back to having r21xxxM on my *nix builds

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
TheQuestor Offline
Fan
Posts: 415
Joined: Jun 2005
Reputation: 0
Location: South TX US
Post: #1
No idea why but all of a sudden yesterday the *nix builds are showing the dreaded M again. I've changed nothing on my end, and yes I do the build reallyclean every build.

Any reason why the "modified" would be showing up again?

OS X
[Image: osx.jpg]

And Linux

[Image: linux.jpg]

Doesn't seem to happen on Win32 or XBOX

Craig

Main Rig [Scorpius] - Core i7 2600k @ 5Ghz. 16 Gig DDR3 1600. 1x HD 6990 1x HD 4870 Hackintosh [Chiana] - Core i5 @ 3.8Ghz. 12 Gig DDR3 Linux [Moya] - Core2 Duo E8200 - 2 Gigs DDR2 800 WHS [Zhaan] - DualCore E5200@3.0Ghz - 4 Gigs DDR2 800 VMC [Jothee] Core2 Quad @ 2.8Ghz 4 Gigs DDR2 800 VMC [Aeryn] Core2 E8400 @ 3.0Ghz 2 Gigs DDR2 800 2TB Server [Talyn] Core2 Quad Q6600 @ 3.0Ghz - 8 Gigs DDR2 1066 FileServer [Crichton] P4 650 3.4GHz - 2 Gigs DDR
find quote
TheQuestor Offline
Fan
Posts: 415
Joined: Jun 2005
Reputation: 0
Location: South TX US
Post: #2
40 "reads" and not "1" reply Sad

Main Rig [Scorpius] - Core i7 2600k @ 5Ghz. 16 Gig DDR3 1600. 1x HD 6990 1x HD 4870 Hackintosh [Chiana] - Core i5 @ 3.8Ghz. 12 Gig DDR3 Linux [Moya] - Core2 Duo E8200 - 2 Gigs DDR2 800 WHS [Zhaan] - DualCore E5200@3.0Ghz - 4 Gigs DDR2 800 VMC [Jothee] Core2 Quad @ 2.8Ghz 4 Gigs DDR2 800 VMC [Aeryn] Core2 E8400 @ 3.0Ghz 2 Gigs DDR2 800 2TB Server [Talyn] Core2 Quad Q6600 @ 3.0Ghz - 8 Gigs DDR2 1066 FileServer [Crichton] P4 650 3.4GHz - 2 Gigs DDR
find quote
davilla Offline
Retired-Team-XBMC Developer
Posts: 11,508
Joined: Feb 2008
Reputation: 64
Post: #3
hehe, that's because we don't know why this has returned Smile


MediaInfo : http://mediainfo.sourceforge.net/
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
find quote
TheQuestor Offline
Fan
Posts: 415
Joined: Jun 2005
Reputation: 0
Location: South TX US
Post: #4
Smile

Main Rig [Scorpius] - Core i7 2600k @ 5Ghz. 16 Gig DDR3 1600. 1x HD 6990 1x HD 4870 Hackintosh [Chiana] - Core i5 @ 3.8Ghz. 12 Gig DDR3 Linux [Moya] - Core2 Duo E8200 - 2 Gigs DDR2 800 WHS [Zhaan] - DualCore E5200@3.0Ghz - 4 Gigs DDR2 800 VMC [Jothee] Core2 Quad @ 2.8Ghz 4 Gigs DDR2 800 VMC [Aeryn] Core2 E8400 @ 3.0Ghz 2 Gigs DDR2 800 2TB Server [Talyn] Core2 Quad Q6600 @ 3.0Ghz - 8 Gigs DDR2 1066 FileServer [Crichton] P4 650 3.4GHz - 2 Gigs DDR
find quote
althekiller Offline
Retired Team-Kodi Member
Posts: 5,002
Joined: May 2004
Reputation: 12
Post: #5
Just run "svn revert -R *" between each platform's build. I'd imagine something silly like the vcproj file is getting modified.
find quote
jmarshall Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 26,221
Joined: Oct 2003
Reputation: 178
Post: #6
It's the *nix builds, not the win32 one.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


[Image: badge.gif]
find quote
TheQuestor Offline
Fan
Posts: 415
Joined: Jun 2005
Reputation: 0
Location: South TX US
Post: #7
jmarshall Wrote:It's the *nix builds, not the win32 one.

