XBMC Ubuntu PPAs (precompiled PPA builds for Ubuntu)

  Thread Rating:
  • 12 Votes - 4.25 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
wattazoum Offline
Team-XBMC Linux Packager
Posts: 315
Joined: Mar 2008
Reputation: 1
Location: Antibes, France
Post: #46
I think you can't , unless you have the deb packages cached in /var/cache/apt/archives/

If so, you will need to uninstall your current version and put those local packages.
There can't be 2 differents version on the same PPA

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


[Image: badge.gif]

Want a clean no-ads paste bin? http://pastebin.ubuntu.com/
find quote
sjhotz Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Jun 2008
Reputation: 0
Post: #47
I am having issues with installing XBMC on a fresh install of Ubuntu 8.04. I add the software sources from the PPA links, and the Package Manager keeps telling me that XBMC wont install due to "unresolvable dependencies" XBMC, XBMC-common, and XBMC-skins-default dont seem to match up and wont install together. I tried following the readme and when i get to the "sva up" it tells I am at revision 13682. When i do "make clean" it tells me "make: *** No rule to make target `clean'. Stop." and attempting to get the necessary dependencies fails as well. Crap im lost! Please help!Sad
find quote
Duduke Offline
Senior Member
Posts: 120
Joined: Oct 2004
Reputation: 0
Location: Israel
Post: #48
Now that there is an option to enable/disable automount from advancedsettings.xml

Click for Reference

Is the --enable-halmount a part of the PPAs?
find quote
blubyu Offline
Member
Posts: 50
Joined: Jan 2008
Reputation: 0
Post: #49
sjhotz Wrote:I am having issues with installing XBMC on a fresh install of Ubuntu 8.04. I add the software sources from the PPA links, and the Package Manager keeps telling me that XBMC wont install due to "unresolvable dependencies" XBMC, XBMC-common, and XBMC-skins-default dont seem to match up and wont install together. I tried following the readme and when i get to the "sva up" it tells I am at revision 13682. When i do "make clean" it tells me "make: *** No rule to make target `clean'. Stop." and attempting to get the necessary dependencies fails as well. Crap im lost! Please help!Sad

The readme is for the SVN install of XBMC. You don't need to do any of that if you are going to do the PPA install. Try this:

Code:
apt-get update

then try this:

Code:
apt-get upgrade

I just did that on my box and everything worked just fine. See if it works for you.
find quote
wattazoum Offline
Team-XBMC Linux Packager
Posts: 315
Joined: Mar 2008
Reputation: 1
Location: Antibes, France
Post: #50
BTW, currently the SVN PPA build is failing for every distro but Hardy i386. we are working on it.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


[Image: badge.gif]

Want a clean no-ads paste bin? http://pastebin.ubuntu.com/
find quote
sjhotz Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Jun 2008
Reputation: 0
Post: #51
ok added only the Hardy PPA software sources (both of them) and now when I search XBMC i get only skins, i did apt-get update & apt-get upgrade and still nothing but skins under the Package manager. Am I screwing up? This is starting to drive me nuts, 2 damn days straight. I keep trying to adopt linux, and keep getting fubar by stuff like this. Is there a older distro i should try?
find quote
wattazoum Offline
Team-XBMC Linux Packager
Posts: 315
Joined: Mar 2008
Reputation: 1
Location: Antibes, France
Post: #52
I believe you have an amd64 . If it's the case, you won't find anything in the stable PPA.
From Friday till yesterday night, the daily build was failing. But now you should find the xbmc package if you search it.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


[Image: badge.gif]

Want a clean no-ads paste bin? http://pastebin.ubuntu.com/
find quote
sjhotz Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Jun 2008
Reputation: 0
Post: #53
Actually I run Ubuntu on a IBM Lenovo X60 Dual Core Intel, no AMD 8).
find quote
succo Offline
Fan
Posts: 361
Joined: Mar 2008
Reputation: 0
Location: Taranto, Italy
Post: #54
he means you installed a 64 bit OS... do you run Ubuntu x86 or what?
find quote
sjhotz Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Jun 2008
Reputation: 0
Post: #55
Oh! My apologies wattazoum, i misunderstood.

I installed using Wubi, I assumed it would pull the correct distro, and that an AMD64 distro would not install on my system, of course im just guessing. I will do a seperate download of the I386 version of Ubuntu, then place it in the inwstall folder of Wubi. From what im told that will force it to use the ISO in the folder and not download one.

Before I do all that is there anyway I can tell what distro was installed on my laptop (I know, serious idiot question, again my apologies).
find quote
althekiller Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 4,935
Joined: May 2004
Reputation: 12
Post: #56
Might wanna "uname -m" in a console first before going to the trouble.
find quote
sjhotz Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Jun 2008
Reputation: 0
Post: #57
Wow! Took a look inside my Wubi install folder and sure enough AMD64 version, Thank you both for the clarification, gonna re-install and try again.

NEVER SAY DIE!Rofl
find quote
sjhotz Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Jun 2008
Reputation: 0
Post: #58
Yup, that was it, up and runnin now, thank you all, no video but that due to Intel 945 express chipset, perhaps in time 8).
find quote
sjhotz Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Jun 2008
Reputation: 0
Post: #59
Video working!!! Thanks everyone for your support!
find quote
Ryuzaki Offline
Junior Member
Posts: 27
Joined: May 2008
Reputation: 0
Post: #60
Anyone else having problems with TV Scrapers? Not identifying jack right now for episodes. Some of them will pull show info, with some prodding, but not identify episodes. It was working fine for me a bit ago, with the same setup, same shows, and now isn't. So no library mode =[
find quote
Post Reply