[REQUEST] "Viivi ja Vagner" Comic Strip (Finnish) Plugin or Script?

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
realjobe Offline
Posting Freak
Posts: 1,019
Joined: Sep 2004
Reputation: 0
Lightbulb  [ALMOST RELEASE] "Viivi ja Vagner" Comic Strip (Finnish) Plugin or Script?
Post: #1
Hi There.
Here in Finland there is quite funny comic strip about a PigMan (Vagner ) and beautiful woman Viivi. These strips are daily published in one of Finlands newpaper site: http://www.hs.fi

Can anyone do this Picture plugin/Script to show these? Here is the break down.

Show at the start

1. Open http://www.hs.fi/viivijawagner/
2. Search the HTML code for "<h1>Viivi ja Wagner</h1>
3. Below that is the Time for this strip like "<p>28.1.2009</p>", use this and print the date this to the screen.
2. Search the HTML code for "<div class="strip">"
3. below that is the Image tag like "<img src="http://www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/1135243071339.gif". Show this one (todays)


Create previous link.
1. Search the HTML code for "<div class="previous">"
2. below that is the HREF like "<a href="http://www.hs.fi/viivijawagner/1135243053276". Extract the number at the end. That is the previous's GIF's name. the REAL pic link is http://www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/#####.gif

Create Next link (not with today's view)
1. Search the HTML code for "<div class="next" align="right">"
2. below that is the next's strips HREF like "<a href="http://www.hs.fi/viivijawagner/1135243071339". Extract the number at the end. That is the next's GIF's name. the REAL pic link is http://www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/#####.gif

Always search for the Date state also (below "<h1>Viivi ja Wagner</h1>").

Smile
(This post was last modified: 2009-12-01 08:43 by realjobe.)
find quote
sico99 Offline
Skilled Python Coder
Posts: 22
Joined: Jun 2008
Reputation: 0
Location: Cornwall,UK
Post: #2
I hope this is what you were after. I am afraid it does not work on Windows, or at least on my build. There seems to be an issue with GIF files in plugins but it works on the XBOX as it should.

Download here:
http://sico99xbmcstuff.googlecode.com/fi...Wagner.zip

Please let me know if there are any issues with the plugin. Thanks for the pointers.
find quote
realjobe Offline
Posting Freak
Posts: 1,019
Joined: Sep 2004
Reputation: 0
Post: #3
sico99 Wrote:I hope this is what you were after. I am afraid it does not work on Windows, or at least on my build. There seems to be an issue with GIF files in plugins but it works on the XBOX as it should.
Download here:
http://sico99xbmcstuff.googlecode.com/fi...Wagner.zip
Please let me know if there are any issues with the plugin. Thanks for the pointers.

THANK YOU!!! I can't believe this! Marvellous!!
Works like a charm, but If I may be so bold to ask some "inprovements" Smile
(Next-button does not show) btw

1. Can the Current days pic come up rightaway when the plugin stars?
2. Can RemoteControllers (d-pad maybe) 'left' and 'right' buttons be used as previous / next?
Smile


ps. You said that you have also done "Zero Punctuation" stream plugin? where?
(This post was last modified: 2009-02-04 07:57 by realjobe.)
find quote
mikko70 Offline
Member
Posts: 80
Joined: Mar 2007
Reputation: 0
Post: #4
minor typo:

liz1.setInfo( type="Picutre", infoLabels={ "Title": date} )

="Picture"

is better use local thubnail ?
liz=xbmcgui.ListItem("Edellinen",iconImage="DefaultVideo.png", thumbnailImage="viivitaakse.gif")

@temhil in passion-xbmc installer, this plugin is in video addons, change in picture plugin.
find quote
sico99 Offline
Skilled Python Coder
Posts: 22
Joined: Jun 2008
Reputation: 0
Location: Cornwall,UK
Post: #5
Thanks mikko70 for the typo checking, that may be why I was having the issues under Windows. You are right I really should use a local file as I imagine it is somewhat unlikely to change!

realjobe I will have a look at putting the file up as soon as you load the plugin but I don't think I can get the navigation working without rewritting as a script, but I will have a look. Sorry, my laziness on the next button I will have a go reworking the plugin tonight and see if I can get it a bit better for you.

On the zero punctuation plugin alas it was working for a few months but then they changed the way they get the videos, I am working to get a new version as it is one of my favourite sites and watching on the PC is never as good!

Glad it's of use.
find quote
realjobe Offline
Posting Freak
Posts: 1,019
Joined: Sep 2004
Reputation: 0
Post: #6
sico99 Wrote:realjobe I will have a look at putting the file up as soon as you load the plugin but I don't think I can get the navigation working without rewritting as a script, but I will have a look. Sorry, my laziness on the next button I will have a go reworking the plugin tonight and see if I can get it a bit better for you.
Glad it's of use.

