No channel icons on frontends

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
kbaggen Offline
Member
Posts: 55
Joined: Apr 2005
Reputation: 0
Post: #16
Update, got logos on win7 + gotham 13.0, but not the other machine (win7 + Gotham 13.1 now also tested 13.0 and some margos PVR builds), both connecting to same machine w. mythbuntu 14.04! So anyone knowa what to check for?
find quote
Bitboy Offline
Junior Member
Posts: 23
Joined: Dec 2013
Reputation: 2
Location: Germany
Post: #17
Hey Guys,

i played a bit around and had a look into the mysql database (SELECT *
FROM `channel`
WHERE `channel`.`icon` != ''
ORDER BY `channel`.`icon` ASC
LIMIT 0 , 30). what i noticed was, as of version 0.27 mythtv stores only the filename in the database, older versions store the complete path. I edited one entry and tada, the icon is shown in xbmc (a local installation on the myth-server + an installation on windows 7 and tomorrow i'll try with pi).

But currently i have no idea how to fix, manually updating the database isn't a properly solution for future.
find quote
janbar Offline
Senior Member
Posts: 280
Joined: Sep 2012
Reputation: 16
Location: France
Post: #18
Hi all,

It could be a an issue from your configuration:
Try this url with your backend: http://hostname:6544/Guide/GetChannelIcon?ChanId=1001 , specifying an existing chan ID.

If you haven't response with the icon, then you have to reconfigure your channels using Myth setup.
Migrating from 0.26 to 0.27 breaks the icon urls. Since 0.27 the icon path field (in DB) cannot use full path:

/home/mythtv/.mythtv/channels/cinaps.jpg is bad
cinaps.jpg is good

Since and after 0.27 all channel icons are stored in a dedicated folder. So
it requires to setup channel icons again.

Regards

EDIT: Also delete all icons files with size 0 in the addon data folder:
Linux = ~/.xbmc/userdata/addon_data/pvr.mythtv/cache/channels/
OSX = ~/Library/Application Support/XBMC/userdata/addon_data/pvr.mythtv/cache/channels/
(This post was last modified: 2014-06-28 13:09 by janbar.)
find quote
Bitboy Offline
Junior Member
Posts: 23
Joined: Dec 2013
Reputation: 2
Location: Germany
Post: #19
Hi again,

maybe i found a solution.
Try the following. First find the directory in which the channel icons are stored on your backend, usually this should be /home/mythtv/.mythtv/channels.

Start your Backend-Setup and create a new Storagegroup called ChannelIcons and enter the path with the icons.

Delete all downloaded Icons on the client.

EDIT:
After that the link http://hostname:6544/Guide/GetChannelIcon?ChanId=1001 is working. Please note that NOW only the filename should be stored in the Database. Also Mythtv downloads only Icons from Channels which are "activated/visible" other ChanIDs won't work.
(This post was last modified: 2014-06-28 13:29 by Bitboy.)
find quote
nickr Online
Donor
Posts: 7,522
Joined: May 2009
Reputation: 128
Location: Christchurch NZ
Post: #20
I think the reason that the full path is no longer stored is that the full path is not required or wanted when using storage groups. In fact that's one of the reasons for SGs. Good spotting though, I will set this up on my backend and test.

If I have helped you or increased your knowledge, click the plus button and increase my reputation :)
find quote
allan87 Offline
Fan
Posts: 317
Joined: Jun 2013
Reputation: 1
Post: #21
(2014-06-28 13:09)Bitboy Wrote:  Try the following. First find the directory in which the channel icons are stored on your backend, usually this should be /home/mythtv/.mythtv/channels.

Start your Backend-Setup and create a new Storagegroup called ChannelIcons and enter the path with the icons.

Delete all downloaded Icons on the client.
thanks so much. This worked perfectly, fixing the problem on both xbmc and mythweb.
find quote
Post Reply