Aye this is JUST the *nix build doing this.

Here is my Linux build command

svn up && echo "Y" >temp_input_file && make reallyclean < temp_input_file && svn revert -R * && cp ../mybuild.sh ./ && autoconf && ./configure && make && ./mybuild.sh NOUPDATE NOCOMPILE NOCLEAN NOCONFIG && cp BUILD/xbmc.bin ./ && checkinstall -D --install=yes -y --pkgname=xbmc --pkgversion=21650 --pakdir=/devel/XBMC --maintainer=thequestor@gmail.com --nodoc --strip=yes --stripso=yes --provides=xbmc && rar a -r -m5 /devel/XBMC_Linux_21650.rar xbmc*.deb

And here is my OS X build command

svn up && echo "Y" > temp_input_file && make reallyclean < temp_input_file && svn revert -R * && autoconf && ./configure && export XBMC_HOME=`pwd` && make xcode_depends && xcodebuild -sdk macosx10.4 -project XBMC.xcodeproj -target XBMC.app -configuration Debug build && cd tools/PackageMaker && ./dmgmaker.pl ../../build/Debug/XBMC.app && cd /users/craig/XBMC/tools/PackageMaker/dist && tar -czf ./XBMC_OSX_21650.tgz XBMC.dmg && md5 -q XBMC_OSX_21650.tgz > /users/craig/xbmc/md5.txt && mv *.tgz /users/craig/xbmc

so you see I already AM doing svn revert -R

By all rights these should be as clean as possible with no way of a modified build Sad

Main Rig [Scorpius] - Core i7 2600k @ 5Ghz. 16 Gig DDR3 1600. 1x HD 6990 1x HD 4870 Hackintosh [Chiana] - Core i5 @ 3.8Ghz. 12 Gig DDR3 Linux [Moya] - Core2 Duo E8200 - 2 Gigs DDR2 800 WHS [Zhaan] - DualCore E5200@3.0Ghz - 4 Gigs DDR2 800 VMC [Jothee] Core2 Quad @ 2.8Ghz 4 Gigs DDR2 800 VMC [Aeryn] Core2 E8400 @ 3.0Ghz 2 Gigs DDR2 800 2TB Server [Talyn] Core2 Quad Q6600 @ 3.0Ghz - 8 Gigs DDR2 1066 FileServer [Crichton] P4 650 3.4GHz - 2 Gigs DDR
find quote
althekiller Offline
Retired Team-Kodi Member
Posts: 5,002
Joined: May 2004
Reputation: 12
Post: #8
Next time it happens, do an "svn st -q" and pastebin the output.
find quote
TheQuestor Offline
Fan
Posts: 415
Joined: Jun 2005
Reputation: 0
Location: South TX US
Post: #9
it just happened tonight again.
no need for pastebin lol its one line

root@Moya:/devel/XBMC# svn st -q
M configure


something is modifying the "configure" file?

Main Rig [Scorpius] - Core i7 2600k @ 5Ghz. 16 Gig DDR3 1600. 1x HD 6990 1x HD 4870 Hackintosh [Chiana] - Core i5 @ 3.8Ghz. 12 Gig DDR3 Linux [Moya] - Core2 Duo E8200 - 2 Gigs DDR2 800 WHS [Zhaan] - DualCore E5200@3.0Ghz - 4 Gigs DDR2 800 VMC [Jothee] Core2 Quad @ 2.8Ghz 4 Gigs DDR2 800 VMC [Aeryn] Core2 E8400 @ 3.0Ghz 2 Gigs DDR2 800 2TB Server [Talyn] Core2 Quad Q6600 @ 3.0Ghz - 8 Gigs DDR2 1066 FileServer [Crichton] P4 650 3.4GHz - 2 Gigs DDR
find quote
topfs2 Offline
Team-Kodi Developer
Posts: 4,091
Joined: Dec 2007
Reputation: 12
Post: #10
You have autoconf in the buildline, could probably trigger a Modified.

If you have problems please read this before posting

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.

[Image: badge.gif]

"Well Im gonna download the code and look at it a bit but I'm certainly not a really good C/C++ programer but I'd help as much as I can, I mostly write in C#."
find quote
TheQuestor Offline
Fan
Posts: 415
Joined: Jun 2005
Reputation: 0
Location: South TX US
Post: #11
Tomorrow's er I mean tonight's build I'll try without, but it never did it before. Something changed in the last 4 or 5 days that triggered it. Sigh. I'm not so worried about it, but I was told by a dev that it might cause issues with GPL 2, except that it states only that the source code must be made available and I'm willing to do that if asked by anyone FOR the source code, but I highly doubt that will ever be the case Smile

Main Rig [Scorpius] - Core i7 2600k @ 5Ghz. 16 Gig DDR3 1600. 1x HD 6990 1x HD 4870 Hackintosh [Chiana] - Core i5 @ 3.8Ghz. 12 Gig DDR3 Linux [Moya] - Core2 Duo E8200 - 2 Gigs DDR2 800 WHS [Zhaan] - DualCore E5200@3.0Ghz - 4 Gigs DDR2 800 VMC [Jothee] Core2 Quad @ 2.8Ghz 4 Gigs DDR2 800 VMC [Aeryn] Core2 E8400 @ 3.0Ghz 2 Gigs DDR2 800 2TB Server [Talyn] Core2 Quad Q6600 @ 3.0Ghz - 8 Gigs DDR2 1066 FileServer [Crichton] P4 650 3.4GHz - 2 Gigs DDR
find quote
althekiller Offline
Retired Team-Kodi Member
Posts: 5,002
Joined: May 2004
Reputation: 12
Post: #12
Right, missed that. You have no need to run autoconf.
find quote
TheQuestor Offline
Fan
Posts: 415
Joined: Jun 2005
Reputation: 0
Location: South TX US
Post: #13
roger will remove the autoconf and see what happens.

Thanks

Main Rig [Scorpius] - Core i7 2600k @ 5Ghz. 16 Gig DDR3 1600. 1x HD 6990 1x HD 4870 Hackintosh [Chiana] - Core i5 @ 3.8Ghz. 12 Gig DDR3 Linux [Moya] - Core2 Duo E8200 - 2 Gigs DDR2 800 WHS [Zhaan] - DualCore E5200@3.0Ghz - 4 Gigs DDR2 800 VMC [Jothee] Core2 Quad @ 2.8Ghz 4 Gigs DDR2 800 VMC [Aeryn] Core2 E8400 @ 3.0Ghz 2 Gigs DDR2 800 2TB Server [Talyn] Core2 Quad Q6600 @ 3.0Ghz - 8 Gigs DDR2 1066 FileServer [Crichton] P4 650 3.4GHz - 2 Gigs DDR
find quote
althekiller Offline
Retired Team-Kodi Member
Posts: 5,002
Joined: May 2004
Reputation: 12
Post: #14
Run svn st -q again and figure out WTH is getting modified...
(This post was last modified: 2009-07-17 04:39 by althekiller.)
find quote
TheQuestor Offline
Fan
Posts: 415
Joined: Jun 2005
Reputation: 0
Location: South TX US
Post: #15
sh-3.2# svn st -q
M xbmc/cores/paplayer/MPCCodec/include/config.h.in
sh-3.2#

Main Rig [Scorpius] - Core i7 2600k @ 5Ghz. 16 Gig DDR3 1600. 1x HD 6990 1x HD 4870 Hackintosh [Chiana] - Core i5 @ 3.8Ghz. 12 Gig DDR3 Linux [Moya] - Core2 Duo E8200 - 2 Gigs DDR2 800 WHS [Zhaan] - DualCore E5200@3.0Ghz - 4 Gigs DDR2 800 VMC [Jothee] Core2 Quad @ 2.8Ghz 4 Gigs DDR2 800 VMC [Aeryn] Core2 E8400 @ 3.0Ghz 2 Gigs DDR2 800 2TB Server [Talyn] Core2 Quad Q6600 @ 3.0Ghz - 8 Gigs DDR2 1066 FileServer [Crichton] P4 650 3.4GHz - 2 Gigs DDR
find quote
Post Reply