Using MCE Receiver and Remote

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
steve1977 Offline
Posting Freak
Posts: 1,899
Joined: Dec 2006
Reputation: 0
Post: #1
I am using a MCE receiver with HP remote (http://www.ebay.com/itm/New-OEM-MCE-KIT-...43ba456658). It used to work brilliantly to control my XBMC.

It now stopped working and I am not sure what I have actually done wrong. I believe it is because I have disabled Windows Media Center. I have disabled it to stop the "green button" from launching Windows Media Center.

It may have other reasons though as I have fiddled around with a few things in parallel. So, coming to my questions:

1) Is XBMC for Windows supposed to work out-of-the-box with MCE receiver and remote? Or does it require additional software such as Eventghost?

2) Does disabling Windows Media Center have any influence on the functionality of the remote?

3) Any other reasons that you can imagine stopped my remote from working with MCE?


Thanks in advance!!!

Server: Asus Sabertooth Z77 | Intel Core i5 3.4 GHz | 12 GB DDR3 | 256 GB SSD, 40 TB (1 x 4 TB, 6 x 3TB, 9 x 2 TB)
HTPC 1: Apple Mac Mini (mid-2011) | Intel Core i5 2.5 GHz | 4GB DDR3 | 500 GB
HTPC 2: Apple Mac Mini (mid-2007) | Intel Core 2 Duo 2.0 GHz | 4 GB DDR2 | 16 GB SSD
find quote
teeedubb Offline
Donor
Posts: 2,576
Joined: Mar 2010
Reputation: 62
Location: Down Under
Post: #2
1 i have to use xbmccustomregis to get my remote working

2 dont think so, my remote still works after disabling wmc.

3 have you done anything else recently?

My Add-ons, only available for XBMC:
Steam Launcher|Music Party Mode|Reboot2oOS|Triple J Radio
find quote
baijuxavior Offline
Posting Freak
Posts: 1,591
Joined: Jan 2012
Reputation: 38
Location: India
Post: #3
Did you test the remote in another system?
find quote