[MOD] reFocus light for Raspberry Pi

  Thread Rating:
  • 6 Votes - 2.67 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
mikeb93 Offline
Junior Member
Posts: 34
Joined: Oct 2013
Reputation: 0
Post: #166
[Image: zLmMTbQ.png]

After your update I still experience this problem you see in the screenshot above.

No view will picture the fanart. It's just showing nothing at all.
and since the update, the adjacent Shows picture the poster or something like that instead.

I am using the latest helix milhouse build. maybe there is something in there causing this...

speaking of helix: when playing a video file, navigating to the audio and subtitles settings doesn't show anything.

[Image: all-thin-banner@2x.jpg]
find quote
Reynald Offline
Fan
Posts: 714
Joined: Feb 2014
Reputation: 4
Post: #167
Without change all, something temporary replacement, has to wait for the skinner will have changes its code, you can put this. change
replace the code line 69 and 107 into viewGallery.xml

with this code:
<texture background="true">$VAR[view_Landscape.Thumb]</texture>


But I think Helix is not entirely consistent, steady prefer gotham 13.1
(This post was last modified: 2014-06-23 19:10 by Reynald.)
find quote
mikeb93 Offline
Junior Member
Posts: 34
Joined: Oct 2013
Reputation: 0
Post: #168
I don't mind to change the code myself. Smile Thanks for the tip, Reynald

[Image: all-thin-banner@2x.jpg]
find quote
freem@n Offline
Senior Member
Posts: 148
Joined: Apr 2013
Reputation: 5
Post: #169
(2014-06-23 18:54)Reynald Wrote:  Without change all, something temporary replacement, has to wait for the skinner will have changes its code, you can put this. change
replace the code line 69 and 107 into viewGallery.xml
with this code:
<texture background="true">$VAR[view_Landscape.Thumb]</texture>

thanks mate. :)

@mikeb93: the next update which addresses the gallery view problems you experienced is already in the pipe, but before I publish the code I want to tweak a couple of things. expect this to be ready for prime time tomorrow. just install my repository which I mentioned in my last post and you will be prompted to update your skin as soon as the update arrives ;-)

EDIT: the first post is now updated and contains the new repository.zip-file

[Image: all-thin-banner.jpg]
HTPC OpenELEC 4.0.x - Xperience1080+
RPi XBian 1.0 RC2 - reFocus light “Raspberry Pi Edition“
(This post was last modified: 2014-06-24 11:37 by freem@n.)
find quote
mikeb93 Offline
Junior Member
Posts: 34
Joined: Oct 2013
Reputation: 0
Post: #170
(2014-06-23 22:14)freem@n Wrote:  @mikeb93: the next update which addresses the gallery view problems you experienced is already in the pipe, but before I publish the code I want to tweak a couple of things. expect this to be ready for prime time tomorrow. just install my repository which I mentioned in my last post and you will be prompted to update your skin as soon as the update arrives ;-)

EDIT: the first post is now updated and contains the new repository.zip-file

I already added your repository Smile
Thanks

a little off topic: anyone knows how i could map a key with the OSD? I tried to map the yellow remote control key to "OSD" but with this mapping the controls for pause, skip (etc..) pops up instead...

[Image: all-thin-banner@2x.jpg]
find quote
freem@n Offline
Senior Member
Posts: 148
Joined: Apr 2013
Reputation: 5
Post: #171
(2014-06-24 11:51)mikeb93 Wrote:  a little off topic: anyone knows how i could map a key with the OSD? I tried to map the yellow remote control key to "OSD" but with this mapping the controls for pause, skip (etc..) pops up instead...

this is correct. GUI=on screen controls (play, pause, ff, rw, ...)
if you want the FullscreenInfo overlay you have to map "info" to your yellow remote button.

[Image: all-thin-banner.jpg]
HTPC OpenELEC 4.0.x - Xperience1080+
RPi XBian 1.0 RC2 - reFocus light “Raspberry Pi Edition“
find quote
mikeb93 Offline
Junior Member
Posts: 34
Joined: Oct 2013
Reputation: 0
Post: #172
(2014-06-24 13:44)freem@n Wrote:  this is correct. GUI=on screen controls (play, pause, ff, rw, ...)
if you want the FullscreenInfo overlay you have to map "info" to your yellow remote button.

Still not working, opens up the music library ...

didn't close the "remote" tag.... now it's working

[Image: all-thin-banner@2x.jpg]
(This post was last modified: 2014-06-24 18:16 by mikeb93.)
find quote
dynamic2 Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Mar 2014
Reputation: 0
Post: #173
Hi, is iT possible for when loading pages now it says "working" . . . This be like a percent % counter?
find quote
webstar Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Jun 2014
Reputation: 0
Post: #174
Great skin. Looking beautifl and I'm gonna use it.

I know this is an issue of the origin reFocus Big theme... but have you planned supporting mouse controls? I have a customized media center with a touchscreen control but it does not work with this skin.
  • Mouse on home screen has an offset to the top
  • Mouse on other screens is on the right position but the elements are not clickable

Any plans for that? Or any clues what to change? Will you accept pull requests to get it rigt?

I have also some delays:
  • booting the media center. Its black for 20 seconds. Possible to show a loading image?
  • Blue background with lights needs 2secs on every new window
find quote
mikeb93 Offline
Junior Member
Posts: 34
Joined: Oct 2013
Reputation: 0
Post: #175
(2014-06-30 12:07)webstar Wrote:  
  • Blue background with lights needs 2secs on every new window

Yeah, noticed this, too. Is there any way to make the background image any "lighter". Or even just set the background to a solid blue color as an option?

[Image: all-thin-banner@2x.jpg]
find quote
freem@n Offline
Senior Member
Posts: 148
Joined: Apr 2013
Reputation: 5
Post: #176
(2014-06-30 18:32)mikeb93 Wrote:  
(2014-06-30 12:07)webstar Wrote:  
  • Blue background with lights needs 2secs on every new window

Yeah, noticed this, too. Is there any way to make the background image any "lighter". Or even just set the background to a solid blue color as an option?

I've made an optimized jpg version of the background image (default theme) a few weeks ago. however I haven't had the time to test it and compare it to the background.png. Moreover I haven't noticed this behaviour on my raspberry pi, so it may be an issue with your specific platform.
I can look into it when I'm back at home next weekend.

[Image: all-thin-banner.jpg]
HTPC OpenELEC 4.0.x - Xperience1080+
RPi XBian 1.0 RC2 - reFocus light “Raspberry Pi Edition“
find quote
Dimitriss Offline
Junior Member
Posts: 35
Joined: Jan 2014
Reputation: 0
Post: #177
Most of the images are taken directly from refocus big and are very large in size, these can be compressed using panda without any significant drop in quality. Maybe when fanaart overlay is disabled the background could use a jpg instead of a transparent png that can't be compressed.
(This post was last modified: 2014-07-03 10:30 by Dimitriss.)
find quote
spjonez Offline
Senior Member
Posts: 108
Joined: Dec 2012
Reputation: 3
Post: #178
If you need transparency, this is a great online compression tool for PNG's: tinypng.com

background.png (blue) compresses from 1.3MB to 492kb. JPG would probably go even lower.

The original author may have used high resolutions since you can flip the GUI from 720p to 1080p in some distributions.
(This post was last modified: 2014-07-11 17:31 by spjonez.)
find quote
Post Reply