Linux - [HOW TO] XBMC Linux on Geniatech Devices incl. Gotham Builds

  Thread Rating:
  • 3 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
raymw Online
Member
Posts: 56
Joined: Jul 2013
Reputation: 0
Location: Rayong, Thailand
Post: #706
Just a salient question, what is special and better with the OpenElec port build ?? This is I assume for using it with our ATV1200 and 520 boxes ??

Other than no support for Broadcom WiFi, and the less important inability to use the Confluence 7 Icons tweak, I really find the Linux Gotham 13.1 latest build with true 1080 res superb and pretty stable. So thus my question about OpenElec as I am of course just curious about it.

Will this new compiled OpenElec build for are prepping be for Linux XBMC Auxbox? If so I will of course give it a try on a spare ATV 1200 and 520 box and put it through it's paces. That will also maybe help test it for you if needed..

Cheers
Raymw
find quote
redi Offline
Senior Member
Posts: 128
Joined: Sep 2004
Reputation: 0
Post: #707
agree with the masses here, the latest 1080p linux build on the first page is incredible. everything just works. I stick with the amber skin and all the unneeded menus disabled. super fast and easy to use.

i'm still finding icefilms feeds that have the video freeze at the 10 min mark, but it seems many other people are finding the same issue, and that's an addon issue not an issue with this build.

i've been slowly converting everyone over to xbmc and i'm recommending the atv 520(e) and this linux build, provided that they have an ethernet connection to use. wifi is the only thing missing.

i'm interested to hear about the benefits of openelec though.
(This post was last modified: 2014-07-22 03:17 by redi.)
find quote
lexi81 Offline
Junior Member
Posts: 10
Joined: Apr 2014
Reputation: 0
Post: #708
anyone having audio-sync issues when using spdif output? My audio is 250ms ahead of video....
find quote
AuXBoX Offline
Fan
Posts: 411
Joined: Mar 2009
Reputation: 8
Post: #709
@lexi81

I think its an issue with gotham, it happens to me on xbmcubuntu if i set refresh rate to auto adjust

Just set all videos to 250ms ahead and all is ok

+ REP if I Help
find quote
theINSKIP Offline
Junior Member
Posts: 42
Joined: Jan 2013
Reputation: 0
Post: #710
Hi

I have just upgraded my ATV1200 from linux 12.3 to 13.1 using the 1st link on the 1st page.

I am now having trouble accessing my SMB shares from my NAS. It will not play a film off the NAS and when i try and go through the file system to re-add the shares it takes a LONG time to move from screen to screen. Should i remove the shares and re-add them one by one ?

Also, how do you cache/buffer from an external SD card ?

EDIT - After a few reboots the shares are now working again and the whole thing is running a bit smoother. Would still like to know about cache/buffering to an external source ? Is it a case of pluging a class 10 card into the machine and Gotham places the cache on the best possible source ?
(This post was last modified: Today 14:44 by theINSKIP.)
find quote
AccordXTC Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Mar 2014
Reputation: 0
Post: #711
I wouldn't mind know as well how to cache from SD card. Thanks
find quote
Post Reply