Cannot record due to restrictions

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
benonmsn Offline
Junior Member
Posts: 12
Joined: Dec 2013
Reputation: 0
Post: #16
(2013-12-13 15:37)Jelly bean Wrote:  MP crashing system is odd it is very stable. I've been using it for over a year. This sounds like a hardware issue. You're not using a cheap kworld tuner are you?

So far I have not had any issues with it other then MP not being able to finish a scan- its a new system, not much on it. AMD FM2 A10-6800, Nvidia 640, MSI A85 mobo, SATA 6gb drives in RAID 5 for the storage, 3 Hauppauge 2250's, 800w power supply, case is open - its not hot.

I have been using it all day with BTV, I had it recording 5 analog channels (basic cable) and 1 HD channel from the set top box at the same time for 4 hours, while watching a movie - no issues.
(This post was last modified: 2013-12-13 15:47 by benonmsn.)
find quote
Jelly bean Offline
Junior Member
Posts: 6
Joined: Oct 2014
Reputation: 0
Post: #17
Sounds like a good system but I'm not sure about running 3 tuners. MP was probably trying to scan all three tuners simultaneously.

Using Tapatalk
find quote
benonmsn Offline
Junior Member
Posts: 12
Joined: Dec 2013
Reputation: 0
Post: #18
(2013-12-13 15:59)Jelly bean Wrote:  Sounds like a good system but I'm not sure about running 3 tuners. MP was probably trying to scan all three tuners simultaneously.

It was actually just scanning one input on one tuner, you have to select which one will scan. I tried a different card the 2nd time with same result.

Also 16gb ram, win 7 x64
(This post was last modified: 2013-12-13 16:13 by benonmsn.)
find quote
Jelly bean Offline
Junior Member
Posts: 6
Joined: Oct 2014
Reputation: 0
Post: #19
I still think media portal would be your best solution for seamless integration with xbmc but I'm running out of ideas. You could try disabling all but 1 of the tuners in hardware manager and try configuring them one at a time with tv server. Your system sounds stable and I know the tuner is compatible with media portal I have almost the same setup except running just using just 1 tuner. You might try to checking in the media portal wiki page for info.

Using Tapatalk
find quote
Post Reply