Live TV doesn't work on Openelec [tvheadend server]

  Thread Rating:
  • 5 Votes - 4.6 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
popcornmix Online
Team-Kodi Member
Posts: 2,971
Joined: Feb 2011
Reputation: 70
Post: #421
(2014-04-07 20:12)Jönke Wrote:  No, only live tv has the stutter and not on all channels. Recordings play fine.
Let me know if you need something of me to analyse further...

Could you remove avoid_fix_ts and try:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/3669...tutter.elf

Any different? It's just a guess. If this fails we may need to dump the TV stream.
find quote
Jönke Offline
Fan
Posts: 635
Joined: Oct 2009
Reputation: 2
Post: #422
This start.elf made i worse, picture is jumping and shaking all over the tv.

I´ll removed it and dumped the tv stream from TV 12 and it was stuttering when i watched it live in xbmc, you can get it here
https://www.dropbox.com/sh/tg5q2ljg5q7vi8j/Lj0olFhpFV
This was with no avoid_fix_ts and build# 0408 from today.
find quote
Jönke Offline
Fan
Posts: 635
Joined: Oct 2009
Reputation: 2
Post: #423
Here is another Live-tv with Tvheadend "Gotham for Rpi issue"

I have deinterlacing set to auto and on all channels with deinterlacing the subtitle fails to show up (if set to off subtiltle works)

This is not a new problem but i just now found out what was causing it to show on some channels and not on others.

This is not a problem on my htpc and not a problem in Frodo builds for rpi. (OE 3.2.3)
find quote
popcornmix Online
Team-Kodi Member
Posts: 2,971
Joined: Feb 2011
Reputation: 70
Post: #424
(2014-04-08 19:23)Jönke Wrote:  Here is another Live-tv with Tvheadend "Gotham for Rpi issue"

I have deinterlacing set to auto and on all channels with deinterlacing the subtitle fails to show up (if set to off subtiltle works)

This is not a new problem but i just now found out what was causing it to show on some channels and not on others.

This is not a problem on my htpc and not a problem in Frodo builds for rpi. (OE 3.2.3)

Deinterlace uses more gpu memory, so you may be running out. Can you try increasing gpu_mem?
find quote
Jönke Offline
Fan
Posts: 635
Joined: Oct 2009
Reputation: 2
Post: #425
from 128->256 , no difference

Also noticed if i start a channel with deinterlacing to off i get subtitle and if i change to auto or on the subtitle still works when live tv is running. But if i stop and start again with on/auto the subtitle i gone again.

So toggle deinterlacing setting makes the subtitle work.
find quote
popcornmix Online
Team-Kodi Member
Posts: 2,971
Joined: Feb 2011
Reputation: 70
Post: #426
(2014-04-08 17:24)Jönke Wrote:  I´ll removed it and dumped the tv stream from TV 12 and it was stuttering when i watched it live in xbmc, you can get it here
https://www.dropbox.com/sh/tg5q2ljg5q7vi8j/Lj0olFhpFV
This was with no avoid_fix_ts and build# 0408 from today.

I could play the video/audio which is good. However it looks like the timestamps are already bad by the time they were dumped.
I may need to add some more logging earlier in omxplayer. I'll let you know when the updated logging is available.
find quote
popcornmix Online
Team-Kodi Member
Posts: 2,971
Joined: Feb 2011
Reputation: 70
Post: #427
(2014-04-08 17:24)Jönke Wrote:  I´ll removed it and dumped the tv stream from TV 12 and it was stuttering when i watched it live in xbmc, you can get it here
https://www.dropbox.com/sh/tg5q2ljg5q7vi8j/Lj0olFhpFV
This was with no avoid_fix_ts and build# 0408 from today.

Latest Milhouse build has a new verbose logging option for omxplayer. Can you enable this and capture a log, and it should show what the timestamps look like.
find quote
Jönke Offline
Fan
Posts: 635
Joined: Oct 2009
Reputation: 2
Post: #428
Thanks for looking in to this !

https://www.dropbox.com/sh/tg5q2ljg5q7vi8j/Lj0olFhpFV

Did one more test on discovery channel and it had not smooth pans in live tv, in the scene under water and when the boot goes away

https://www.dropbox.com/sh/tg5q2ljg5q7vi...%20stutter
(This post was last modified: 2014-04-12 16:45 by Jönke.)
find quote
popcornmix Online
Team-Kodi Member
Posts: 2,971
Joined: Feb 2011
Reputation: 70
Post: #429
(2014-04-12 16:31)Jönke Wrote:  Did one more test on discovery channel and it had not smooth pans in live tv, in the scene under water and when the boot goes away

https://www.dropbox.com/sh/tg5q2ljg5q7vi...%20stutter

Just on a quick look at this log, there appear to be 4 chunks of video stream:
16:38:02 - good timestamps
16:38:35 - good timestamps
16:38:53 - good timestamps
16:39:06 - bad timestamps

