Transparency! - v2.01

  Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Thread Closed
markiz Offline
Senior Member
Posts: 270
Joined: Feb 2008
Reputation: 0
Location: Sweden
Post: #406
I'm using Transparency 2.0.1 for xbox with a xbmc build from a week ago. I'm unable to start DVDs from within xbmc. It seems as if there is a menu item missing.

The only solution is to enable "play DVD automatic" in xbmc, open tray, close tray. If I stop the movie. Then I have to open tray and close tray again.

I'd prefer a menu item "Play Disc". Is this possible or already available?
find
ronie Offline
Team-XBMC Member
Posts: 9,097
Joined: Jan 2009
Reputation: 157
Post: #407
markiz Wrote:I'm using Transparency 2.0.1 for xbox with a xbmc build from a week ago. I'm unable to start DVDs from within xbmc. It seems as if there is a menu item missing.

The only solution is to enable "play DVD automatic" in xbmc, open tray, close tray. If I stop the movie. Then I have to open tray and close tray again.

I'd prefer a menu item "Play Disc". Is this possible or already available?

a little bit of both.
the 'play disc' button will be added in the next release.
currently, you can bring up the player controls bit hitting 'm' on keyboard or 'menu' on remote. i'm not sure what button that is on an xbox controller.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-XBMC members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find
markiz Offline
Senior Member
Posts: 270
Joined: Feb 2008
Reputation: 0
Location: Sweden
Post: #408
Another question. I'm unable to find information about how to add fanart for games and emulators. I've tried putting a fanart.jpg into the folder of the game. But that didn't seem to work. Thanks for your help.
find
ronie Offline
Team-XBMC Member
Posts: 9,097
Joined: Jan 2009
Reputation: 157
Post: #409
markiz Wrote:Another question. I'm unable to find information about how to add fanart for games and emulators. I've tried putting a fanart.jpg into the folder of the game.

that should be the way to do it.
if you can post a Debug Log, i'll have a look if i can spot what's going wrong.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-XBMC members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find
markiz Offline
Senior Member
Posts: 270
Joined: Feb 2008
Reputation: 0
Location: Sweden
Post: #410
ronie Wrote:that should be the way to do it.
if you can post a Debug Log, i'll have a look if i can spot what's going wrong.

I thought this was possible with every view. But now after I choose "Fanart" view they became visible. Thanks!
find
ronie Offline
Team-XBMC Member
Posts: 9,097
Joined: Jan 2009
Reputation: 157
Post: #411
markiz Wrote:I thought this was possible with every view. But now after I choose "Fanart" view they became visible. Thanks!

ah...you're right. i'll see if i can change that in the next release.
thanx for the report. :-)

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-XBMC members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find
wowser Offline
Donor
Posts: 68
Joined: Jan 2004
Reputation: 0
Post: #412
ronie Wrote:i have no idea what might be causing this.
try disabling animated weather icons Skin Settings > Icons > Home - Animated weather icons

other things to try, disable all the 'Show *** info' in Skin Settings > Home window

Thanks for the reply. I tried disabling the options you mentioned, but everything is still slow. I'll try to downgrade to an earlier version of Transparency and see what happens.

Thanks.
find
ubermac Offline
Junior Member
Posts: 15
Joined: Jul 2009
Reputation: 0
Post: #413
I'm having the same issue with not being able to browse for backdrop images in the BACKGROUNDS option. I am able to browse them in other skins so I doubt it's an XBMC issue.

I'm on Apple TV 3.0 /w XBMC 9.11 alpha 1.

Any other Mac/ATV people having the same issue? Anyone have a solution?

Thanks
find
ubermac Offline
Junior Member
Posts: 15
Joined: Jul 2009
Reputation: 0
Post: #414
ubermac Wrote:I'm having the same issue with not being able to browse for backdrop images in the BACKGROUNDS option. I am able to browse them in other skins so I doubt it's an XBMC issue.

I'm on Apple TV 3.0 /w XBMC 9.11 alpha 1.

Any other Mac/ATV people having the same issue? Anyone have a solution?

Thanks

Is there anywhere I can manually enter the paths? In one of the XML files?
find
ubermac Offline
Junior Member
Posts: 15
Joined: Jul 2009
Reputation: 0
Post: #415
ubermac Wrote:Is there anywhere I can manually enter the paths? In one of the XML files?

Well I figured it out.

For Apple TV you have to manually enter the paths to your backgrounds in the guisettings.xml file in the userdata folder. Once you do that the file browser will display the filesystem and you can move around from there.

Weird I know but I guess because it's OSX under the hood and the skin is developed on a PC there's a disconnect. But at least there's a workaround!

Hope that helps other Mac/ATV users.
find
ronie Offline
Team-XBMC Member
Posts: 9,097
Joined: Jan 2009
Reputation: 157
Post: #416
ubermac Wrote:I'm having the same issue with not being able to browse for backdrop images in the BACKGROUNDS option. I am able to browse them in other skins so I doubt it's an XBMC issue.

I'm on Apple TV 3.0 /w XBMC 9.11 alpha 1.

Any other Mac/ATV people having the same issue?

i don't have this issue on linux/windows, so i wonder what's different on the ATV.
Transparency! uses the same code for browsing backgrounds as PM3.HD, so to me this is not likely to be a skin bug.

if any ATV user has similar issues i'd like to know.

cheers.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-XBMC members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find
jpf55 Offline
Fan
Posts: 393
Joined: Dec 2008
Reputation: 3
Post: #417
I just checked my ATV and I can browse without problem but I'm am still on ATV 2.3.1

[Image: sigpic_40821_de64ff3d5cbbcb955be34459103dba35.png]
iMac 27" 2.93gHz i7, OS X 10.9.4
SymLinked to
MacMini 2.3gHz i7, OS X 10.9.4
Running Eden 13.1 and Transparency! 6.0.7 on both computers
find
uber Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Nov 2009
Reputation: 0
Post: #418
Hi!

Home window don't show weather or system info while playing music.
Can show system or weather up music info or vice versa?

sample home weather and music info

http://img688.imageshack.us/img688/3673/weather.jpg

.)
find
ronie Offline
Team-XBMC Member
Posts: 9,097
Joined: Jan 2009
Reputation: 157
Post: #419
uber Wrote:Hi!

Home window don't show weather or system info while playing music.
Can show system or weather up music info or vice versa?

sample home weather and music info

http://img688.imageshack.us/img688/3673/weather.jpg

.)

it would be possible, but i'm not really liking it, so you'll have to mod it yourself.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-XBMC members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find
ronie Offline
Team-XBMC Member
Posts: 9,097
Joined: Jan 2009
Reputation: 157
Post: #420
ubermac Wrote:I'm having the same issue with not being able to browse for backdrop images in the BACKGROUNDS option. I am able to browse them in other skins so I doubt it's an XBMC issue.

I'm on Apple TV 3.0 /w XBMC 9.11 alpha 1.

Any other Mac/ATV people having the same issue? Anyone have a solution?

Thanks

just a quick follow-up on this, the same issue happens in other skins too:
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=61013

it's definitely an issue with the mac build of xbmc.

now all you apple users, go create some bugreports so the devs can fix this. ;-)

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not PM or e-mail Team-XBMC members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find
Thread Closed