Sick Beard - Automatic TV Show Episode download/sort/rename, nfo/tbn maker & TV Guide

  Thread Rating:
  • 16 Votes - 4.69 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
TeKo Offline
Posting Freak
Posts: 964
Joined: Dec 2011
Reputation: 11
Post: #3436
2 things.
1. American Dad since the scene is using season-1 let SB search for it so search for season 7 instead of 8 but still rename it with 8.

2. ignore the SD xvid releases

Best think would be a custom quality setting like in couch potato I want to prefer HD but not if the file is 3gb big. And all the DIMENSION releases are in 720 and are really small.
find quote
HenryFord Offline
Posting Freak
Posts: 1,247
Joined: Jan 2010
Reputation: 19
Post: #3437
(2012-03-20 13:50)TeKo Wrote:  1. American Dad since the scene is using season-1 let SB search for it so search for season 7 instead of 8 but still rename it with 8.
That is a long story. And to put it short: You won't see a fix for this. American Dad has to be downloaded manually (Archer for example has similiar problems).
Quote:2. ignore the SD xvid releases
That would be counterproductive, wouldn't it? You would break backlog searches.

Need help? Check out my XBMC Frodo Guide. It contains full featured guides to Sickbeard and CouchPotato as well.

[Image: all-fanart.jpg]
find quote
snoxbox Offline
Fan
Posts: 480
Joined: Aug 2005
Reputation: 0
Post: #3438
(2012-03-07 14:59)Headcase_Fargon Wrote:  I'm still having trouble with episodes being snatched but not downloaded. Last night of the four shows that aired two snatched and downloaded properly and two just snatched. No errors in the log either.

Is anyone else experiencing this? It started after I updated to 493.

I'm having this problem too. It's been happening for a month or so for me. Not sure if it coincided exactly with upgrading SB.

SabNZBD either fails to get the NZB, or sits their waiting until I manually delete the item from the queue. Often if I delete, go to SB, manually re-add the episode, it works. Occasionally I have to do this sequence twice before it works. Very occasionally I have to bypass SB altogether.
find quote
Headcase_Fargon Offline
Senior Member
Posts: 169
Joined: Aug 2011
Reputation: 0
Post: #3439
(2012-03-21 02:57)snoxbox Wrote:  I'm having this problem too. It's been happening for a month or so for me. Not sure if it coincided exactly with upgrading SB.

SabNZBD either fails to get the NZB, or sits their waiting until I manually delete the item from the queue. Often if I delete, go to SB, manually re-add the episode, it works. Occasionally I have to do this sequence twice before it works. Very occasionally I have to bypass SB altogether.

Mine isn't even getting that far. Though SickBeard's log claims SAB received the NZB fine it clearly hasn't. From my log this morning:

Quote:Mar-21 06:46:17 DEBUG SEARCHQUEUE-BACKLOG-134241 :: Result text from SAB: ok
Mar-21 06:46:17 DEBUG SEARCHQUEUE-BACKLOG-134241 :: NZB sent to SAB successfully

This is one of two episodes that snatched but didn't download last night. My other three shows worked fine, all from the same source even. When this happens there's simply nothing in SAB's queue or even in its log.
find quote
TeKo Offline
Posting Freak
Posts: 964
Joined: Dec 2011
Reputation: 11
Post: #3440
How can I redownload all data and images and recreate Show+Season folders when my Show folder got deleted?
I have everything still in SB but I dont want to add everything manually.
find quote
jakks Offline
Senior Member
Posts: 132
Joined: Jun 2009
Reputation: 0
Post: #3441
(2012-03-20 13:50)TeKo Wrote:  2 things.
1. American Dad since the scene is using season-1 let SB search for it so search for season 7 instead of 8 but still rename it with 8

Only way around this for me was to install NzbDrone and add American dad, it snatches the correct episodes fine Cool

Hardware - HP Proliant MicroServer N36L 5TB / Raspberry Pi 512mb / iPad 2
Software - SABnzbd / CouchPotato / NZBDrone / uTorrent / MySQL
Extras - NZB 360
find quote
TeKo Offline
Posting Freak
Posts: 964
Joined: Dec 2011
Reputation: 11
Post: #3442
Yea I just used nzb matrix and then renamed them to season+1.
find quote
jakks Offline
Senior Member
Posts: 132
Joined: Jun 2009
Reputation: 0
Post: #3443
Currently having an issue, I have the below folder structure for my downloads

Temp downloads - <show folder>

within sick beard I have set up the location of each show to its own sub folder in temp downloads but when sabnzbd has finished downloading it just moves the files to temp downloads instead of each shows own folder

What am I missing to get this to work correctly

Thanks

Hardware - HP Proliant MicroServer N36L 5TB / Raspberry Pi 512mb / iPad 2
Software - SABnzbd / CouchPotato / NZBDrone / uTorrent / MySQL
Extras - NZB 360
find quote
thezoggy Offline
Fan
Posts: 441
Joined: Sep 2010
Reputation: 5
Post: #3444
(2012-03-12 13:27)PogMoThoin Wrote:  
(2012-03-09 17:26)Headcase_Fargon Wrote:  
thezoggy Wrote:sounds like you dont have the sab to sb link (if your using sab). you need to go set your sab tv category script to sabToSickbeard. otherwise sb is just going to sit there forever waiting for a sab to tell sb it's downloaded something

This is set up fine. Most downloads work fine. For instance, four shows in my list aired last night. Three of them snatched and downloaded automatically as they should. One show snatched but didn't download. I had to grab that one manually.

