XBMC v12.2 crashing on OS X 10.9 Mavericks

  Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Martijn Offline
Team Kodi
Posts: 11,575
Joined: Jul 2011
Reputation: 167
Location: Dawn of time
Post: #61
(2013-11-05 10:05)Keljian Wrote:  I'm having issues with the remote in 12.3 testing- there seems to be lag with it responding and sometimes it doesn't respond at all. I get around it with a small keyboard but a fix would be helpful

did/does this also happen in 12.2?

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forums before posting.
Do NOT e-mail Team-XBMC members asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting, make sure you read this first

For your mediacenter artwork go to
[Image: fanarttv.png]
find quote
Keljian Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Jul 2009
Reputation: 0
Post: #62
(2013-11-05 10:15)Martijn Wrote:  
(2013-11-05 10:05)Keljian Wrote:  I'm having issues with the remote in 12.3 testing- there seems to be lag with it responding and sometimes it doesn't respond at all. I get around it with a small keyboard but a fix would be helpful

did/does this also happen in 12.2?

12.2 wouldn't run on Mavericks - so I couldn't test. 12.2 on Mountain lion worked perfectly with the remote.
find quote
kkcci88888 Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Nov 2013
Reputation: 0
Question  RE: XBMC v12.2 crashing on OS X 10.9 Mavericks
Post: #63
(2013-10-30 14:27)winestock Wrote:  
(2013-10-29 09:59)Memphiz Wrote:  We don't sign builds as we have no official signing identity for the XBMC Foundation.

I just downloaded xbmc-20131027-9d75530-Frodo-x86_64.dmg and installed it. Before executing XBMC the first time, I set the 10.9 firewall to 'Allow applications downloaded from: Anywhere'. I then set 'Allow applications downloaded from: Mac App Store and identified developers'. I then don't see 10.9 asking for the firewall requests authorization when I execute XBMC. I do have the 10.9 firewall turned on.

Oops, download from here... http://mirrors.xbmc.org/test-builds/osx/

Thanks for the PPL here... let try /
(This post was last modified: 2013-11-05 13:05 by kkcci88888.)
find quote
Miuku Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Nov 2013
Reputation: 0
Location: European Union
Post: #64
(2013-11-05 10:05)Keljian Wrote:  I'm having issues with the remote in 12.3 testing- there seems to be lag with it responding and sometimes it doesn't respond at all. I get around it with a small keyboard but a fix would be helpful
Disable App Nap functionality in Mavericks, Remote Buddy has the same problem.
find quote
Keljian Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Jul 2009
Reputation: 0
Post: #65
Thanks Miuku - That fixed it.
find quote
volcom45 Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Oct 2013
Reputation: 0
Post: #66
Just to confirm, the 1080P videos that are playing with glitched graphics in any build of XBMC in Mavericks, play just fine in VLAN VLC player outside of XBMC. I downloaded multiple ones that have the issue and they play normal outside of XBMC. Not sure if this helps anything..
find quote
capfuturo Offline
Fan
Posts: 556
Joined: Feb 2013
Reputation: 11
Location: London, UK
Post: #67
Good night fellows,

To those interested, this is just to let you know some good news regarding the audio stutter experienced under XBMC 12.2 and OS X 10.8 Mountain Lion as described here. It has been ironed out completely on XBMC 12.3 test build and 13 (Gotham) running OS X 10.9 Mavericks. Whether it has been a fix within XBMC or OS X remains unknown to me. Just tested on virtual machines the OS X-XBMC combos mentioned, and it is fixed.

Best,

capfuturo


"The world must learn to work together, or finally it will not work at all" - General Eisenhower
find quote
steve1977 Offline
Posting Freak
Posts: 1,970
Joined: Dec 2006
Reputation: 0
Post: #68
I now updated to today's nightly to get things working on Mavericks. Partial success. I can play movies and the mouse also works.

Unfortunately, I am having constant crashes when browsing through movies and shows. Never had this before.

