NFS issues continue with Gotham beta 2

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
bossanova808 Offline
Donor
Posts: 2,205
Joined: Sep 2009
Reputation: 33
Location: Melbourne, Australia
Post: #136
Yep, you're confused. Read above again.

My XBMC stuff:
find quote
garretn Offline
Member
Posts: 77
Joined: Oct 2010
Reputation: 3
Post: #137
Nah. As long as Gotham works again, I'm good. Wink
find quote
bossanova808 Offline
Donor
Posts: 2,205
Joined: Sep 2009
Reputation: 33
Location: Melbourne, Australia
Post: #138
Installed it on my master htpc now (beta3 plus this DLL) ... Running sweet....

My XBMC stuff:
find quote
majorsl Offline
Junior Member
Posts: 44
Joined: Dec 2012
Reputation: 0
Post: #139
Fixed or not, I'm much more concerned with comments about the removal of NFS in Windows XBMC down the road. I too notice a difference in performance over SMB.
find quote
patseguin Online
Donor
Posts: 1,399
Joined: Jan 2012
Reputation: 8
Post: #140
Thanks Bossa, that why I've been questioning using NFS over on OE and so e guy just said there's no difference and to just use SMB.

Server: Synology Diskstation 1511+ with 8x 3TB drives and DSM 5.0
Main HTPC: Home built Intel core i3, 8GB RAM, Corsair 128GB SSD, nVidia 630GTX, Rii micro keyboard remote, Pioneer VSX-53, Panasonic VT30 65" 3D TV, OpenElec 4.1.2
Bedroom HTPC: Zotac-ID 41 8GB RAM, 128GB SSD, Rii micro keyboard remote, Samsung HW-E550, Sony Google TV, OpenElec 4.1.2
find quote
bossanova808 Offline
Donor
Posts: 2,205
Joined: Sep 2009
Reputation: 33
Location: Melbourne, Australia
Post: #141
@majorsl it's in it's working and I am sure we'll do our best to keep it so as long as it is feasible

@patseguin it's not hard to test it for yourself. Just try copying one big file and a bunch of very small ones and measure

My XBMC stuff:
find quote
patseguin Online
Donor
Posts: 1,399
Joined: Jan 2012
Reputation: 8
Post: #142
Yep thanks Bossa. All my sources are now NFS. I run OpenElec so I'll only need that dll if I run it on my PC.

Server: Synology Diskstation 1511+ with 8x 3TB drives and DSM 5.0
Main HTPC: Home built Intel core i3, 8GB RAM, Corsair 128GB SSD, nVidia 630GTX, Rii micro keyboard remote, Pioneer VSX-53, Panasonic VT30 65" 3D TV, OpenElec 4.1.2
Bedroom HTPC: Zotac-ID 41 8GB RAM, 128GB SSD, Rii micro keyboard remote, Samsung HW-E550, Sony Google TV, OpenElec 4.1.2
find quote
gibxxi Offline
Fan
Posts: 377
Joined: Oct 2011
Reputation: 4
Post: #143
It's not only for playing HD content where NFS has an edge though. If like me, you have to segregate access to your multimedia share to deny WMP / Explorer the opportunity to ruin all your album artwork, NFS makes a handy alternative method to access the share. Also, scraping benefits from the speed boost as well as viewing remote playlist content prior to playing from that list, etc, etc.

[Image: all-thin-fanart@2x.jpg]
DT: Intel Core-i7 - 4770K / Nvidia GTX-770 | HTPC: Intel Core-i5 - 4670K / Nvidia GTX-750 Ti
TV: Sony KDL-40EX524 | AVR: Onkyo TX-NR515 | SPK: 2x Pioneer CS-7070 / 3x Tannoy F1 Custom
find quote
patseguin Online
Donor
Posts: 1,399
Joined: Jan 2012
Reputation: 8
Post: #144
Odd thing is that I use MySQL and I added my sources on my main htpc. I cleaned the library on my bedroom PC and no media would play. I had to add sources and scrape again. I thought the whole with SQL was only having to scrape on one machine.

Server: Synology Diskstation 1511+ with 8x 3TB drives and DSM 5.0
Main HTPC: Home built Intel core i3, 8GB RAM, Corsair 128GB SSD, nVidia 630GTX, Rii micro keyboard remote, Pioneer VSX-53, Panasonic VT30 65" 3D TV, OpenElec 4.1.2
Bedroom HTPC: Zotac-ID 41 8GB RAM, 128GB SSD, Rii micro keyboard remote, Samsung HW-E550, Sony Google TV, OpenElec 4.1.2
find quote
bossanova808 Offline
Donor
Posts: 2,205
Joined: Sep 2009
Reputation: 33
Location: Melbourne, Australia
Post: #145
The paths need to be identical on each machine

My XBMC stuff:
find quote
majorsl Offline
Junior Member
Posts: 44
Joined: Dec 2012
Reputation: 0
Post: #146
^ that's a good reason for NFS too. Lots of us run mixed environments. While OS X does have SMB, Apple is notorious for breaking their own implementation of it and I just don't even trust it anymore (one other reason I use NFS).
find quote
patseguin Online
Donor
Posts: 1,399
Joined: Jan 2012
Reputation: 8
Post: #147
Is the NFS fix incorporated into beta 4?

Server: Synology Diskstation 1511+ with 8x 3TB drives and DSM 5.0
Main HTPC: Home built Intel core i3, 8GB RAM, Corsair 128GB SSD, nVidia 630GTX, Rii micro keyboard remote, Pioneer VSX-53, Panasonic VT30 65" 3D TV, OpenElec 4.1.2
Bedroom HTPC: Zotac-ID 41 8GB RAM, 128GB SSD, Rii micro keyboard remote, Samsung HW-E550, Sony Google TV, OpenElec 4.1.2
find quote
bossanova808 Offline
Donor
Posts: 2,205
Joined: Sep 2009
Reputation: 33
Location: Melbourne, Australia
Post: #148
Yes

My XBMC stuff:
find quote
Post Reply