Mac OS X - Crash on loading

  Thread Rating:
  • 2 Votes - 3.5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Junior Mint Offline
Junior Member
Posts: 36
Joined: Nov 2011
Reputation: 0
Post: #76
So you're still getting the crash with a clean install of XBMC on a new admin user account with all new settings? I assume you don't even have Candelair installed anymore since kextstat showed nothing. It seems very weird to me that XBMC is still crashing. A completely clean install of XBMC shouldn't crash unless there is something wrong with your OS install or a hardware problem with your computer.

Are you getting any other crashes on OS X? Or seeing weird graphics anomalies?

If you install Plex, do you experience the same crash?
(This post was last modified: 2013-06-23 03:41 by Junior Mint.)
find quote
Nemrod Offline
Senior Member
Posts: 247
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #77
No, i'm not using Candelair anymore.

I guess it is the Mac Mini or the Apple Remote, i'm gonna test it with an AHT.

Any anomalies ? No, sometimes when launching XBMC during 1 or 2 seconds, nothing more.

Nemrod
(This post was last modified: 2013-06-23 11:43 by Nemrod.)
find quote
Junior Mint Offline
Junior Member
Posts: 36
Joined: Nov 2011
Reputation: 0
Post: #78
Good idea to run AHT. Also, I suggest you download the combo updater from Apple for your setup. Sounds like you're running OS X 10.6.x, so get the 10.6.8 combo updater and apply that. And I definitely think you should install Plex and try it out because it shares code with XBMC. It would be good to know if Plex crashes when using your Apple Remote.

(2013-06-22 21:34)Nemrod Wrote:  No, i'm not using Candelair anymore.

I guess it is the Mac Mini or the Apple Remote, i'm gonna test it with an AHT.

Any anomalies ? No, sometimes when launching XBMC during 1 or 2 seconds, nothing more.
(This post was last modified: 2013-06-23 03:42 by Junior Mint.)
find quote
Nemrod Offline
Senior Member
Posts: 247
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #79
Lucky me, no problem according to the AHT.

I'm gonna buy another Apple Remote, maybe ...

PLEX ? Why not.

Nemrod
find quote
Nemrod Offline
Senior Member
Posts: 247
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #80
I'm testing PLEX, nothing riht know but it seems that the problem occurs when the machine is idle.

I checked, i don't see what to change here :
[Image: 2z9s.png]

Nemrod
find quote
Junior Mint Offline
Junior Member
Posts: 36
Joined: Nov 2011
Reputation: 0
Post: #81
Those settings are fine. No need to change them.

You say that Plex is fine. Then what problem is happening when idle?

(2013-06-27 17:23)Nemrod Wrote:  I'm testing PLEX, nothing riht know but it seems that the problem occurs when the machine is idle.

I checked, i don't see what to change here :
[Image: 2z9s.png]

Nemrod
find quote
Nemrod Offline
Senior Member
Posts: 247
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #82
For PLEX i need to do more tests.

Yes, when the screen is idle Confused
(This post was last modified: 2013-06-27 21:25 by Nemrod.)
find quote
Junior Mint Offline
Junior Member
Posts: 36
Joined: Nov 2011
Reputation: 0
Post: #83
What are you using for your screensaver?

(2013-06-27 21:04)Nemrod Wrote:  For PLEX i need to do more tests.

Yes, when the screen is idle Confused
find quote
Nemrod Offline
Senior Member
Posts: 247
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #84
One provided by Apple.

So it happen with a screen saver or without, when screen is down.
find quote
Nemrod Offline
Senior Member
Posts: 247
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #85
Hi,

A friend of mine gave me an old Apple Remote.

I tested with :
- Screen saver : 15 mn
- Mac Idle : 1 hour

Still the same problem...

A question, does XBMC works on OS X safe mode ?

Nemrod
(This post was last modified: 2013-07-11 12:48 by Nemrod.)
find quote
Nemrod Offline
Senior Member
Posts: 247
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #86
(2013-06-27 18:05)Junior Mint Wrote:  Those settings are fine. No need to change them.

You say that Plex is fine. Then what problem is happening when idle?

&


(2013-06-27 21:04)Nemrod Wrote:  For PLEX i need to do more tests.

Yes, when the screen is idle Confused

Now that i know how to reproduce the problem, i've tested PLEX. No OS X Crash Report ...
find quote
Junior Mint Offline
Junior Member
Posts: 36
Joined: Nov 2011
Reputation: 0
Post: #87
I believe XBMC should work in Safe Mode. Try it.

Also, make XBMC crash and post the System.log here.
find quote
Nemrod Offline
Senior Member
Posts: 247
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #88
(2013-07-12 22:58)Junior Mint Wrote:  I believe XBMC should work in Safe Mode. Try it.

No it doesn't. When i clic on the icon using the magic trackpad nothing happen, quite nothing. When i use the AR i have a black screen.

(2013-07-12 22:58)Junior Mint Wrote:  Also, make XBMC crash and post the System.log here.

You mean another one ?
find quote
Junior Mint Offline
Junior Member
Posts: 36
Joined: Nov 2011
Reputation: 0
Post: #89
You'll need to connect a mouse and keyboard to your mini and manually launch XBMC. Safe Mode disables the 3rd party remote driver, Candelair.

Re: log. If you don't mind. Make XBMC crash, note the exact time it crashed, and post the System.log here. If you want, you can just copy and paste the log info leading up to the crash (e.g., 2 minutes before) and a little bit afterwards (e.g., 2 minutes).
find quote
Nemrod Offline
Senior Member
Posts: 247
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #90
I did with an Apple Keyboard and a Magic trackpad.

I deleted candelair long ago, then i did a clean install of OS X.

I'll provide you a log this week end Smile

Thanks
Nemrod
find quote
Post Reply