Poster/fanart on remote share vs local

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
my4keys82 Offline
Junior Member
Posts: 15
Joined: Jun 2008
Reputation: 0
Post: #1
Hi, I wonder if someone could advise me on poster and fanart support under windows.

I have a windows samba server with movies on. Each movie is in it's own folder with the following file naming conventions:

/movies/FilmNameA/FilmNameA (year).mkv
/movies/FilmNameA/FilmNameA (year).nfo
/movies/FilmNameA/FilmNameA (year)-poster.jpg
/movies/FilmNameA/FilmNameA (year)-fanart.jpg

/movies/FilmNameB/ etc...

If I add smb://IP_ADDRESS/movies as a network share via samba then the movie posters and fanart don't show up. If I map the samba share as a drive letter and add this then the fanart and posters do show. So I guess XBMC wants to treat remote shares differently for optimization reasons maybe?

Is there a way I can force XBMC to use the posters and fanart from the samba share?
find quote
Kib Offline
Team-Kodi Server Dude
Posts: 3,383
Joined: Jan 2010
Reputation: 53
Location: NL
Post: #2
As far as i know it should show poster and fanart from rremote shares.

Neon skin - v3.0.8 now available for XBMC 13.x (Gotham)
find quote
ricarva Offline
Junior Member
Posts: 14
Joined: Nov 2012
Reputation: 0
Post: #3
Any update on this? I think I'm seeing the same behaviour...
find quote
Cranial Offline
Fan
Posts: 740
Joined: Aug 2008
Reputation: 3
Location: Sydney, Australia
Post: #4
Not a windows guy, but what app is adding the movie images etc? Perhaps file permission issues showing up under smb?

If I have helped you in any way, please forgive me, it was entirely accidental.
find quote
parslej Offline
Member
Posts: 93
Joined: Aug 2011
Reputation: 4
Post: #5
Same for me tried everything and same issue as author of this thread:

SMB://path_to_poster -> doesnt work

Mapping share as eg Z: letter and putting

z:\path_to_poster -> works well


Can not be permission issue (same share mapped as Z: drive works) - then what's wrong ??


** EDIT **
Got some sucess re this actually
Thanks this: http://xbmc-commander.com/page2/page9/page9.html

Ive added pswd info to passwords.xml and seems starting working!

Than looks that pswd is not passed from source to thoubnails ?
(This post was last modified: 2014-03-01 02:13 by parslej.)
find quote
Milhouse Offline
Team-Kodi Member
Posts: 3,813
Joined: Jan 2011
Reputation: 89
Post: #6
Doubtful that anyone can really help unless someone provides a debug log while scraping and/or browsing your library.

Texture Cache Maintenance Utility: Preload your texture cache for optimal UI performance. Remotely manage media libraries. Purge unused artwork to free up space. Find missing media. Configurable QA check to highlight metadata issues. Aid in diagnosis of library and cache related problems.
find quote