Mac OS X - No 5.1 sound from AAC or DTS when transcoding to AC3

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
phase700b Offline
Junior Member
Posts: 18
Joined: Aug 2011
Reputation: 0
Post: #61
Anyone check to see if AAC 5.1 is working? I'll check it out myself when I get home.
find quote
phase700b Offline
Junior Member
Posts: 18
Joined: Aug 2011
Reputation: 0
Post: #62
Not what I was expecting. I use a Mac mini with optical audio out. In Frodo, DTS and DD5.1 work fine but AAC 5.1 is 2 channel. Not really a big problem. I installed Gotham. All audio was 2 channel. I looked around in settings. I guess I gave up pretty easy. I restored my userdata folder from a backup, Got my multichannel audio back using Frodo.
find quote
Martijn Offline
Team Kodi
Posts: 11,605
Joined: Jul 2011
Reputation: 167
Location: Dawn of time
Post: #63
did you actually check all the settings and set it to expert?

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forums before posting.
Do NOT e-mail Team-XBMC members asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting, make sure you read this first

For your mediacenter artwork go to
[Image: fanarttv.png]
find quote
phase700b Offline
Junior Member
Posts: 18
Joined: Aug 2011
Reputation: 0
Post: #64
No, I wasn't aware of an expert mode. I just looked at the audio settings. I see a lot more audio settings in Frodo. I guess at some point I enabled expert mode in Frodo or maybe expert mode is new in Gotham?
Thanks for the reply.
find quote
Post Reply