Don't be sorry, You really don't need to. You are doing a huge favour. And Yes, this comes to use!
Smile
find quote
sico99 Offline
Skilled Python Coder
Posts: 22
Joined: Jun 2008
Reputation: 0
Location: Cornwall,UK
Post: #7
I rewrote as a script which I think it probably always should have been. As always hope it works as expected, I didn't cache the images so if you are on a slower connection they might take a while to load.

Apologies if the finnish is not correct, machine translated I'm afraid but hopefully close to correct.

http://sico99xbmcstuff.googlecode.com/fi...script.zip
find quote
realjobe Offline
Posting Freak
Posts: 1,019
Joined: Sep 2004
Reputation: 0
Post: #8
sico99 Wrote:I rewrote as a script which I think it probably always should have been. As always hope it works as expected, I didn't cache the images so if you are on a slower connection they might take a while to load.
Apologies if the finnish is not correct, machine translated I'm afraid but hopefully close to correct.

Hi there! Thank You AGAIN! This version looks even better that the previous. It starts directly to FullScreen with current day's strip and the Texts "Viivi ja Vagner Koska 7.2.2009" is there... well.. Finnish "Koska" menas when, but in my opinion it can be left out and replaced with ,

(Using atlantis, cable 10Mbit line) when the plug starts the infoBox (loading folders, fetched 0 folders) got stuck and had to restart the system.

? how to change the pics, no buttons seem to react (after cancelig the fetch infobox though)..

After canceling the box, system sees to stuck also.. just a few pointers for you. Smile)
find quote
sico99 Offline
Skilled Python Coder
Posts: 22
Joined: Jun 2008
Reputation: 0
Location: Cornwall,UK
Post: #9
Hi again,

Sorry the script is not working for you. I think I have a relatively recent T3CH build on the XBOX and Atlantis on the PC. It should be running from the script folder not the plugin, although I am not sure if that is where you are running it from.

To move forward and back you should use left and right with the Cursor Keys on the PC or the DPad on the XBox controller or the Remote. To exit you press back on the controller, menu on the remote or escape on the PC.

I have managed to find an RSS feed for the comic so I will have a look at putting that into a new version of the plugin that hopefully will work better. I'll leave the language to those who can speak it Wink I was trying to be a bit too cleaver there!!

Hope this helps.
find quote
realjobe Offline
Posting Freak
Posts: 1,019
Joined: Sep 2004
Reputation: 0
Post: #10
sico99 Wrote:Hi again,
Sorry the script is not working for you. I think I have a relatively recent T3CH build on the XBOX and Atlantis on the PC. It should be running from the script folder not the plugin, although I am not sure if that is where you are running it from. .


Hi there. I'm running official Atlantis 8.10 on my XBox hardware. I took the "Viivi ja Wagner_script.zip" from the site, but it stull stucks on the load screen ... Smile
find quote
sico99 Offline
Skilled Python Coder
Posts: 22
Joined: Jun 2008
Reputation: 0
Location: Cornwall,UK
Post: #11
Hi there,

Sorry for not getting back to you sooner. I think the problem is where you are running the script from.

Sadly it will only work when saved to Q:\scripts\ not Q:\plugins\pictures\.

Try moving the folder and let me know if that solves the problem. I will look at making it work in either location. Once it is saved to scripts you should see the icon in your Scripts section of XBMC, if you don't have this section try looking in the Appearance Settings to see if it is turned off or try a different skin. If you add it to favourites in a skin that has scripts you should find it still present when you return to your usual version.
find quote
realjobe Offline
Posting Freak
Posts: 1,019
Joined: Sep 2004
Reputation: 0
Post: #12
sico99 Wrote:Hi there,

Sorry for not getting back to you sooner. I think the problem is where you are running the script from.

Sadly it will only work when saved to Q:\scripts\ not Q:\plugins\pictures\.

Try moving the folder and let me know if that solves the problem. I will look at making it work in either location. Once it is saved to scripts you should see the icon in your Scripts section of XBMC, if you don't have this section try looking in the Appearance Settings to see if it is turned off or try a different skin. If you add it to favourites in a skin that has scripts you should find it still present when you return to your usual version.

Thanx! I'll test tonite. Smile))
find quote
realjobe Offline
Posting Freak
Posts: 1,019
Joined: Sep 2004
Reputation: 0
Post: #13
realjobe Wrote:Thanx! I'll test tonite. Smile))

Hi,again.. Sorry to say but did not help. stucks still. Smile
find quote
realjobe Offline
Posting Freak
Posts: 1,019
Joined: Sep 2004
Reputation: 0
Post: #14
I think this has been forgotten? I'd really like to see this go through.

Suggestion!
- Can this "functionality" (ie. just for today's image) be so that it gets loaded beneath the Skin's HomeView screen?
find quote