Audio plays from video, but not from music

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
tweek3867 Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Jun 2009
Reputation: 0
Post: #1
So I recently setup an XBMC system on an HTPC I built. Everything was running fine up until last night, but when I went to turn it on this morning, I couldn't get sound out of the music section. Videos play sound no problem, but that's it.

Does anyone have any ideas? Thanks!
find quote
tweek3867 Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Jun 2009
Reputation: 0
Post: #2
Sorry, quick update: it seems like I can get sound from mkv files, but not mp4 videos or mp3 audios. Is it possible that Ubuntu is having a problem with the specific files? They were playing fine yesterday, so I can't imagine that would have an effect on it.
find quote
lajbans Offline
Junior Member
Posts: 28
Joined: Oct 2007
Reputation: 0
Post: #3
Im having same issue as you, playing fine with movies dts/ac3. but mp3 files I get no sound - doesnt seem to send any signal to my reciver either.

connected via s/pdif, ubunto with xbmc on top.
find quote
Haggy Offline
Team-XBMC Forum Moderator - Retired
Posts: 881
Joined: Mar 2009
Reputation: 0
Location: Wild southern Germany
Post: #4
Neither one of you provided even a little detail about your setup. Please read the sticky about providing a USEFUL report.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
lajbans Offline
Junior Member
Posts: 28
Joined: Oct 2007
Reputation: 0
Post: #5
Hi I solved this by changing defualt in sound options to iec958, the soundcard output.

for some reason default doesnt work if its set as that, so try change and then play music
find quote
tslayer Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 3,557
Joined: Oct 2003
Reputation: 12
Post: #6
Read the sticky dealing with Lost Sound.

42.7% of all statistics are made up on the spot

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
tslayer Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 3,557
Joined: Oct 2003
Reputation: 12
Post: #7
Actually, it used to be sticky. Not anymore it seems:

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=35901

42.7% of all statistics are made up on the spot

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
Haggy Offline
Team-XBMC Forum Moderator - Retired
Posts: 881
Joined: Mar 2009
Reputation: 0
Location: Wild southern Germany
Post: #8
Hmm - is this obsolete or did id get lost?! Either case i suggest re-sticking it.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote