DTS MA / Core</codec>
<language>German</language>
<channels>6</channels>
</audio>
<mediainfo />
</streamdetails>
</fileinfo>

The only formats which are recognized seem to be AC3 and DTS. Instead of "DTS MA / Core" I also tried "dtsma" but that didnt work too.
Is there a list of available codecs that can be used inside the nfo, so that i can correct the data? Or exist some kind of mapping, so that i could say eg. "DTS MA / Core" should be read as "DTS HD"?
Thanks for any assistance
find quote