Network issue

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
phunkysai Offline
Member
Posts: 69
Joined: Feb 2008
Reputation: 0
Post: #1
Is OSXBMC supposed to detect ethernet and work right out of the box?

The reason I ask is because I can't connect to any of the online features, such as IMDB lookup, Allmusic lookup, etc. In the network settings it appears to be showing "eth0" as the device, but I have no idea if that means my ethernet card is detected or not.

What troubleshooting steps can I take?

thanks!
find quote
benderbends Offline
Junior Member
Posts: 34
Joined: Feb 2008
Reputation: -10
Post: #2
i too am having issues with network.
it lets me choose which network port, but en0 which is my ethernet port...just gives me everything below greyed out. i cant change info or update anything.
find quote
elan Offline
Team Plex
Posts: 278
Joined: Dec 2007
Location: Maui
Post: #3
The networking configuration from within XBMC is all disabled. However, actual network should work fine.
find quote
phunkysai Offline
Member
Posts: 69
Joined: Feb 2008
Reputation: 0
Post: #4
I think it ended up actually being about the scraper services. After I tried 4 or 5 times to pull down music info from allmusic, it finally worked. So ethernet appears to be fine, the scrapers seem to be finicky.
find quote
Starg4ze Offline
Junior Member
Posts: 21
Joined: Feb 2008
Reputation: 0
Location: Alpha Centauri
Post: #5
I also fiddled with the settings, but finaly understood that they didn't do anything. I also can confirm that wireless on a mbp 2.4 works like a charm with 1.3.2... yesterday i watched a 1080p streamed over smb over wireless(803.11n). Loveley!!!

/Starg4ze

---
find quote