Mac OS X - Unable to add SMB share as a source

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
whatUwant Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Apr 2013
Reputation: 0
Question  Unable to add SMB share as a source
Post: #1
instant "Operation timed out"
xbmc-13.0-Gotham_alpha9-x86_64 running on OS X 10.9 Mavericks
Code:
22:23:11 T:4438045456   DEBUG: ------ Window Init (Pointer.xml) ------
22:23:12 T:4438045456   DEBUG: ProcessMouse: trying mouse action leftclick
22:23:12 T:4438045456   DEBUG: OpenDir - Using authentication url smb://username:password@192.168.1.216/movies
22:23:12 T:4438045456   ERROR: SMBDirectory->GetDirectory: Unable to open directory : 'smb://username:password@192.168.1.216/movies'
                                            unix_err:'3c' error : 'Operation timed out'
XBMC 12.2 for Windows can add the same SMB share as a source without any trouble.
(This post was last modified: 2013-11-19 14:01 by whatUwant.)
find quote
wgstarks Online
Posting Freak
Posts: 1,053
Joined: Jun 2013
Reputation: 7
Location: North Carolina, USA
Post: #2
Why don't you have a look at this thread. Especially the last 2 or 3 pages. It may help you out.

[Image: all-thin-banner.jpg]
MacMini5,2 HTPC (Gotham 13.2/Aeon Nox Redux 5.1.5/MacOSX 10.8.5)/Onkyo TXNR609/Panny65VT30
find quote
whatUwant Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Apr 2013
Reputation: 0
Post: #3
(2013-11-18 22:39)wgstarks Wrote:  Why don't you have a look at this thread. Especially the last 2 or 3 pages. It may help you out.
The thread is about Mac OS X 10.9 (Mavericks) being used as an SMB Server.
My problem is XBMC running on OS X Mavericks being unable to connect to a SMB share.
find quote
wgstarks Online
Posting Freak
Posts: 1,053
Joined: Jun 2013
Reputation: 7
Location: North Carolina, USA
Post: #4
Yes. I understand this. Quite a few solutions are discussed there. Server and client. Just thought some of them might help you as well.

[Image: all-thin-banner.jpg]
MacMini5,2 HTPC (Gotham 13.2/Aeon Nox Redux 5.1.5/MacOSX 10.8.5)/Onkyo TXNR609/Panny65VT30
find quote
whatUwant Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Apr 2013
Reputation: 0
Post: #5
So I have to switch from SMB to NFS?
I was hoping that maybe this SMB problem could be be fixed.
find quote
wgstarks Online
Posting Freak
Posts: 1,053
Joined: Jun 2013
Reputation: 7
Location: North Carolina, USA
Post: #6
That was one solution. There was also a link to an article which included the unix command to force mavericks to use smb1 which may work. I'm sure at some point Frodo will be updated to be compatible with the new SMB protocols being released by Apple. The Gotham nightly builds are reported to already be compatible, but they're still in beta so likely have other issues.

[Image: all-thin-banner.jpg]
MacMini5,2 HTPC (Gotham 13.2/Aeon Nox Redux 5.1.5/MacOSX 10.8.5)/Onkyo TXNR609/Panny65VT30
find quote
whatUwant Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Apr 2013
Reputation: 0
Post: #7
I solved my problem by changing the value of

[HKeyLocalMachine\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters\Size]

from 1 to 3 on the Windows 7 samba server.

This solution was accidentally found here http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid...pid1060307
I hope it helps those who have the same problem.
(This post was last modified: 2014-08-03 09:46 by whatUwant.)
find quote