Frodo & Gotham Linux Builds for Amlogic M3 Devices

  Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
dlxs84 Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Mar 2014
Reputation: 0
Post: #211
@matt77303

Are you using an MX2 or M3 box? As I have noticed this issue with my MX on wireless - XBMC loads before it is connected and therefore the XBMC.org repository is always empty for me. I've asked the question a couple of times and not go an answer. It works fine on my older gbox midnight 2.2 though - with the builds from this thread using network manager and wireless, presumably because it takes a couple of seconds longer to load or because of the different kernel?. I'm looking for a way to delay the startup so it has time to load and connect. I think you can enter a sleep command in on the start-up files but not 100% on that. If I find the answer I'll let you know.

Thanks
find quote
peleep Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Jul 2014
Reputation: 0
Post: #212
heh everyone.

Just loaded M3_LINUX-GBOX-update-20140525.zip onto my M3 G-Box Midnight 2.2.

It was previously running Frodo using the J1NX instal. This was smooth, but a bit clunky.

I must say the M3_LINUX-GBOX-update-20140525.zip version installed fully trouble free. It took about 5 minutes in total after the toothpick method.

It is a clean install however, so therefore i had to reinstall my usually stuff...

Fusion, Mashup, Navi-X, Icefilms etc. I also re-added connection to my local NAS SMB, added advanced.xml (using XBMC file editor) file to enable connection to MySQL database for my movies.

Running on a wired ethernet connection, this Gotham runs beautifully smooth, 1080P, and not obviously clunky compared to the J1NX Frodo version. I would defo recommend adding this to your Midnight 2.2.

Many thanks!!!
find quote
matt77303 Offline
Fan
Posts: 357
Joined: Dec 2011
Reputation: 6
Post: #213
(2014-07-07 11:32)dlxs84 Wrote:  @matt77303

Are you using an MX2 or M3 box? As I have noticed this issue with my MX on wireless - XBMC loads before it is connected and therefore the XBMC.org repository is always empty for me. I've asked the question a couple of times and not go an answer. It works fine on my older gbox midnight 2.2 though - with the builds from this thread using network manager and wireless, presumably because it takes a couple of seconds longer to load or because of the different kernel?. I'm looking for a way to delay the startup so it has time to load and connect. I think you can enter a sleep command in on the start-up files but not 100% on that. If I find the answer I'll let you know.

Thanks

sorry for the delay in replying.

Im running a gbox midnight rev 2.2. i gave up trying to get the wireless working. It was always flakey at best anyway.

Just used a home plug to give it wired network. perfect.

Now if only i could get airplay video working on it it would be perfect.

Matt

CPU - AMD Athlon™ II X2 Dual-Core 3.4Ghz
MB - ASUS M5A78L-M/USB3, Nvidia 610 2GB
RAM - 4GB DDR3 Dual-Channel
OS - XBMC Frodo
TV - Panasonic TX-P50S21B
Home Cinema - Pioneer VSX-S300 5.1
Remote - Harmony one
find quote
momokabbaj Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Mar 2014
Reputation: 0
Post: #214
Same here, I'm on my toes for airplay
find quote
matt77303 Offline
Fan
Posts: 357
Joined: Dec 2011
Reputation: 6
Post: #215
airplay audio works on mine, just not video.

I think the key to it is upgrading it to 13.1 final not beta as airplay was broke on my linux install of 13.1 beta but works on the final

Matt

CPU - AMD Athlon™ II X2 Dual-Core 3.4Ghz
MB - ASUS M5A78L-M/USB3, Nvidia 610 2GB
RAM - 4GB DDR3 Dual-Channel
OS - XBMC Frodo
TV - Panasonic TX-P50S21B
Home Cinema - Pioneer VSX-S300 5.1
Remote - Harmony one
find quote
momokabbaj Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Mar 2014
Reputation: 0
Post: #216
Is any other build in the works. Should i hold my breath for a 13.1 dhead build or just pass?
Thanks for your updates folks
find quote
matt77303 Offline
Fan
Posts: 357
Joined: Dec 2011
Reputation: 6
Post: #217
I tried various builds from various people. All had problems.

Not saying I could do any better but I gave up and bought a pi.

Brilliant.

Matt

CPU - AMD Athlon™ II X2 Dual-Core 3.4Ghz
MB - ASUS M5A78L-M/USB3, Nvidia 610 2GB
RAM - 4GB DDR3 Dual-Channel
OS - XBMC Frodo
TV - Panasonic TX-P50S21B
Home Cinema - Pioneer VSX-S300 5.1
Remote - Harmony one
find quote
lexi81 Offline
Junior Member
Posts: 10
Joined: Apr 2014
Reputation: 0
Post: #218
Anyone havin' audio sync problems when using spdif pass-through on Gotham with M3? My MX does on every Gotham build available (Linux, OpenELEC, Android). Seems like the AE rework in Gotham broke it, because with Frodo it was fine.
find quote
suppenkasper Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Dec 2012
Reputation: 0
Post: #219
My GBox Midnight Rev. 2.2 is not really able to work in 1920x1080 mode. It is only possible to use it in 1280x720 with Frodo Build from 5th of July on first page.

Does anybody have a really useful build or other OS image to finally use the box as it was sold.

FullHD is not 1280x720. Sad
find quote
spager Offline
Junior Member
Posts: 16
Joined: Feb 2012
Reputation: 0
Post: #220
^

Did you try the Gotham build on page 1.
find quote
suppenkasper Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Dec 2012
Reputation: 0
Post: #221
Yes I did but I can't notice any positive differnce to frodo build.
find quote
spager Offline
Junior Member
Posts: 16
Joined: Feb 2012
Reputation: 0
Post: #222
I know j1nx has some builds you could google and try. Look for beta 2. Please post back if you find anything that works. I am also looking for a different build as wifi and pass through is not working on Dhead Gbox 2.0 build.
(This post was last modified: 2014-07-20 20:43 by spager.)
find quote
ukoda Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Aug 2013
Reputation: 0
Post: #223
I have a generic M3 player which I purchased in China and appears to be the sane as the G-Box 2.0. I could not get to the recover screen to install the software here until I recovered it using an image file from elsewhere. After that the recovery screen was accessible and I was able to flash the M3_LINUX-GBOX_2.0-update-20140525.zip software. I have noticed two main issues so far:

Attempting to ssh in simply times out even though ssh is detected by nmap. Making ssh more verbose does not yield any clues.

If I change from 720 to 1080 resolution it looks fine until I power cycle it at which time there is no video. Entering recovery mode and clearing the userdata restores operation at 720 res.

Any suggestions on tackling either issue would be welcomed.
find quote
ukoda Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Aug 2013
Reputation: 0
Post: #224
Changing the monitor, was an LG PC monitor, has resolved both issues. The video mode makes sense but at a loss to know why ssh cared about the monitor.
find quote
dhead Offline
Donor
Posts: 602
Joined: May 2010
Reputation: 2
Post: #225
Hi all,

I didn't have time lately for pushing out updated builds as I wasn't quite well for a while.
I'm a bit drowning in books and exams but I'm not abandoning this thread.
find quote
Post Reply