Can you confirm this log shows 4 different channels, and only the fourth one stuttered?
The first 3 blocks have timeststamps like:
Code:
16:39:02 134.915878 T:2709517392    INFO: Video: dts:3855318466 pts:3855318466 size:10441 (s:1 f:0 d:0 l:0) s:1000 0/0 late:0
16:39:02 134.973053 T:2709517392    INFO: Video: dts:3855358466 pts:3855478466 size:24603 (s:1 f:0 d:0 l:0) s:1000 0/0 late:0
16:39:02 135.033676 T:2709517392    INFO: Video: dts:3855398466 pts:3855398466 size:14141 (s:1 f:0 d:0 l:0) s:1000 0/0 late:0
16:39:02 135.093811 T:2709517392    INFO: Video: dts:3855438466 pts:3855438466 size:11938 (s:1 f:0 d:0 l:0) s:1000 0/0 late:0
16:39:02 135.154831 T:2709517392    INFO: Video: dts:3855478466 pts:3855598466 size:39347 (s:1 f:0 d:0 l:0) s:1000 0/0 late:0

i.e. the dts and pts values are all valid.

The last one looks like:
Code:
16:39:06 139.048340 T:2726294608    INFO: Video: dts:20241494400 pts:-4503599627370496 size:8824 (s:1 f:0 d:0 l:0) s:1000 0/0 late:0
16:39:06 139.057205 T:2726294608    INFO: Video: dts:20241534400 pts:-4503599627370496 size:13976 (s:1 f:0 d:0 l:0) s:1000 0/0 late:0
16:39:06 139.065536 T:2726294608    INFO: Video: dts:20241574400 pts:-4503599627370496 size:8640 (s:1 f:0 d:0 l:0) s:1000 0/0 late:0
16:39:06 139.066895 T:2726294608    INFO: Video: dts:20241614400 pts:-4503599627370496 size:8088 (s:1 f:0 d:0 l:0) s:1000 0/0 late:0
16:39:06 139.071899 T:2726294608    INFO: Video: dts:20241654400 pts:20241774400 size:30333 (s:1 f:0 d:0 l:0) s:1000 0/0 late:0
16:39:06 139.080627 T:2726294608    INFO: Video: dts:20241694400 pts:-4503599627370496 size:6984 (s:1 f:0 d:0 l:0) s:1000 0/0 late:0
16:39:06 139.082779 T:2726294608    INFO: Video: dts:20241734400 pts:-4503599627370496 size:7904 (s:1 f:0 d:0 l:0) s:1000 0/0 late:0
16:39:06 139.086105 T:2726294608    INFO: Video: dts:20241774400 pts:-4503599627370496 size:16552 (s:1 f:0 d:0 l:0) s:1000 0/0 late:0
16:39:06 139.093262 T:2726294608    INFO: Video: dts:20241814400 pts:-4503599627370496 size:8824 (s:1 f:0 d:0 l:0) s:1000 0/0 late:0
16:39:06 139.094803 T:2726294608    INFO: Video: dts:20241854400 pts:-4503599627370496 size:10848 (s:1 f:0 d:0 l:0) s:1000 0/0 late:0

The pts:-4503599627370496 means unknown, and most frames have that.
I'm making the assumption that it is just streams with the large numbers of unknown pts values that are not smooth. Is that right?
find quote
Jönke Offline
Fan
Posts: 635
Joined: Oct 2009
Reputation: 2
Post: #430
Correct, i zapped some channels and it was the last channel that was not smooth ( Discovery channel)
find quote
popcornmix Online
Team-Kodi Member
Posts: 2,971
Joined: Feb 2011
Reputation: 70
Post: #431
Could you try:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/3669...813e3b.tar

which has a fix for the type of timestamps you are encountering.
find quote
Jönke Offline
Fan
Posts: 635
Joined: Oct 2009
Reputation: 2
Post: #432
Thanks ! Yes, looks like it`s working Smile
find quote
popcornmix Online
Team-Kodi Member
Posts: 2,971
Joined: Feb 2011
Reputation: 70
Post: #433
(2014-04-13 13:44)Jönke Wrote:  Thanks ! Yes, looks like it`s working Smile

Great. That change is in newclock3 branch so will be in next Milhouse and miappa builds.
Hopefully if doesn't break any other type of video.
find quote
Jönke Offline
Fan
Posts: 635
Joined: Oct 2009
Reputation: 2
Post: #434
@popcornmix seams like the scaling (0,14) and auto deinterlacing is to much for Rpi with live tv playback.
I see pixels and system freezings from time to time. Do you think this can improve or is the limit reached ?
find quote
Jönke Offline
Fan
Posts: 635
Joined: Oct 2009
Reputation: 2
Post: #435
Hi Popcornmix !
I see the issue with or without scalling setting and did a log here with pixels and freezing in when playing a live tv channel "Sjuan"
Can you please take a look again https://www.dropbox.com/sh/tg5q2ljg5q7vi8j/Lj0olFhpFV
find quote
Post Reply