Windows - XBMC no Sound in Windows 7

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Raz3rblad3 Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Oct 2012
Reputation: 0
Post: #1
Hi all.

Downloaded XBMC installed it, tested it, loved it. So I decided it is time for me to move on since XBMC is all I need on my pc and uninstalled Winamp.

Now I don't have any sound in XBMC. It is not on mute, I haven't changed any settings. Have tested other apps ( VLC, WMP ) sound works fine.

I have a normal 2.1 Speaker setup so not to much to go into there. THQ runs on my system, but it worked before.

Got Realtec HD on-board sound card.

XBMC Audio Stream is set to Stereo an Audio Output is Analog.

Can anybody please help me.
find quote
baijuxavior Offline
Posting Freak
Posts: 1,552
Joined: Jan 2012
Reputation: 37
Location: India
Post: #2
Check whether audio output device is selected in the xbmc audio settings. Also check Windows volume mixer for xbmc volume level.
find quote
Raz3rblad3 Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Oct 2012
Reputation: 0
Post: #3
Audio output device is set to Analog. Volume is set on full.
find quote
Raz3rblad3 Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Oct 2012
Reputation: 0
Post: #4
Problem solved.

At system settings. Audio output device changed for some reason. Changed it back to default (primary sound driver).

All is well again in the happy land of XBMC.

Big Grin
find quote
qooz Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Dec 2012
Reputation: 0
Post: #5
I have the similar problem, and i tried every single output device, and still no luck! Any other suggestions?
find quote