XBMC Ubuntu PPAs (precompiled PPA builds for Ubuntu)

  Thread Rating:
  • 12 Votes - 4.25 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
wattazoum Offline
Team-XBMC Linux Packager
Posts: 315
Joined: Mar 2008
Reputation: 1
Location: Antibes, France
Post: #31
Affini Wrote:Do I just need to choose 'xbmc' to install?

yep !

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


[Image: badge.gif]

Want a clean no-ads paste bin? http://pastebin.ubuntu.com/
find quote
geinux Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: May 2008
Reputation: 0
Post: #32
Problem solved, I think as a Windows user reinstall Ubuntu and XBMC works perfectly. Thank you.
find quote
NEI Offline
Donor
Posts: 113
Joined: Nov 2003
Reputation: 0
Post: #33
Is MythTv support enabled in PPA?
find quote
althekiller Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 5,000
Joined: May 2004
Reputation: 12
Post: #34
It's enabled by default in all builds. The old gmyth stuff has been deprecated in favor of cmyth
find quote
Fire69 Offline
Senior Member
Posts: 215
Joined: Mar 2006
Reputation: 4
Post: #35
Small question:
I added the SVN PPA's (daily builds).
If I want a daily build, wouldn't it be beter to svn the source and use the build-script?
Because now, Synaptic downloads ~60megs with every upgrade.
find quote
wattazoum Offline
Team-XBMC Linux Packager
Posts: 315
Joined: Mar 2008
Reputation: 1
Location: Antibes, France
Post: #36
well, actually it depends on the download capacity. One can make his own choice. The SVN PPA is there for people who doesn't want to bother having to make the build themselves .
Furthermore this daily build build also for AMD64 so we can now detect if the build failed on that platform and know that we introduced a code that is not 64bit compliant.
There is still a lot of people building themselves from svn.

BTW, synaptic won't download xbmc automatically (because the PPA is not a certified repository , since we have no GPG key for it). So synaptic will tell you that there is an update and it's up to you to take it or not.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


[Image: badge.gif]

Want a clean no-ads paste bin? http://pastebin.ubuntu.com/
find quote
Duduke Offline
Senior Member
Posts: 120
Joined: Oct 2004
Reputation: 0
Location: Israel
Post: #37
Hi,

Quick question:
Is the HAL Automount option enabled for the SVN PPA packages?
find quote
althekiller Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 5,000
Joined: May 2004
Reputation: 12
Post: #38
I don't believe so, wattazoum will have to reply to know for sure.
find quote
wattazoum Offline
Team-XBMC Linux Packager
Posts: 315
Joined: Mar 2008
Reputation: 1
Location: Antibes, France
Post: #39
In the current README.linux, I can't see any option concerning HAL Automount . I didn't add any option that where unsafe or experimental or not mentioned in the README.linux file.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


[Image: badge.gif]

Want a clean no-ads paste bin? http://pastebin.ubuntu.com/
find quote
althekiller Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 5,000
Joined: May 2004
Reputation: 12
Post: #40
$ ./configure --help
...
--enable-halmount enable automounting feature (default is no)
...

Smile

I think that requires pmount too, not sure if you pull that in now or not.
find quote
Duduke Offline
Senior Member
Posts: 120
Joined: Oct 2004
Reputation: 0
Location: Israel
Post: #41
Any chance that you will compile the packages with the --enable-halmount so that it will automount my SD card Smile
find quote
Jezz_X Offline
Team-XBMC Skinner
Posts: 5,289
Joined: Jun 2006
Reputation: 57
Location: Earth
Post: #42
It also has issues for people running as an app on gnome because it will unmount stuff when xbmc shuts down and is more designed for people with no desktop
find quote
Duduke Offline
Senior Member
Posts: 120
Joined: Oct 2004
Reputation: 0
Location: Israel
Post: #43
So, is there any way to make that a User Configurable option?

(I'm running an XBMC only system without gnome or kde)
find quote
althekiller Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 5,000
Joined: May 2004
Reputation: 12
Post: #44
Duduke Wrote:So, is there any way to make that a User Configurable option?

(I'm running an XBMC only system without gnome or kde)

Compile yourself. There is no way to make this an option short of two completely separate builds.
find quote
drewjacks0n Offline
Member
Posts: 62
Joined: May 2008
Reputation: 0
Post: #45
How does one revert to the last PPA build? Is that possible? Stupid Question?

NOW: AppleTV+CrystalHD PREVIOUS: HTPC and XBOX (both loudly running XBMC)
find quote
Post Reply