Windows - Channel Switching real slow in XBMC, in ARGUS itself fine. Why?

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
BjornP Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Oct 2013
Reputation: 0
Post: #1
Hi,

I am running an HTPC (Core I5, 8GB internal, 64GB SSD) with XBMC Frodo 12.2, SKIN AEON and have installed the MQ5 expansion.
Most of it is working , besides the TV guide. But that is not the current question.
Thing is that switching a channel may take more than 10 seconds.

If I switch the channel in Argus itself this is done in about 2 seonds. Why?

Bjorn
find quote
Swifty Offline
Fan
Posts: 618
Joined: Nov 2008
Reputation: 5
Post: #2
Known issue with XBMC unfortunately - see the Mediaportal sub section on these forums, margro has posted a build which gives some improvement if you are using windows.
find quote
hick Offline
Senior Member
Posts: 123
Joined: Jan 2011
Reputation: 0
Post: #3
Is it faster in linux (ie Openelec)?[/align]
find quote
teeedubb Offline
Donor
Posts: 2,641
Joined: Mar 2010
Reputation: 62
Location: Down Under
Post: #4
On linux with Mythtv + the latest mythtv add on code channel changes range from 2-4 seconds.

If you mean from a Linux client with argus then I doubt it will be any faster.

My Add-ons, only available for XBMC:
Steam Launcher|Music Party Mode|Reboot2oOS|Triple J Radio
find quote
JasperE Offline
Junior Member
Posts: 11
Joined: Mar 2013
Reputation: 1
Post: #5
I've found that using Margro's XBMC build fixes this issue completely. Get it here and install it over your current XBMC installation.
https://www.scintilla.utwente.nl/~marcel...build.html

Direct download link: http://dl.dropbox.com/u/7249985/xbmc/xbm...margro.exe

Worked for me.
find quote
JesusOnEez Offline
Senior Member
Posts: 182
Joined: Nov 2012
Reputation: 2
Post: #6
I don't know what's been done in Gotham, or whether it's ArgusTV itself, but in the Gotham Beta 3 running whatever the latest Argus version is (2.2.2 I think), channel changes (for HD are about 5 second for the first one and 2-4 seconds thereafter. Massive improvement and puts it in line with MythTV in linux as mentioned above.

Note, my machine is a little i3 1.4GHz, 4GB RAM so way down on the specs of the OP.
find quote
bluechris Offline
Senior Member
Posts: 104
Joined: Jan 2014
Reputation: 0
Location: Athens
Post: #7
I was also fine with latest gotham but since I tried margro builds I'm damn faster now under 1 sec changes witch is near perfect.

There's no substitute for experience
find quote