'Exit XBMC' locks it up instead of exiting...

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Ultimist Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Nov 2009
Reputation: 0
Question  'Exit XBMC' locks it up instead of exiting...
Post: #1
Windows 7 x64, 8gb ram, nvidia 8800GT...

It seems that when I try to exit XBMC through the in-program shortcut to do so, it locks up (freezes) instead of cleanly exiting. I'm using 9.11 Alpha1.

Can this be fixed?
find quote
WiSo Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 2,695
Joined: Oct 2003
Reputation: 0
Location: Germany
Post: #2
Some people post useless question because they don't provide the necessary information: http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=42708

Can this be fixed please? Wink

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
rebaker501 Offline
Junior Member
Posts: 18
Joined: Sep 2008
Reputation: 0
Post: #3
I'm getting the exact same problem. Had to hit windows button + L to get out of it and kill with task manager.

I am running:

9.11 Alpha1
Windows 7 64 bit
Intel Core 2 Duo 2.8 GHZ
5GB RAM
Nvidia 9400 onboard HDMI 191.07 Drivers
Onboard sound through Nvidia
Cirago BT adapter with windows bluetooth stack
Sony BD remote

At work, so that's all I got now.
find quote
CrashX Offline
Posting Freak
Posts: 1,164
Joined: Jan 2009
Reputation: 2
Post: #4
Please post full debug log ..

The normal XBMC log IS NOT a debug log, to enable debug logging you must toggle it on under XBMC Settings - System or in advancedsettings.xml. Use XBMC Debug Log Addon to retrieve it.
find quote
kizer Offline
Fan
Posts: 699
Joined: Jul 2008
Reputation: 0
Location: Seattle WA, US
Post: #5
I had it happen several times as well. Only seems to happen if I watch a video which of course all mine are on my NAS. Not sure if thats related to anything what-so-ever. I don't have all the spec info here, but just throwing that out as a tid bit of info.
find quote
patkhoo Offline
Senior Member
Posts: 243
Joined: Jul 2009
Reputation: 0
Post: #6
Is this related to previously posted problem?
find quote
bb10 Offline
Member
Posts: 87
Joined: Feb 2008
Reputation: 0
Post: #7
Same problem here. It happens randomly when I try to play a video (no external player) and when I exit XBMC.

Here's a debug log when I try to play a video: /logs/videofreeze_xbmc.log']videofreeze_xbmc.log

And here's a debug log when I exit XBMC: /logs/exitfreeze_xbmc.log']exitfreeze_xbmc.log

Hope that helps.
find quote
jmarshall Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 25,689
Joined: Oct 2003
Reputation: 169
Post: #8
@bb10: Second one is known - if you wait a while (until the weather info is downloaded) it should exit cleanly. Please confirm.

First one appears to be something that *might* be file-specific. Does it always happen on this file?

Cheers,
Jonathan

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


[Image: badge.gif]
find quote
bb10 Offline
Member
Posts: 87
Joined: Feb 2008
Reputation: 0
Post: #9
jmarshall Wrote:@bb10: Second one is known - if you wait a while (until the weather info is downloaded) it should exit cleanly. Please confirm.
Confirmed I guess. It doesn't happen very often so I guess that's it.

jmarshall Wrote:First one appears to be something that *might* be file-specific. Does it always happen on this file?

Cheers,
Jonathan
Yes and on other (similar) files, but it happens randomly. The files are MKV files with 720p/1080p H.264 video.
find quote
Louike Offline
Donor
Posts: 221
Joined: Sep 2008
Reputation: 0
Post: #10
I had a similar problem when exiting xbmc when not connected to internet. i had to clear out the gateway to resolve it.
find quote
CrashX Offline
Posting Freak
Posts: 1,164
Joined: Jan 2009
Reputation: 2
Post: #11
I can reproduce "exit freeze" as well .. Will try tonight to see if fix works ..

The normal XBMC log IS NOT a debug log, to enable debug logging you must toggle it on under XBMC Settings - System or in advancedsettings.xml. Use XBMC Debug Log Addon to retrieve it.
(This post was last modified: 2009-11-09 18:59 by CrashX.)
find quote
jmarshall Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 25,689
Joined: Oct 2003
Reputation: 169
Post: #12
Lockup on exit should be fixed in r24536.

Cheers,
Jonathan

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


[Image: badge.gif]
find quote
bb10 Offline
Member
Posts: 87
Joined: Feb 2008
Reputation: 0
Post: #13
jmarshall Wrote:Lockup on exit should be fixed in r24536.

Cheers,
Jonathan

Just had one on r24548. Tongue

Unfortunately, I didn't have debug logging enabled when it happened so here's the normal log. Will upload the debug log when it happens again.

EDIT: Here's the /logs/exitfreeze2_debug_log_xbmc.log]debug log. Smile
(This post was last modified: 2009-11-12 21:58 by bb10.)
find quote
jmarshall Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 25,689
Joined: Oct 2003
Reputation: 169
Post: #14
Thanks for the heads up - think I forgot to cancel the job. Let me check (easy to reproduce here as I'm behind a firewall).

Cheers,
Jonathan

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


[Image: badge.gif]
find quote