On Tuesday four shows also aired. Two of them snatched and downloaded, two only snatched.

This didn't start until I installed 493.

I'm having the same issue with 2 different installs of Sickbeard. Somehow the sending of the .nzb fails and it gets added to the history with the error url failed. The error logs say it's an empty .nzb file. Clicking retry works, it adds to the queue straight away.

This has only started happening.

tonight i spent some time to research the whole empty nzb. it happens due to nzbmatrix's server being slammed.. basically times out.. if you use sabnzbd 0.7.x, we added a feature to retry failed nzb (2min interval) before just giving up on it (user defines how many times you want to try.. default is 2).

I'm happy to report that this solves the 0byte nzb issue with nzbmatrix, see my test results:
http://pastebin.com/raw.php?i=NZ9EaAn2

currently 0.7.x is only out to release testers.. but if you ask nicely I can provide you with a compiled binary to test with. do note that we are still working out the bugs but so far things are pretty stable and working great.
find quote
projektidiot Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Mar 2012
Reputation: 0
Post: #3445
Just recently started using Sick Beard, love it, but if I'm watching something in XBMC while it is post processing it'll cause the video I'm watching to go into Buffering, sometimes failing and returning to the menu. Anyone else have this issue?
find quote
PogMoThoin Offline
Senior Member
Posts: 243
Joined: Oct 2011
Reputation: 1
Post: #3446
(2012-03-28 05:52)projektidiot Wrote:  Just recently started using Sick Beard, love it, but if I'm watching something in XBMC while it is post processing it'll cause the video I'm watching to go into Buffering, sometimes failing and returning to the menu. Anyone else have this issue?

Nothing to fix there, post processing is very cpu and hard drive intensive and can use all the resources of the pc.

[Image: all-banner.jpg]
find quote
HenryFord Offline
Posting Freak
Posts: 1,247
Joined: Jan 2010
Reputation: 19
Post: #3447
(2012-03-28 10:49)PogMoThoin Wrote:  Nothing to fix there, post processing is very cpu and hard drive intensive and can use all the resources of the pc.
What? CPU intensive? Why would that be?
Hard Drive intensive totally depends on where you store your media-files and especially how big the downloaded file is.
Never had any problems with harddrive intensity either.
Did the postprocessing maybe replace the exact file you were watching at that moment (that shouldn't be possible under Windows, under Linux this would be another story though)?

Otherwise - take a look at your resource-usage while the postprocessing is running.

Need help? Check out my XBMC Frodo Guide. It contains full featured guides to Sickbeard and CouchPotato as well.

[Image: all-fanart.jpg]
find quote
Headcase_Fargon Offline
Senior Member
Posts: 169
Joined: Aug 2011
Reputation: 0
Post: #3448
(2012-03-28 05:52)projektidiot Wrote:  Just recently started using Sick Beard, love it, but if I'm watching something in XBMC while it is post processing it'll cause the video I'm watching to go into Buffering, sometimes failing and returning to the menu. Anyone else have this issue?

Assuming you're also using Sabnzbd, check the Switches section of Config for the IONice option. Googling around will find you the switches you can try.
(This post was last modified: 2012-03-28 14:43 by Headcase_Fargon.)
find quote
PogMoThoin Offline
Senior Member
Posts: 243
Joined: Oct 2011
Reputation: 1
Post: #3449
(2012-03-28 11:19)HenryFord Wrote:  What? CPU intensive? Why would that be?

Unraring and par fixing is fairly cpu intensive. Unraring is also multithreaded and will benefit with more cpu cores.

[Image: all-banner.jpg]
find quote
tetzuoshima Offline
Member
Posts: 86
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Location: Sweden
Post: #3450
(2012-03-28 04:58)thezoggy Wrote:  
(2012-03-12 13:27)PogMoThoin Wrote:  
(2012-03-09 17:26)Headcase_Fargon Wrote:  This is set up fine. Most downloads work fine. For instance, four shows in my list aired last night. Three of them snatched and downloaded automatically as they should. One show snatched but didn't download. I had to grab that one manually.

On Tuesday four shows also aired. Two of them snatched and downloaded, two only snatched.

This didn't start until I installed 493.

I'm having the same issue with 2 different installs of Sickbeard. Somehow the sending of the .nzb fails and it gets added to the history with the error url failed. The error logs say it's an empty .nzb file. Clicking retry works, it adds to the queue straight away.

This has only started happening.


tonight i spent some time to research the whole empty nzb. it happens due to nzbmatrix's server being slammed.. basically times out.. if you use sabnzbd 0.7.x, we added a feature to retry failed nzb (2min interval) before just giving up on it (user defines how many times you want to try.. default is 2).

I'm happy to report that this solves the 0byte nzb issue with nzbmatrix, see my test results:
http://pastebin.com/raw.php?i=NZ9EaAn2

currently 0.7.x is only out to release testers.. but if you ask nicely I can provide you with a compiled binary to test with. do note that we are still working out the bugs but so far things are pretty stable and working great.

Having this problem from time to time, would love to try the 0,7 release. Been thinking about it myself and have come to the same conclusion about the site being overloaded with requests. The above fix was my thought exactly Smile im on windows, thanks

[Image: watched-fanart.jpg]
Hardware. Asrock VisionX, Onkyo TX-SR508, LG 47", ReadyNAS Ultra 6 TB | Software. XBMC Frodo, Aeon Nox 4.0, Sickbeard, Couchpotato, SABnzbd
[trakt.tv]
find quote
Post Reply