I remember there were some suggestions in the threads what to turn on and off in video and audio settings to prevent the crashing.

Anyone can point me or suggest how to stop the crashes.

Server: Asus Sabertooth Z77 | Intel Core i5 3.4 GHz | 12 GB DDR3 | 256 GB SSD, 40 TB (1 x 4 TB, 6 x 3TB, 9 x 2 TB)
HTPC 1: Apple Mac Mini (mid-2011) | Intel Core i5 2.5 GHz | 4GB DDR3 | 500 GB
HTPC 2: Apple Mac Mini (mid-2007) | Intel Core 2 Duo 2.0 GHz | 4 GB DDR2 | 16 GB SSD
find quote
Martijn Offline
Team Kodi
Posts: 11,575
Joined: Jul 2011
Reputation: 167
Location: Dawn of time
Post: #69
(2013-11-10 07:46)steve1977 Wrote:  I now updated to today's nightly to get things working on Mavericks. Partial success. I can play movies and the mouse also works.

Unfortunately, I am having constant crashes when browsing through movies and shows. Never had this before.

I remember there were some suggestions in the threads what to turn on and off in video and audio settings to prevent the crashing.

Anyone can point me or suggest how to stop the crashes.

Provide us Debug Log and crashlog on pastebin.com so it can be fixed

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forums before posting.
Do NOT e-mail Team-XBMC members asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting, make sure you read this first

For your mediacenter artwork go to
[Image: fanarttv.png]
(This post was last modified: 2013-11-10 16:44 by Martijn.)
find quote
Bansaku Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Nov 2013
Reputation: 0
Post: #70
For anyone still experiencing issues, downgrading to XMBC 11 "Eden" is a good temporary solution. Everything works as it should with no audio or video problems. Tongue
find quote
natzakaria Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Dec 2011
Reputation: 0
Post: #71
Link to grab Eden pls
find quote
thimk Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Nov 2012
Reputation: 0
Post: #72
(2013-11-05 16:46)Miuku Wrote:  
(2013-11-05 10:05)Keljian Wrote:  I'm having issues with the remote in 12.3 testing- there seems to be lag with it responding and sometimes it doesn't respond at all. I get around it with a small keyboard but a fix would be helpful
Disable App Nap functionality in Mavericks, Remote Buddy has the same problem.

Excuse me, but what IS App Nap? [for us from outside US, who don't get the jargon]
find quote
Ned Scott Offline
Team-Kodi Wiki Guy
Posts: 21,152
Joined: Jan 2011
Reputation: 276
Location: Arizona, USA
Post: #73
(2013-11-20 02:11)thimk Wrote:  
(2013-11-05 16:46)Miuku Wrote:  
(2013-11-05 10:05)Keljian Wrote:  I'm having issues with the remote in 12.3 testing- there seems to be lag with it responding and sometimes it doesn't respond at all. I get around it with a small keyboard but a fix would be helpful
Disable App Nap functionality in Mavericks, Remote Buddy has the same problem.

Excuse me, but what IS App Nap? [for us from outside US, who don't get the jargon]

http://reviews.cnet.com/8301-13727_7-576...mavericks/

You can make easy links to the XBMC wiki using double brackets around common XBMC words: [[debug log]] = debug log, [[Video library]] = Video library, [[SMB]] = SMB , [[userdata]] = userdata, etc
find quote
dvandriesen Offline
Member
Posts: 59
Joined: Nov 2012
Reputation: 0
Post: #74
I am using the latest build and it seems to be working perfectly thank you.
find quote
volcom45 Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Oct 2013
Reputation: 0
Post: #75
I'm still having odd graphics issues on certain 1080p streaming in the latest nightly builds on osx Mavericks, or any build for that matter. I know Apple is readying an update to Mavericks and I'm hoping this is their fault and it gets resolved because I never had this issue prior to Mavericks.
find quote
Post Reply